reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Gabrysiu, dziś pierwszy kończysz rok
lecz przed Tobą cały świat!
Zawsze dąż do wytyczonego celu,
mimo iż zazdrości Ci wielu!
Otaczaj się przyjaciółmi swymi,
raduj momentami tymi,
które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają!
Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie,
a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie!

____¶¶¶¶¶¶______¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_________¶¶¶¶¶¶¶¶
___________¶¶¶¶
____________¶¶
_____________¶
____________¶
___________¶
__________¶
________¶__¶¶¶_________¶¶¶
________¶_¶___¶_¶¶¶¶¶_¶___¶
______¶__¶__¶__¶_____¶__¶__¶
_____¶___¶_¶¶¶_________¶¶¶_¶
_____¶___¶_________________¶
______¶___¶_______________¶
______¶¶___¶__¶¶_____¶¶__¶
_____¶__¶__¶__¶¶_____¶¶__¶
_____¶__¶__¶_____¶¶¶_____¶
_____¶___¶_¶____¶___¶___¶
______¶______¶___¶¶¶___¶
_______¶______¶¶_____¶¶
________¶_______¶¶¶¶¶__¶¶
_________¶______________¶
___________¶¶¶¶___________¶
_____________¶________¶____¶
_______¶¶¶___¶_________¶____¶
______¶___¶¶¶¶________¶¶¶¶__¶
______¶______¶_______¶____¶_¶
______¶______¶______¶_____¶¶
______¶_______¶_____¶_____¶
______¶_______¶¶¶¶¶¶______¶
_______¶___¶¶¶_____¶______¶
________¶¶¶________¶______¶
____________________¶____¶
_____________________¶¶¶¶​

Mamma, no to ma dzisiejsza jubilatka dużo werwy, a nie testosteronu… w końcu chyba jest córeczką tatusia i może już go trochę nasladuje…
Ninja, miło że o mnie myślisz… no nic teraz czekamy do wiosny
A czy Ty kobieto nie za dużo wymagasz od Tymka? Niektóre mamusie zazdroszczą Ci bezproblemowego przystosowania się synka do nowych warunków, a przesypanie nocy byłoby już zbytnim szczęściem…
U mnie Jola coraz częściej nie może się ode mnie oderwać podczas pożegnań, na szczęście nie płacze… no może trochę marudzi…
Doris, dzięki za domowe sposoby na kaszel… Jola od dzisiaj pokasuje i ma zatkany nosek… to kiedy się wybierasz na badania? Może nam się uda spotkać J
Asze, świetna imprezowiczka Ci rośnie… a co wybrał Milo? Dobre wieści przynosisz w sprawie kuzynka… teraz to już powinno być tylko lepiej J
PM, no, no, no… zadziwia mnie Tośka… jak dzisiaj opowiadałam teściowej to w szoku była…
Niekat, jutro spróbuję coś podesłać, bo siostra ma problem z netem…
Co do drzemek, to i tak Ci zazdroszczę bo u nas jest ostatnia o 14-15 a potem spanko przed 20
Befatka, qurczę ale miłe zaskoczenie… więcej takich dni, tylko bez kłótni… teraz to pewnie miły wieczorek z super nocką J
Mrowa, to dobrze że Kondzik bez problemowo znosi odstawianie… ja karmię w nocy, ale tylko dlatego, ze Jola się budzi w nocy raz i nie chce mi się podgrzewać wody, więc cycuś jest w sam raz J
do tego nie będziesz miała problemu ze smoczkiem… zazdroszczę
Weronikaa, Fajnie że tak miło zasypiacie w środku dnia… przy okazji Wam przyda się troszkę snu
No i nieźle się teraz nabiegasz…
Remeny, świetnie że cieszycie się swoim gniazdkiem… no i widzę, że karmisz tak jak ja, tylko że ja od dawna jem wszystko… co nie służy mojej figurze…
Cicha, nie przejmuj się brakiem zainteresowania Zosi chodzeniem… jeszcze nadrobi z nadwyżką…
Ewa, widać że Alex potrzebował przypomnienia o takich sprawach i rozmowa męża z paniami była niezbędna…
Giza, no widze, ze zachowanie Milenki podobne do Joli… a pracować trzeba… oby szybko wyszły te zębowe, żeby dorównała Emilce i Kondzikowi
Asiu, pewnie Basia chciała ci pomóc niż siedzieć i obserwować… szkoda tylko, że męża masz znowu tak rzadko, no ale cieplutko się robi to trzeba popracować, żeby szybko się przeprowadzić…
Dusiu, mam nadzieję, ze to tylko zmęczenie organizmu, a nie jakieś choróbsko… tfu, tfu, tfu…
Jestem za przepisami dla naszych maluczkich… ale może na wątku "karmimy" dołączyć…
Asze, mi się niestety nie uda z wami spotkać, bo w piątek robotaję do 16 L

