reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej:-)
Wybaczycie mi że ja tak rzadko ostatnio?Czasu nie mam na nic:-(
Moje dziecko stwierdziło:a co tam,w roczek obudzę matkę w środku nocy:czyt.6.00 rano! o zgrozo zazwyczaj budzi się o 10!Oczy mi się kleją,najchętniej poszłabym spać a ona nie,swoje pogaduszki w pokoju urządza:-(
No i się jeszcze pochwalę,mamy już ustalony termin ślubu:09.05.2009:-D ale jestem szczęśliwa:-) mam nadzieje że pogoda będzie ładna,bo jak narazie to śnieżyca za oknem:-(Suknię już też mam kupioną,ale wstawię zdjęcie później bo już Ania znowu marudzi:-( ehh ale kochaniutka się zrobiła,taka śmieszka z niej jest,jak jest wyspana i najedzona to uśmiech z jej buźki nie schodzi:-D

reklama
Aniu wszystkiego najlepszego na urodzinki duzo szczęśliwych chwil w twoim zyciu !!!! :-***********

Agunia to super:-)
Doris gratulacje dla odwaznej Emilki:tak: my od wczorja nie cycolimy juz:rofl2: ale brakuje mi tego:-(

Sto lat Aniu!:tak:,uśmieszków,zdrówka i duuuzo prezentów!
Mrowa no to gratuluje "niecyckania się";-):tak:..tobie nie brakuje..a Kondzioszkowi?
doris super sprawa pływaniwe..szkoda że u nas niema takiego dla maluszków:-(..ale jak będzie większa to też ją wezmę...
Ty to chociaż masz chęć do robienia tartu:happy:,bo u mnie właśnie tego brakuje:-(..ale to nic...zamówię;-)
niekat my zaproszen nie wysyłaliśmy..bo jeszcze sami niewiemy kiedy robic te urodzinki:-(..Ale chyba 21\22..czyli przed..a nie po..Piotrek cos mi tu wczoraj..ze może poszlibysmy do "naszej"knajpki..i tez by fajnie było..bo miejsce dla dzieci jest..a i ie musiała bym nic przygotowywać..hmmmm..sama juz niewiem:baffled:..
Tośka śpi..a jak wstanie to wybywamy..musze troche spraw załtwić..mam nadzieję ze nie będzie mi "utrudniać";-):-D

Ewa chyba nam obojgu brakuje choc Kondzik daje rade:tak: to jak byscie z robiliw kanjpce to przygotowania sprzatanie by cie omineło:tak:ja bym sie nei zastanawiała skoro to chlpa pomysł;-)

Aniu sto latek!!!

Mrówa bądź dzielna! :-)

Ewa jak masz możliwość zrobienia poza domem to zrób tak, na pewno będzie Ci lżej niż przygotowywać w domu i potem sprzątać po gościach :tak:

Doris wiosna idzie? U nas dzisiaj od rana śnieg pada:baffled: A ja też już bym chciała wiosnę

Ninja Tymon wygląda na aniołka a to taki mały rozbójnik?;-):-D

witajcie :-)

ANIU SAMYCH RADOSNYCH CHWIL , UŚMIECHU I RADOŚCI I ŻEBY SMUTKI OMIJAŁY CIĘ CAŁE ŻYCIE, UŚMIECH NIE SCHODZIŁ Z BUŹKI A WSZYSTKIE MARZENIA SIĘ SPEŁNIŁY!
Agunia
Gratuluję ! Pochwal się suknią :-) Widzę że w maju bierzecie ślub , My braliśmy w urodziny męza 24,05,08r i każdy nam mówił ze w maju się nie bierze ślubu ;-D Z tym ze ja nie wierze w zabobony. Mąż się cieszył że ślub i urodziny beda w jeden dzien i ja jestem pewna ze o rocznicy nie zapomni ;-D

Doris
ja też planowalam Filipa zapisac na pływanie ale nie mamy kiedy jeździć na takie. Znam kilkoro rodzicow ktorzy jeździli z maluszkami na takie zajecia i bardzo sobie chwala.

