reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronikaa ale te tygodnie lecą:szok: posmyraj ode mnie brzusio;-)

doris myslałam ostatnio o tobie, bo siedziałam 2 dni w Warszawie.. ale niestety.. może następnym razem;-)

ninja a ty się w nasze strony nie wybierasz? może nawiedziałbyś nas z syniem?

reklama
już się wychorowaliśmy.. koszmarrr..

Naprawdę koszmar?? ;-) ps- właśnie jestem w Czewie :-):-):-):-)

Niekat -potwierdzasz, że Marcello dobrze zniósł ospę? :-p

Doris - wiąże się szczepionkę MMR z autyzmem, dlatego, że zwyczajnie - lekarze są w stanie stwierdzić najwcześniej autyzm po pierwszym-nawet ok. drugiego roku życia , więc... po terminie szczepień MMR ...:sorry:. Przy takim nieszczęściu nic dziwnego, że ludzie szukają wszędzie wytłumaczenia - sama pewnie też bym tak robiła :-(.
MMR a autyzm czyli antyszczepieniowa paranoja - Racjonalista

ninja a do kiedy jesteś?? hmm.. co powiesz na wspólny spacer? moge przybyć do Częstochowy jutro albo w niedzielę.. chyba, że miałabyś ochotę na odwiedziny u mnie? gdyby pogoda dopisała dzieciaki mogłyby poszaleć na działce.. co ty na to?

Skaba - popiołem posypać! Pisz przyjanmniej co tam u Was sie działo, bo tych naszych "wywodów" nie sposób nadrobić po takiej nieobecnności :-)
Oj leci czas okrutnie szybko:szok:

Beatka - choć i ja sie dziś zamelduję ;-)

Dzionek minął dość pracownicie. Tatuś porwał niunie na spacerek a ja ogarnęłam chałupkę (bo kioty miałczały po kontach :zawstydzona/y:) i stertę prasowania zaległego oganręłam.
M pojechał do kumpla na grila a do mnie wpadła przyjacióła. Nela zasnęła opo 19 -tej więc spokojnie babski wieczorek przy soczku nam zleciał :-D

Buzia Nelci na szczęście ok, chyba ząbkiem rozcieła górną wargę i stad ta krew, bo ząbki OK, a nad warga ma tylko małą ryskę. Na szczęście buzia nie spuchła i jak sie obudziła ze spania była uśmiechnieta jak zawsze - uffff

Zapowiada nam się weekend grilowy, bo jutro mamy zaproszenie do drugiego kolegi z forum M, a w niedziele do nas sie znajomi wprosili :eek:
Ciekawe co z tego wyjdzie bo zaczęło kropić właśnie:confused2:

Dobrej nocki i udanych majówek!

no jasne.. jak ja mam czas to was nie ma.. no i jak ja ma uczestniczyć w życiu forum???;-);-)

weronikaa u nas sporo się teraz dzieje.. i na budowie i u mnie w pracy.. na szczęście dzieciaki są dla mnie łaskawe: ładnie śpią, razem się bawią (choć nie zawsze) i okazuja mamusi dużo miłości;-)to tak w skrócie.. mam nadzieję, że uda mi się już teraz być w miarę na bieżąco to i bede na bieżąco pisać co u nas:-)

Skaba - ja jestem :-):-):-)
A jaktam domek? Jaki etap teraz? Bo dwie nasze bo(a)bki budownicze lada moment się przeprowadzają (Asia &Stefanna):-)
To super że dzieciaczki bawia sie, no i dawaj nam tu ich foty bo dawno nie było Mary i Bartka!

