Niekat dzięki za rady!
Ninja Całe szczęście że to nie zapalenie płuc, zdrówka dla Sonii, niech Wam szybko minie i Wracajcie do domu! Gratuluje miejsca w przedszkolu ! Jak bym miała wybór czy dziecko puścić w lipcu czy wrześniu to chyba bym wybrała jednak wrzesień. Całe lato można spędzić na dworze i to do oporu, będzie z Wami dłużej w domu, a do przedszkola jeszcze się nachodzi
, z jednej strony gdyby chodził już w lipcu mogłabyś więcej odpocząć, ale wydaje mi się że szkoda wakacji na szkołę czy przedszkole. Może przemyśl to pod kątem co będzie korzystniejsze dla Tymonka.
Co do przedszkola to u mnie wygląda to tak
Państwowe bezpłatnie od 8 - 14 (czynne do 16.30), później każda godzina 0,60 gr + 5,20 stawka żywieniowa
do tego angielski chyba ok 21 zl, rytmika 18 zl , gimnastyka 24 zl
za komitet, ubezpieczenie itp jeszcze nie znam ceny.
Prywatne czynne 6-17 cena 650 zł + 100 zł miesięczne wyżywienie, angielski, francuski, zajęcia taneczne , logopedyczne, sportowe i plastyczne w cenie. Z tym , że od 15 w tym przedszkolu jest czynny małpi gaj i dzieci z przedszkola są razem z dziećmi które przychodzą na zjeżdżalnie i jak byłam kilkakrotnie z filipkiem na sali zabaw to nikt się dziećmi przedszkolnymi nie zajmował. same siedziały i układały puzzle albo bawiły się na zjeżdżalniach, podejrzewam , że mając to na co dzień nie jest to już dla tych maluszków atrakcja i siedziały troszkę smutne, również razi mnie fakt , że dzieci przychodzące na baseny z kulkami są razem z dziećmi z przedszkola z tego względu , że Panie do opieki są dwie i zamiast zajmować się dziećmi przedszkolnymi , muszą obsługiwać sale zabaw.