reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

PM decyzja była moja bo tyle max chciałam karmic do roku:tak: i chciałam własnie uniknac czegos takiego jak teraz Tosia robi ze jest swiadoma co i jak z cycem i gdzie on sie znajduje :sorry2:szarpania za bluzke i wołania mama daj cyca:dry:Raz widizałm 2 letnia dziewczynke która mama karmiła w sklepie i dla mnie to juz niesmaczne było :sorry2::dry: dlatego powiedziałam sobie ze do roku karmimy . Ttyle samo karmiłam tez Mele wiec mniej wecej miałam rozeznanie tylko ze ona sama sie odstawiła a jego mozna powiedziec ze na "siłe" odstawiałam;-) Ogolnie ok jest tylko toche brakuje mi tych chwil:-p
Agunia fajna:-)

reklama
Agunia, jakbyś się jeszcze uśmiechnęła, to byłoby super. Jak dla mnie troszkę mdło. Ja bym do tego jakiś kwiat w dekolt dała asymetrycznie. Biały albo kilka tonów ciemniejszy od sukienki. Albo jakiś większy wisiorek na szyję. Na pewno ze zrobioną fryzurą i makijażem będzie wyglądało inaczej.
Mrówa, mi też przez pierwsze dni brakowała karmienia. Ale teraz już jestem zadowolona z decyzji.
PM, podobnie jak Mrówa planowałam, że nie będę karmić dłużej niż rok. Bo widok dziecka "dobierającego" się do piersi mi nie pasuje. Ale to Twoja decyzja jak długo będziesz karmić. Tylko potem dziecko traktuje to bardzo emocjonalnie. Mam nadzieję, że jeśli podejmiesz decyzję o zakończeniu to przyjdzie to Wam obu bez problemu.

PM - życzę Wam tego karmienia do 2 lat - Tośka będzie zachwycona, a Ty jeśli podjęłaś taką decyzję już teraz, to znaczy przecież, że też Tobie z tym dobrze. I o to chodzi!:tak:

Agunia - ja bym wyrzuciła to bolerko, bo będziesz wyglądała jak 48-latka.. Już do tej sukienki byłby lepszy jakiś lekki, tiulowy, mocno marszczony szal, w tej tonacji, tylko jaśniejszy.
I dziewczyno, weź się trochę za siebie bo masz dopiero 20 lat! Sorki, no ale z taką tuszą, to nigdy nie bedziesz super wyglądać, choćby buzia była najładniejsza - i naprawdę, nie chodzi mi o to, żebyś tam ważyła zaraz 55 kilo - 65 przy Twoim wzroście już by było ok.

Agunia, pomysł Ninji z lekkim szalem zamiast bolerka jest fajny. No i mam nadzieję, ze się nie obrazisz. Co powiesz na taką propozycję?
Agunia_2.JPG

albo z białym kwiatem, choć z tym ciemniejszym bardziej mi się podoba
Agunia_1.JPG

Aniu
Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.

Agunia dziewczyny mają rację - z kwiatem i szalem będzie lepiej:tak:, i na prawdę weź się za siebie bo taka otyłość jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia a Ty masz dopiero 20 lat. Wiem, że nie jest łatwo ale sie da:-)
PM fajnie, że też sie piszesz na spotkanko:-), ja teraz szukam jakiegoś hotelu ale ceny macie w Stolycy horrendalne:baffled:
Beti w piątek to ja będę na ślubie:tak:, myślałam o sobocie:tak:, mam nadzieję, ze dasz radę:tak: a Milo wybrał książkę i kasę - lubi czytać i nie lubi wydawać swoich pieniędzy:-)
Mrówa zazdroszcze Ci konsekwencji - ja sie rano załamuję i daję cyca aby wykraść jeszcze trochę snu.. do lata chciałabym skończyć a wiem, że im dłużej tym gorzej - kumpela karmiła ponad dwa lata i potem miała tygodniowy horror:baffled:
U nas dzisiaj też był śnieg:wściekła/y::crazy:, a na jutro zapowiadają 10 st. ciekawe czy sie sprawdzi. Zuzia jest tak absorbująca że nie mam szans na zrobienie czegokolwiek, wciąż mi ucieka po całej chacie:tak:, no i w dzień śpi krótko raz albo wcale:baffled:, tak czekam na te ciepełko przynajmniej bedziemy całe dnie siedzieć na dworze:-)

Wpadlam dosłownie na moment podziekowac za zyczenia dla Dawidka !
Impreza sie udala. Poszlismy spac po 4 :-D:-D

100 lat dla wszystkich roczniakow MUUUAH

Aniu, wiele słonka i uśmiechów oraz całusków delikatnych jak dotyk motylka
...................................
..
███..................................███
.
██████........................██████
.
████▒▒██.................██▒▒███
...
████████.......████████
......
████▒▒██.▒▒.██▒▒████
..............
▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌
.........
██████.▒▒▒.██████
.....
███████.▒▒▒.███████
...
███████...▌▌▌...███████
...
███████.............███████
.....
██.....................██
....................

