reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dla Julci na roczek duzo buziaczków!!!!
Beti w nocy sie budzi w sumie 2 razy pierwsyz raz jak do nas trafia a drugi czyba mu zeby dokuczaja a wode daje przez niekapaka z aventu:tak: zakupiłam mu tez bidon z Nuby i ejst zachwycony duzo wiecej mi z niego pije niz z aventowskiego:tak:
Mój sie kapie z Mela w duzej wannie i ci nie doradze bo on rózne pozy przybiera;-)

reklama
Agunia mnie się sukienka bardzo podoba, sama jestem podobnej postury i wiem jak ciezko jest znaleźć na Nas coś ładnego, w dodatku duży biust też przeszkadza aby dopasowac cos ladnego do siebie. Powiem ci ze wydaje mi się ze w tej sukience ładnie wygladasz ale tak jak dziewczyny radza weź szal zamiast bolerka bo inaczej będziesz wygladała jak swój gość a nie Panna młoda. Ja bym jednak wzięła jasny szal, niekoniecznie biały ale może być w kolorze szampana i do tego złote dodatki typu zloty łancuszek kolczyki . Z kwiatuszka bym zrezygnowala bo bedzie zwracal uwage na biust. Buty w kolorze dodatkow i bukiecik w podobnej tonacji Jasnej nie różowej żeby nie zlewał sie z sukienką. Takie moje zdanie a zrobisz jak uwazasz. Ja po ciazy wogole nie moge schudnac choc jestem w ruchu caly czas i zwykle zdaze zjesc obiad a na sniadanie z dwie kanapki albo jogurt. Wiec nie mam pojecia czemu waga nie spada :-( a zgodze sie z dziewczynami ze to nie zdrowe a po za tym sama ze soba sie zle czuje , kregoslup mi siada , nie jestem tak sprawna fizycznie jak wczesniej i szybko sie mecze a mam 24 lata. Jestem caly czas na diecie i zadko sobie pozwalam na cos slodkiego. Teraz bedzie lato niedlugo i okazja do jeszcze wiekszego ruchu. Jesli do konca lata nie schudne chociaz 10 kg niestety czeka mnie lekarz i odchodzanie pod kontrola dietetyka.

Wkleje zdjecia mojej slubnej sukienki bukietu i fryzury. Za bukiecik placilam 50 zl za fryzure 45 , paznokcie sama malowalam nie mialam tipsow., mozesz nie kupowac zadnych stroikow do wlosow, slicznie wygladaja zywe kwiaty wplecione w fryzurke utrwalone lakierem, trzymaja sie i bedzie wspolgralo z bukietem i koszt niewielki bo tylko oprocz bukietu kupujesz jeden kwiat taki jak w bukiecie i zabierasz do fryzjerki. lepiej wczesniej isc na fyzure probna i zrobic zdjecia, jak tak zrobilam ;-D bo juz przed studniowka szlam na zywiol i w domu mylam glowe. Suknie mimo ze jestem otyla mialam na kole i tylko marszczenie na brzuchu tak ze tuszowalo brzuszek i potem juz suknia byla rozkloszowana, zaraz pod biustem byla opieta a potem rozszerzala sie ku dolowi. Mysle ze bardzo zle nie wygladalam jak na niecale dwa miesiace po porodzie ;-)

Juleczko, wszystkiego najlepszego na roczek

Agunia
, ładna biżuteria doda uroku. A kwiat może rzeczywiście powiększa biust. Ja to nie mam zbyt dużego, to optycznie mogę sobie powiększyć ;-)
Anetka, ładnie wyglądałaś. Moim zdaniem na zdjęciach ślubnych jest jeszcze ten dreszczyk emocji, który dodaje uroku młodożeńcom.
U nas dzisiaj wiosennie. No i z tej okazji w końcu pierwszy wiosenny spacer zaliczyliśmy. Milenka nie chciała zejść z huśtawki. Niestety spróbowała piasku z piaskownicy :wściekła/y: No ale mogłam się tego spodziewać, bo ona wszystko do buzi wpycha.
Ząbków ciągle nie widać, ale za to widać, ze męczą Babeczkę. Dziś obudziła się o pierwszej w nocy i zasnęła dopiero po dwóch godzinach. Jakby tego było mało, to Przemko o 5:30 stwierdził, że już jest dzień :szok: Ja po 3 godzinach snu byłam zupełnie innego zdania. Ale mąż na szczęście zajął się dziećmi i jeszcze godzinkę udało mi się pospać. Niech jej już te zębiska się przebiją, bo nocki coraz gorsze.

JULEŃKO W DNIU TWOICH URODZIN
........ ♥ ........ ,.--.,
..................... ,"..o..\__
..... ♥........ _,-"....., (
............ _,-"........,;;| .....Pozdrawiam ♥
..... _,-="._,"......,,; …z daleka,
.,-"`_,-"``.-,,,,...;;; ……nie z bliska…
.`"'`.............`\`\_*♥_
____ _______*♥♥♥__♥♥,
_______♥♥♥_♥______♥♥,.
_____*♥♥_♥♥♥______♥♥,
_____♥♥___________ ♥,.
______*♥♥♥________♥,
________*♥♥♥____♥♥,
____________*♥♥♥, ..Jak przyleci
______________♥ …do Ciebie,
_,•’``’•,• ’``’•,___♥ ….niech Cię
_’•,`’•,♪,•’`,•’ ___♥…..uściska… ♥
___`’•,,•’`______♥
_____♥_______♥ ..Buziaki :*)
(♪_,»*¯♥♥¯*«,_♪) (♪_,»*¯♥♥¯*«,_♪)
.........( ♪_,»*¯♥« »♥¯*«,_♪)Jola i Beti :)