anetka jak do Wrocka do zoo będziesz jechać to daj znać;-)
Kra, a czy Ty z Wrocławia jesteś? Jaka dzielnica?
Skaba, co u Was? Oj, dawno nie zaglądałaś.
Mila wczoraj upadła na placu zabaw, a że ręce miała zajęte zabawkami, to upadła buzią na żwirek. Teraz wygląda jakby się pobrudziła na policzku i nad górną wargą.
U nas po dziecięcej imprezie - robiliśmy poczwórne urodziny dla mojej dwójki i dla synków koleżanki (2 i 4 latka). Zrobiliśmy z Przemkiem dla każdego po torciku. Trochę za długo to trwało i nim skończyliśmy wczoraj ozdabianie to masa zaczęła się rozpływać, ale dzieciom smakowało. I wyglądały nienajgorzej. Następnym razem lepiej nam pójdzie.
Dzieciaki się wyszalały. Mila padła jak tylko poczuła, że już leży w łóżeczku. A Przemko też poszedł spać trochę wcześniej niż zwykle. Mam nadzieję, ze nocka będzie spokojna. Trochę się martwię o Milę, bo troszkę spróbowała tortu, a właściwie kremu. A on an mleku i maśle był robiony. Katar jej potem leciał ciurkiem. Jak szła spać to było ciut lepiej, ale i tak leciało dość mocno, więc jej otrivinem psiknęłam przed spaniem.

Ale nastukalyscie przez te pare dni co mnie nie bylo.

We wtorek wieczorem wrucilismy z Chicago, bylismy u mojej kuzynki na komuni. Maly zniusl lot bardzo dobrze, obawialam sie ze bendzie ciezko z nim ale bylo ok. W drodze powrotnej to przespal caly lot. Ale za to tam byl nie zabardzo grzeczny, ale nie mam sie co dziwic pierwszy raz byl poza domem tak dlugo. Nowi ludzie, nowe miejsce wiec troche marudzil.
Opuscilam dwa dni zajec wiec musialam troche nadrobic. Ale juz za dwa tygodnie koniec :-) naszczescie!!! Wiec bende miala wiecej czasu dla mojego bombla no i dla BB. I dla meza (zeby sie nie poczul poszkodowany;-))!
Dobra dziewczyny lece sprzatac bo chlopaki pojechali do tesciowej wiec musze wykorzystac. A ja zamiast sie brac za sprzatanie to na kompie siedze. Wieczorkiem nadrobie te wszystkie zaleglosci z BB :-)

reklama
Ja też się załapałam na 1-ego:-D

Giza, Befatka&Weronikaa, buziaczki dla wypadkowych córeczek :* :* oby takich chwil było jak najmniej, chociaż nie zawsze się ich da uniknąć...
Befatka, też słyszałam o angielskiej nadgorliwości, ale Tobie nic nie grozi :tak:
Kra, widać jakaś nić porozumienia łączy nasze dzieciaczki zeswatane:laugh2: Jeremi to chyba z powodu porzegnania z domem ma to, a Jola odprawia modły przed pójściem spać:-p:-D
Iza, no wreszcie się pojawłaś:-) lubię czytać twoje posty i dawaj zdjęcia Dawida:tak:
Weronikaa, wow:szok: teściowa na kursie u synowej, niezła jesteś:tak: mam nadzieję, ze faza snów się skończy, a w razie czego to po obudzeniu patrz w okno.... powinnaś zapomnieć
No i sezon grillowy czas zacząć... w końcu majówki:tak: my też wybieramy się jutro
Skaba, no wreszcie... miałąś naprawdę mnóstwo na głowie, więc jesteś usprawideliwiona:tak:
Giza, no to wielka impreza u was była... może nie będzie tak źle z Milą od pysznego kremu:tak:
Dusiu, fajnie że młody ma za soba nowe doświadczenia... wieczorem??? a no, tak inna strefa czasowa:zawstydzona/y:

Dziewczyny, włąśnie dzisiaj spotkałam się z kolezanką i jej 2-miesięcznym synkiem... och, jak mi się przypomniało wszytsko sprzed roku;-) ale jak spojrzałam na smerfetkę śmiało idaca z Agnieszką za ręke, gadająca po swojemu i naśladująca Kaczora Donalda:-D to chyba wolę ta wersję, albo obie:-p;-)
Ciąg dalszy przebojów ze spacerówką, ale już coraz mniej, bo mamy parasolkę, więc zawsze to jhakaś atrakcja:tak:
No to tyle na dziś, bo jutro będe wyglądałą jak zombii:szok:
papatki i miłego odpoczynku

Do góry