...................

...................

..................

................

.............

...........

Agunia, zgadzam się z Gizą… więcej radości, pierś do przodu i w połączeniu z super fryzura i makijażem będzie cool :cool2:

a i może zmień bolerko na szal w kolorze ecru… co do rózy to nie polecam, bo to nie jest wskazane przy dużym biuście… coś o tym wiem… najlepiej pasowałby krój kopertowy, ale skoro już masz zakupioną sukienkę…
figurą się nie przejmuj, bo wyglądasz OK… a do maja jest jeszcze trochę czasu…
jak będę miała chwilę czasu to jutro wkleję moje zdjęcie ślubne, żebyś miała porównanie…
Niekat, fajnie że myślisz o przyszłości swojej rodzinki… też myślałam o III filarze, ale jak widzę na razie mnie na niego nie stać…
Ps. Co do wzoru zaproszenia to jak na razie siostra mi cos przesłała ale odczytuje mi źle wiadomość… tzn. widze jakieś kratki i wzorki…
Mrowa, mam podobne zdanie jak Ty w sprawie zbyt długiego karmienia… po prostu chcę uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, kiedy w miejscu publicznym będę miała cyca na wierzchu… a powiedz mi jeszcze jak Kondzik przesypia nocki bez cycusia… ile razy wstajesz do niego?
A i wodę podajesz mu przez niekapek?
PM, mam nadzieję, ze wytrwasz w swoim postanowieniu…
Anetka, chcesz mnie chyba obalić z tronu ;-P taki post…
Co do tego spotkania to pewnie babka od II filaru… będzie Was przekonywała do przejścia na ING, bo pewnie macie gdzie indziej… a sprawdzi wam tylko czy Wasze składki były prawidłowo naliczane z ZUS i OFE… u na steż była w zeszłym roku i mąż zmienił OFE bez problemu… bardzo przyjemna wizyta, więc nie masz się czym stresować J
Weronikaa, gratulacje dla Nelci… naprawdę szczęściara z Ciebie, że córeczka tak łagodnie przechodzi ząbkowanie
Doris, no niestety pracuję do 13, więc zanim bym wzięła córę i pojechała to pewnie na 17 bym tam była…
Ale Ty widzę już się przygotowujesz do urodzinowej imprezki… a na basenie Emilka pewnie wzmocni mięśnie i szybciej zacznie chodzić
Ewa, ja bym się nie namyślała tylko robiła imreze w knajpce… więcej wspomnień do Waszego miejsca J szczególnie jak mąż sponsoruje ;-P
Iza, świetnie że impreza udana… a ja tam poniedziałkowe badanie? Masz już wyniki?
Asze, mam nadzieję, że będzie ciepło to z przyjemnością się wybierzemy na piknik… i spotkanie z Wami…
Co do hotelu nie macie żadnej rodzinki w stolicy, żeby was przenocowała…

Mam pytanie mamuśki… czy wasze dzieciaczki też nie siadają podczas kąpieli i tylko na stojąco biorą kąpiel? Jola od tygodnia nie chce usiąść tylko trochę przykuca… a może dlatego, ze jej niewygodnie i ma za mało miejsca… niestety nasza łązienka jeszcze nie ocieplona L

reklama
Co do tuszy...Wiem,niedawno jak się odchudzałam zrzuciłam jakieś 6kilo,ale przestałam ćwiczyć,teraz chyba znów zacznę.
Co do kwiatka,może i pomysł ok,wygląda to z suknią też ładnie ale niestety,rozmawiałam z taką panią w salonie na temat sukien takich i stwierdziła że to mojej figury kategorycznie nie może być żadnych ozdóbek...Będzie jakiś skromny łańcuszek+troszkę solarium coby właśnie się tak nie zlewało no i fryzurka jak się uda upięta w góre i kilka pasemek popuszczonych na twarz i szyję-to ją powinno fajnie wydłużyć:-)

Do góry