Mrowa, ja mam taki z Disney'a, czyli jest tam takie nacięcie więc boję sie podawać podczas snu... najzwyczajniej w świecie daję jej smoka, ale w koncu kiedys trzeba będzie zaprzestać tej metody:sorry:

Ps. a Jola dzisiaj wypluwała cycusia, czyli chyba został odrzucony:szok: troszke mnie to martwi, bo lubiłam sobie karmić, ale z drugiej strony lepiej tak niż na siłę:tak:

Anetka, zgadzam się z Gizą, że podcza stakiej uroczystości wyglądamy naprawdę uroczo... a Ty szczególnie... ja nawet czasami nie poznaje się na zdjęciach, a znajomi mówią, że jestem rozpromieniona jak nigdy:tak:
a mój mąz w ramach zrzucania kilogramów na wiosnę pojechał po pizzę:-p no i już jest:-)
Giza, nie zazdroszczę nocki... mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej:tak:
Agunia, ale wywołałas wspomnienia ślubne...
a oto obiecane zdjęcia, co by nie kłamac z tym biustem... :-D:tak:

Załączniki

• 402.JPG
    402.JPG
    27 KB · Wyświetleń: 50
  • 474.jpg
    474.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 33.jpg
    33.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 436.jpg
    436.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 41
Beti ślicznie wyglądałaś! Bardzo mi się podoba fryzurka i sukienka. Ja długo myślałam nad fryzurka bo nie chcialam calych wlosow spietych. Mialam tak jak ty czesc rozpuszczonych a czesc podpietych. :-) stroik we włosach miałam bardzo podobny i tez taki kwiaatuszek na szyi :-D

ślicznie dziewczyny sie prezentowałyscie i faktycznie bije jakas siła od nowożeńcow :tak: pewnie to miłość:rofl2::-)
Beti to Jolcia pewnie sama sie odstawia :tak:
Giza uuu nie zazdorszcze pobudki my mielismy godzine później;-)

Juleczko wszystkiego najlepszego z okazji Twoich pierwszych urodzinek!

Mrowa my tez jedziemy na bidonie z Nuby - bo butelki i niekapka Zoska nie chciala wiec od razu przezucilismu sie na bidon i juz kilka miesiecy z niego pije (taki z miekka slomka/ustnikiem). Jeden juz pogryzla tak, ze moze sobie wodospadzik robic tzn. butelka do gory dnem i chlup a potem rozcieramy jak najszybciej ;-)
A co do pobytu w kraju to na podlasiu bylam - w Bialymstoku .... no i to tez tak mnie chyba szaroburo nastroilo bo procz galerii i supermarketow to niczego w tym moim miescie nie przybywa :-(

Giza u nas tez juz wiosennie i Zoska przedwczoraj tez sobie piasku zjadla z piaskownicy w ramach inauguracji sezonu :-) U nas jest o tyle zle, ze moja panna nie stoi nawet wiec spacery ma dosc nudne: wozek, hustawka, jakas inna zabawka i tak wczoraj na 15 minut wrzucilam ja do piaskownicy. Jak bedzie cieplej o sie fajniej zrobi.

Beti to was juz tez pewnie niedlugo bedzie mozna zaliczyc do odstawionych. Jolcia chyba najfajniejsza metode wybrala - samodzielnie podjela decyzje :-) Ja przyznam, ze sie nie boje odstawic zoski ale trzymam ja przy piersi w nocy dla wlasnej wygody. Pod koniec marca lecimy na kilka dni do Dublina i trzymam karmienie jako zabezpieczenie, zeby mi w hotelu nie marudzila w nocy. No ale po powrocie bedziemy sie zegnac.

Anetka, Beti fajnie wygladalyscie w bieli :-) Pewnie z zentymentem na te fotki spogladacie....
Ja z tych co tylko cywilny za soba maja i plany na koscielny (bardziej i bardziej odlegle z kazdym rokiem ;-))

A i jeszcze na koniec powiem, ze moja panna normalnie sobie zarty robi ze mnie bo lezie tam gdzie nie wolno, postuka, pociaga, poszarpie popatrzy na mnie ze patrze i od razu zostawia i glowa na nie kreci tak pociesznie (wie ze nie wolno ha ha i wez tu czlowieku badz powazny i surowy:-)) A meza bierze na placz - maz tylko surowo nie powie i juz usteczka w podkowke i lzy jak groch. Cos mi sie wydaje, ze nam niezla manipulatorka rosnie.

Juleczko
Wszystkiego najlepszego...
Szczęścia i radości moc...
Ciepłego słoneczka co dzień...
Kolorowych snów co noc...

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
A my tu dzis od 5.30 z Tośką na dole..a Alex pół godz później dołączył..:crazy:..tylko jeden jeszcze spi;-)..ktos musi byc wyspany:tak:
Wczoraj ja imprezowałam..a tatus został z dziecmi..Byłam na 60tce mojego chrzestnego..moja siostra tez najmłodszego nie brała..szwagier został..,a że podjechała po mnie( z mama jechała)..to mogłam wkoncu cos się napić:tak:;-)..
Imprezka była o 18stej..a do domku wróciłam cos koło 23ciej..
A że w nocy cos mnie suszyło..(po martini pewnie;-))..to spac niemogłam..ale jakoś przeżyje...Dobrze,że do teściowej dziś na obiad:tak:
A wieczorem mamy w planach kino..ale pewnie aż dzieci zasna..czyli ostatni seans..
..no i juz nic więcej nie napisze bo dziecie niepozwala.....może później..

Do góry