reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

hej dziewczyki moge si do was przyloczyc moaj coreczka urodzonoa jest 2 marca 2008 roku ma n ime laurka a ja jestem mloda mama wychowujaca ja :) pozdrawiam was

hej
Kra super z ta praca a nuż się spodobasz i zostaniesz :-) tego ci życzę ;-)
Ninja jeszcze macie czas na imie , napewno coś wymyslicie :-) mało to imion na świecie ;-) a jak angielski?
W ogóle wiadomo co u Niekat? dawno jej nie było :-(
Siwona u mnie tez dzień za dniem się ciągnie i mam dośc już tej rutyny :-p może z zębami nie będzie tak źle ;-) bądz dobrej mysli :-)
Beti super że A znalazł tak szybko pracę czyli Jolcia pójdzie do przedszkola? ten dentysta to sadysta:no::szok: qrcze nieźle cię musiało boleć:no::-(
Asia ja tez bym nie puściała 2,5latka samego autobusem:no: u mnie tez jak tatuś wróci z pracy to jest radości co nie miara a ile przy tym pisków ;-)
Kasik i jak chłopaki?
Skaba moze jak się zapomnicie to coś zmajstujecie;-):-D

Ja jestem chora :-/ wzieło mnie jakieś wstrętne choróbsko i nie chce puscić mam nadzieje że mi przejdzie do jutra bo mamy iśc do znajomych a w sobote odwiedzic babcię :-)

kochaa wdze ze nasze maluszki z tego samego terinu saaa :):):):) widzialam po suwackzu :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Weronikaa - no ten chłopak miał na koniec października być w domu - w ostatniej rotacji miał wracać. Nie znaliśmy go - był podwładnym naszego kumpla (w wojsku wszyscy są tak naprawdę znajomymi albo znajomymi znajomych - wbrew pozorom to dosyć nieduże grono) :-(
i od razu się myśli, o tych co mu w domu zostali...:-(

ps - dlaczego w ciąży nie można myc okien? zastanawiam się, bo juz od której osoby to słyszałam - ze względów zdrowotnych czy to jakieś ciązowe zabobony, bo zgłupiałam ? :sorry:

Giza - zdrówka dla dzieciaków, oby w nic jeszcze poważniejszego nie przeszło.

Iza&marcin - fajnie słyszeć dobrą wiadomość o Twojej pracy. cieszę się razem z Tobą :-)
ps - ja też myję mikrofibrą, czasem psikam W5 z Lidla jak są np. plackami wysmarowane :tak:
zresztą calą serię w5 polecam bardzo - te wszystkie ajaxy itp sie chowają.

My się dziś opitalamy na całego :-p:-p:-p

Czy ktoś wie co z Asze ????
Ja nie mam do niej kontaktu :-(

Siwona&Ewa - no proszę, pozazdrościć mężów! Mój to nie ma szans, za taką (babską) robotę sie nie bierze. Jak powiedziałam że muszę okna umyć, a mi się nie chce to zapytał "A musisz? Co by było jakbyś nie umyła?":-D
Nieee, to u mnie aż tak dobrze nie ma:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dlatego pisałam, że ostatni raz w życiu mnie ten zaszczyt spotyka, bo większej rodzinki nie planuję, a mąż tylko dwa razy wziął się za okna, jak stwierdził najwyraźniej, że brzuch może mnie przeważyć i ryzyko już trochę zbyt duże;-) Niestety mój małżonek też raczej unika "babskich" prac, choć od lat już walczę o rónouprawnienie:crazy:
Asia chyba zostanie Kinga, choć jest tyle innych ładnych imion dla dziewczynki, że nadal nie jestem przekonana w 100%:-p
iZA&Marcin super - marzy mi się taka praca, ale jakaś za słaba jestem na decyzję o zwolnieniu i szukaniu nowej:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Może w końcu kiedyś dojrzeję do takiej decyzji;-)
Giza i jak dzieciaki? Zdrowe?
A ja się dzisiaj wprosiłam do mamusi na obiad, więc teraz sobie leżę i leniu***:-p:-p:-p