Co do torów to postanowiłam jednak spróbować swoich sił i zobaczymy co mi z tego wyjdzie, zamówiłam swieczki i te podstawki to lokomotywa i wagoniki. Myślę żę zrobię czekoladowa polewe na caly tort z bialej czekolady zrobie tory i na tym będzie własnie lokomotywa z wagonikami i na lokomotywie świeczka. Napis tez biała czekolada a przełoze bita smietana z owocami. To wstepna koncepcja zobaczymy co sie z tego urodzi :zawstydzona/y::-D

Jeśli chodzi o polisy to planuję jakąś założyć jak troszkę staniemy na nogi. Sama sie rozejrzę i napewno zdecyduję się na polisę na życie dla siebie i męża.. Filipowi odkladamy na konto szczednosciowe mamy zamiar uzbierac tyle zeby mu na mieszkanie starczylo ;-D . Oczywiście dla nas będzie to polisa na życie i w przypadku śmierci mojej lub męza dziecko otrzyma rentę dodatakowo od ubezpieczyciela oraz jednorazowe "odszkodowanie" Kiedys mialam staz w zakladzie ubezpieczen i troszke mialam rozeznanie a teraz sama musze nadrobic zalegosci w tym temacie.

Jedno co mnie denerwuje to handlowanie danymi osobowymi. Nie dalej jak wczoraj do mojego meza dzwonila mila Pani podobno z ING ( Ja nawet nie slucham co gadaja , zawsze koncze temat, jeśli nie dostaje czegos z banku na piśmie to poprostu nie rozmawiam telefonicznie) Dokładnie mąz mi przekazał że ta Pani odwiedzi nas we wtorek i mamy przygotowac dokumenty i na ich podstawie ona cos tam policzy (chodzi chyba o III Filar) Nie dowiedzialam sie dokladnie bo mój mąz tak średnio zrozumiał co ona mówiła. Az sie we mnie zagotowało normalnie. Obca baba ma przyjsc i miec wglad w moje dane i meza łacznie z wysokoscia ubezpiecznia skladek i zarobkow. Dostep do Prywatnych danych takich jak nip pesel nr dowodu itd. i jeszcze sobie obejrzy jak mieszkam. Dziewczyny nie dajcie sie nabrac na takie spotkania. Po to sa banki do zalatwiania takich spraw, jesli was cos zainteresuje lepiej sie dowiedziec bezposrednio w banku bo wtedy jest pewnosc ze osoba z ktora rozmawiacie tam pracuje. Niestety jest jak jest i uwazam ze trzeba byc ostroznym. To juz chyba moje skrzywienie po pracy w sadzie. Udostepniajac takie dane łatwo popaść ofiara oszustwa bo np ktos moze sobie wyrobic lewy dowod z naszymi danymi ale z wlasnym zdjeciem. Wezmie kredyt itd a ty potem sama musisz udowodnic ze nie ty ten kredyt bralas. Na moj adres jakis facet wzial kredyt i przychodzily tylko wezwania do zaplaty. Mimo ze taka osoba nigdy nie mieszkala pod naszym adresem i nawet nikogo takiego nie znam. Pojawil sie rowniez Pan komornik jednak wystarczyla nasza informacja ze taka osoba nigdy nie przebywala pod takim adresem.Ostroznosci nigdy za wiele ;-)