Siwona, Przemek lepiej, choć jeszcze dość mocno kaszle i stan podgorączkowy nie chce odpuścić. Mila dobrze.
Ninja, z myciem okien to nie przesąd. W ogóle nie powinno się nic robić z rękami w górze. Wtedy jakieś mięśnie się naciągają. Siostra koleżanki po myciu okien w drugiej ciąży wylądowała w szpitalu, bo szyjka jej się bardzo skróciła i coś tam jej zakładali. Czy w ciąży można myć okna? | Pytania w ciąży
soso1112, witaj i napisz coś więcej :-)
Iza, super z tą pracą :tak: Ja też uwielbiam ściereczki z mikrofibry. Do wszystkiego. Nawet do podłogi :tak:

giza dobrze że juz lepiej z dziećmi:tak:..Dajesz dziś Milcię di przedszkola? bo Przemka to pewnie nie... Moje tez coś takie pokasłujące od czwartku(tj Alex),a Tosia to wczoraj taka jakaś ..jakby nosek miała przytkany...
siwona (weronika) ja to okna mam brudne że hej!:zawstydzona/y:..bo jakoś niemam kiedy..Ale fajnie ze mąż je umył..dobre i dwa razy w życiu:-D..A ty odpoczywaj ile sie wlezie..i na obiadki do teściowej,to nawet codziennie :tak:;-)
Iza fajnie że masz pracę,i jesteś zadowolona..:tak:
To widzę ,że odpoczywałyście troche..a ja miałam weekend "wypelniony" od rana do wieczora -zajęciami..Już mnie tyłek bolał wczoraj że hej! ale dało rady..(tatus z dziećmi też;-))
A wiecie co..ta moja sąsiadka co tak gorączkowała..wczoraj do niej dzwonię,bo widzę,że u nich ciemno..a ona od piątku w szpitalu,na zakaźnym..:szok:ma zapalenie opon mózgowych:no:..
Dobra..lecę budzić dzieci,bo sie nie wyrobimy..
Miłego dnia!

Witam:-)

Ostatnio miałam niezłego stracha... na szczęście wszystko się szybko wyjaśniło...

hej

Beti super że A znalazł tak szybko pracę czyli Jolcia pójdzie do przedszkola?

Już nie w tym roku... no chyba, że w lutym lub marcu:tak: Zdrówka kochana... mam nadzieję, że udało się zrealizować weekendowe plany:-)
Iza, rzeczywiście tekst o ściereczkach jak z reklamy:-D fajnie, że odżyłaś pracując:tak:
Asiu, oj fajnie masz z tym myciem okien;-) niestety niektórych mężów nie da się zreformować pod tym względem:baffled:
jak tam przygotowania do urodzin Ali? planujecie coś?
Weronikaa, no Ci faceci jak coś powiedzą:-D:-D:-D niestety nie rozumieją naszych delikatnych aluzji:-p kawa na ławę i dopiero:-)
Giza, no rzeczywiście choróbska się rozszalały:szok: a Ty wróciłąs już do pracy czy jeszcze jesteś na zwolnieniu?
Soso1112, witamy:-)
ps - ja też myję mikrofibrą, czasem psikam W5 z Lidla jak są np. plackami wysmarowane :tak:
zresztą calą serię w5 polecam bardzo - te wszystkie ajaxy itp sie chowają.

My się dziś opitalamy na całego :-p:-p:-p
Ninja, dobrze wiedzieć że nie trzeba przepłacać... korzystaj na całego... takie chwile są bezcenne:blink:
Siwona, no może mężowi się spodobało mycie okien:-p:cool2: co do imienia to podobno jak się urodzi to pierwsze spojrzenie i wiadomo czy pasuje te imię... ja tak miałam z Justynką, bo zastanawiałam się jeszcze nad Emilką:tak:
Oj jak dobrze nie gotować... a ja wczoraj dostałam obiadek od mamusi, bo tata zabrał ją i najmłodszą siostrę na obiad w mieście:-)
Ewa, Ty nasza studentko:-) biedna ta Twoja sąsiadka...:-(

Oj jak już zimno... ale marznę na spacerkach, ale Jola je uwielbia... szczególnie wyprawy po kasztany i żołędzie:-) za to Justka jak się dotleni to powinna dobrze spać, ale ona jest wyjątkiem... taki mały uparciuch:-D

hej
Soso chyba źle obliczyłaś bo mój jest z 28 lutego a z suwaczka twojego wychodzi mi że twoja niunia jest z 3 marca. Witaj i napisz nam coś o sobie :-)
Ninja ty nie folguj sobie tak z tymi oknami ;-) musisz zacząć się oszczędzać , a jak na angielskim?
Beti to przynajmniej gotowanie ci odpadło ;-) ja wczoraj też dostałąm obiadek ale od teściowej;-)
Iza super że udało ci się znaleźć prace odpowiadającą tobie :-)

Heh hej
Z tego co zapamietałam
Iza gratuluje wymarzonej jak dla mnie pracy (godziny rewelacja i ten weekend dla rodziny)
Ninja fajnie ze mąz juz poinformowany
Soso -witaj
U nas tez juz dosc zimno wygrzebałam juz zimowe ubrania z szafy i uszczelniłam nasze nieszczesne okna.
Kajutek troszke posmarkuje ostatnio aaaa......
Weronika pisałas kiedys ze Nelcia miała jakies bakterie w moczu czym sie to objawiało ??
Moja od miesiaca prawie ma zaczerwienina pipcie i mówi ze ja boli nie ma zadnej wydzieliny ,na wysypke tez mi to nie wyglada.Kurcze mam za swoje szwędamy sie po play group-ach i jakis tam zajeciach dla maluchów mała wszedzie korzysta z WC.Zawsze sciele jej kibelek papierem zanim usiadzie ale widocznie nic to nie daje :(
Juz 4 razy byłam z tym u mojego zj****go GP to dał nam jakies kremy które nic nie daja podmywam ja tez korą dębu(z własnej inicjatywy) jak juz jest poprawa i przestaje stosowac te wszystkie cuda to dziadostwo wraca.Chyba przelece sie do polski albo we srode z gardła wyrwe mu skierowanie na jakies badania moczu rece mi juz opadaja co za pacan wrr...
Sorki wykrzyczałam sie i juz mi lepeij :(

Zdrówka dla wszystkich
Siwona 3mam kciuki zebys szybko sie rozpakowała i wszystko poszło gładko :)

Giza - jak dzieciaczki? Lepiej już??
Siwona - heh z tym równouprawnieniem to dałam spokój jak mi walnął teksta czy zmienię klocki hamulcowe w primerze:nerd:
oooo wczoraj trafiliśmy w kościele na chrzty, były trzy dziewczynki Julia-Oliwia, Iga-Krystyna i Nadia-Weronika :cool2:
Ewa - oj widzę że ciężko będzie się spotkać, jak masz aż tak napięte weekendy
Nieźle sąsiadkę rozłożyło, to nie wybadali wcześniej??
Beti - co za stracha miałaś??

Weronika pisałas kiedys ze Nelcia miała jakies bakterie w moczu czym sie to objawiało ??:)

Befatka - u nas zaczęło sie w 4 m-cu jak dostała gorączkę z niewyjaśnionych przyczyn. Dr od razu dała skierowanie na badanie moczu. I w Waszym przypadku w pierwszej kolejności zrobiłabym właśnie badania.
Ale wydaje mi się że to właśnie skutek siusiania w publicznym toaletach. Ja nigdy nie sadzam Nelę tylko trzymam ją tak jak to się uczy siusiania na trawkę.
A masz dostęp do maści Clotrimazol? Pamiętam że jak Nelci nie pomagał Sudocrem a miała zaczerwienioną pisie to Dr kazała tym smarować.

My zaliczyliśmy wczoraj spóźnione imieniny teściowej, dzieciaczki były u moich dziadków wiec luzik .... a dziś mamy rocznicę (13-ta) a w piątek 5-ta ślubu .... ale czas leci :szok:

reklama
Befatka, badanie moczu by się przydało. Mila ma czasami zaczerwienioną cipuchę, to smaruję tormentiolem. Zazwyczaj jedno smarowanie pomaga.
Weronikaa, no to wszystkiego najlepszego. My mieliśmy 8mą rocznicę ślubu tydzień temu.
Beti, do pracy wróciłam w środę w zeszłym tygodniu.
Mila dobrze. Przemek jeszcze mocno kaszle, ale już bez temperatury. W piątek idzie jeszcze do lekarza do kontroli.

Do góry