ninja widzę ze już szefa ustawiłaś , i bardzo dobrze!!!! A Tymonek może poprostu potrzebuje jeszcze pobudki w nocy na picie lub jedzonko. Filip już przesypia całą noc ale tez od czasu do czasu zdazaja mu sie pobudki. Np potrafi zasnac 0 20 i do 6 bez pobudki spac, ma zostawione dwie zabawki w lozeczku wiec do 7 sie zajmie i dopiero o 7 juz jęczy że mu sie nudzi i wstajemy. Ja juz tak od 18 puszczam cicho kołysanki i się bawi do 19 potem czas na kąpiel, puszczam mu bajki w wersji audio dostaje butle z mlekiem, Jak zję przytuli się do misia słucha bajeczki i zasypia. Jak widze ze nie moze zasnac to smaruje mu dziasła bobodentem albo daje troszke na smoczkek bo on go gryzie ;-P i zwykle się kladzie gryzie smoka słucha bajek i zasypia. Mniej wiecej tak to wygląda u Nas. Nigdy go nie bujalam w wozku itp zawsze dostawal jedzonko , potem trzymalam go zeby mu się odbiło i potem do łóżeczka a ja wychodze z pokoju bo wtedy maly mnie nie zaczepia do zabawy. Jak sie budzi czasem w nocy to zrobie mu jedzenie lub dam pic i potem misia przytula i zasypia, widocznie potrzebowal . Jedna lekarka mi mowila jak Filip mial 3 miesiace zeby go nie karmic w nocy bo on juz moze spac cala noc i zamiast mleka podawac mu wode. Ja tego nie praktykowalam, dostawal jesc jak widzialam ze byl glodny nie przetrzymywalam go wlewajac w niego wode. Wg mnie byl za maly. Co innego jak ma roczek to mysle ze smialo mozna dawac w nocy pic zamiast mleczka. Może sproboj jakies wlasne systemy opracowac ;-)

W tym roku chyba będzie cały czas zima, normalnie mąz jadac do pracy mijal 3 wypadki z czego jeden to bylo domino z ok 3 samochodow. Znow snieg zaskoczył kierowcow, wiem ze wielu juz wymienilo opony na latnie a tu znow spadl snieg. U Nas jakos dziwnie z Pogoda : Rano Zima W poludnie do wieczora Jesien lub wiosna ( to zalezy, nie pytajcie od czego bo nie wiem ;-P) Mogłaby się pogoda jakos ukierunkowac ;-D najlepiej na WIOSNE

Pozdrawiam Was serdecznie. Podczytuje Was systematycznie ale ostatnio jakoś nie mam weny twórczej zeby stworzyc jakiegoś posta. Buziaczki dla Marcowych Dzieciaczków :-) Dopiero kompletowałyśmy wyprawkę, widzialysmy fasolki na Usg a te Fasolki to już roczne dzieciaczki które dokazują :-D Kiedy to minęło. Jeden rok a tyle zmian jakby z 5 lat minęło.

EDIT:
Ale mi post wyszedł :no::no::no::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
Hello,
Znów korzystam z okazji, że mam dostęp do neta:tak:. Niestety tak po łebkach czytam (bo nie wypada u siostry tylko w necie siedzieć;-))ale myślę, że już za jakieś 2 tyg będę mieć znowu możliwość być na bieżąco:tak:.

Jak już wam ninja pisała dzieciaczki mamy zdrowe :tak: fajnie było się spotkać:-). Tymon na żywo wygląda jeszcze lepiej:tak:. Mały przystojniak ze słoneczkiem złotym w oczkach:tak:. Mamusia dziarska babeczka tak jak sobie wyobrażałam:-D. Chociaż na zdjęciach poważniej wyglądasz ninja, bo jak cię zobaczyłam z daleka to taka dziewczyneczka z "braciszkiem" na plecach ;-).
asze- jak będziesz w Wawie to też sie piszę na spotkanko:tak:. Już w kwietniu to będzie cieplej:tak:.
Doris- a gdzie będziecie chodzić na basen? Bo my też zaczynamy od niedzieli ale to na razie spotkanie organizacyjne. To może okaże się że w tym samym miejscu będziemy :tak:.
weronikaa- wiecie już kogo nosisz pod serduszkiem? Widać już brzusio? My też mamy kolejny ząbek -czwórkę na dole. Wczoraj wypatrzyłam:tak:
mrowa- już nie cycusiacie? Decyzja Kondziorra czy Twoja? u Tosia odkąd odkryła gdzie są cycusie to je częściej niz zwykle i przez to mam duzo więcej pokarmu:dry:czasami to mam piersi twarde jak na początku karmienia:errr: ale chciałabym karmic do 2 r.ż ale zobaczymy czy Tosia wcześniej nie zrezygnuje:confused:
Buźka dla Anulki:tak:

18a19ae2e64907eamed.jpg
Oto i suknia bez bolerka,
A tu z bolerkiem założonym:
d3323eee57914245.jpg

reklama
Do góry