reklama

Niekat - po pierwszym zdaniu Twojego posta, wnioskuję, że pisałś to świeżo wybzykana chyba :-D:-D:-D
no raczej o 11.34 w dniu pracującym to nie było takie łatwe ale cos w tym jest:tak::rofl2:
beti Ty to masz zdrowie!takiego posta walnąć i jeszcze z misiakiem:tak::-)królowo!
fajnie że badania wyszły dobrze a z nocami Tymka tez się jakos ułozy.Ja tam jestem miętka i biorę Marcela do siebie w środku nocy bo wiem ze wtedy się wtuli i zasnie do rana.Jak zacznie się rozpychac i próbowac wysiudac z tego towarzystwa ojca to sie tym zajmę.Na razie nie mam do tego motywacji.wiem ze źle robie i bedzie mi coraz trudniej ale skoro z Oli sobie poradzilismy to i Marcel bedzie musiał w koncu ulec.Było kilka podejśc żeby do odkąłdac do łozeczka jak się rpzebudzi ale to na nic.W koncu i tak lądował u nas.
Wczoraj była u mnie agentka z ING gadac o III filarze..... przyznam szczerze ze sie niebagatelnie napaliłam ale musiał puścic babke z niczym bo na razie nie stać nas nawet na odkąłdanie minimalnej składki....kredyty....ale podejrzewam ze jak konta nam się uwolnią od długów podpiszę kontrakt bo propozycja jest kusząca (głównie myśle tu o dzieciach bo na nich jest to skierowane) - macie moze jakies doświadczenia w tym temacie??jesli tak to prosze o info chocby na priv jeśli nie chcecie tu zasmiecać wątku:sorry2:
dziewczyny z pracy zmolestowały mnie o zdjecia slubne (siostra jednej filuje na sukienkę) - przyniosłam je dziś do przejrzałam jako pierwsza .... o Jezu!jak dobrze że faceci z czasem tyją po slubie a kobiety w koncu przestaja byc w ciązy......uhh:baffled:

hejka
Ninja super ze wszystko ok:tak: randka sie udała;-)
Asze jak sei rpzebudzi to daje mu wode nic innego a na przed spaniem dostaje kaszke i cyca ale to juz niedługo tez sie skończy;-)
Dusia ja jestem za takim watkiem:tak:
Remeny super ze wam sie dobrze mieszka:tak: moze sasiediz sie przekonaja do was w końcu super babka z ciebie:tak:

qrcze ta pogoda mnei dbija sypie snieg:szok::wściekła/y:

niekat niestety ja w tym temacie niezabardzo..ale mój Piotrek bardziej "obcykany";-),.sam ma taką polisę..i niedługo skończy mu się okres wpłacania składek..i będzie mógł wybrać całą sume..lub będzie mu wypłacana mieięcznie.(czy cos takiego..nie chcę zmyślać..ale chyba to takie coś jest)..Myślę ze o takie coś ci chodziło?:dry: W sumie to jest zawsze jakies zabezpieczenie na przyszłość,mieliśmy taką zakładać dzieciom..ale już i tak (jak i ty) mamy wiele różnych rzeczy do spacenia.(raty..kredyty..)więc może kiedyś?.albo jak Piotrek te swoje juz dostanie..to przypuszczam ,ze gdzieś dalej je ulokuje..na poczet dzieci:tak:
..to mówisz że mąz przytył;-)?..ale to pewnie plus...a my noo taaaak..wkoncu przestajemy być w ciązy:-D.
beti noo ty jak walniesz posta:tak:!!..Królowa:tak:!
ninja fajnie że spotkałyście się z pm ,no i fajnie byo by się spotakć w większym gronie:tak:
..A badanie jest super! szkoda ze u nas takiego nie ma:-(..najważniejsze ze dzieci zdrowe!:tak:
asia fajniusi filmik!:tak: Fajnie Basia chodzi..no ale jak się ma siostre co "pomaga"..tj.dopinguje:tak:
dusia ty uważaj z tym cisnieniem..może mież regularnie..i zapisuj np.sobie..to będziesz wiedzieć,czy to tak jednorazowe podwyższone,czy może trzeba by sie udać do lekarza..niebagatelizuj tego;-)..No i nie choruj mi tu swatowa!!:tak:
A watek o przepisach ...hmmm -jestem za! A tort to pewnie poprostu kupie:zawstydzona/y:..
(boję sie że mi się nieuda jak bym chciała)
asze to masz szanse by sie spotkac z dziewczynami..fajnie..
A u nas oczywiście ciul...a pogoda:wściekła/y:..Znów zero spacerku,Tosia waśnie zasypia..a jak wstanie to do babci..a ja wybywam..(w tym c.d.dentysta-mam nadzieje ze to ostatni raz).Wczoraj poszalelismy do północy(jak dla mnie to żadkośc)..byli sąsiedzi..oglądalismy "testosteron" po raz wtóry..ale i tak sie uśmiałam...
Nie mogłam póżniej zasnąć..ale po odpowiednim środku relaksującym:-p;-),zasnęłam jak niemowle..:tak:
Dobrze że nie robię dziś obiadu..bo jem u tesciowej..a Piotrek wzią do pracy wczorajsze pieroszki z serem..bo takich mi się chciało:-)

niekat, my odkładamy pieniądze w Scandii, jak w to wchodziliśmy dwa lata temu to nie śniło nam się że będziemy spłacać prawie 2 tys raty... No i odkładamy po 300zł na przyszłą edukację dzieci, założenie super tylko ciężko to teraz udźwignąć bo jest walka o każdy grosz, a póki co jak przestaniemy wpłacać to zabiorą nam całą kasę i nic z tego nie dostaniemy, tak jeszcze przez 3 lata...

przepis na muffinki wstawię może na "karmimy" bo Szanowna Moderatorka mogłaby mnie zbanować za bałagan ;)

mrowa
, dobrze że masz dwie ręce i dwa kolana, możesz tulić dwójkę na raz - ale w tej sytuacji zanim pomyślisz o trzecim to postaraj się o trzecią nogę i rękę :) z resztą, kto to mówi - u nas jest dokładnie to samo!

Befatka - głowa do góry, facet jaki jest każdy widzi, a skoro przyniósł róże to znaczy że się maksymalnie kala :) Kiedys czytałam, że mężczyźni dorastają tak do 3-go roku życia, a potem to tylko zmieniają im się zabawki... ;)))

ninja- chcesz mieć bezproblemowe dziecko? a po kim to niby? myślisz że Ci podmienili w szpitalu? chyba że Mąż taki grzeczny... Bo jak po Mamusi, to coś mi się widzi że jeszcze nie jedno Cię w życiu czeka ;)

ja tylko na momencik, bo podczytam Was później.
Wpadłam sie pochwalić że Dzieć ma juz 10-tego ząbala :-):rofl2::-) prawa dolna czwórka!
Może skończą sie te wiercenia nocne (choć i tak patrzac jak ona przechodzi ząbkowanie to chyba każdy by tak chciał)- tfu tfu nie zapeszając :-D

u nas na odmianę własnie wyszło słoneczko:cool:, wiec jak tylko Mała wstanie to idziemy na spacrek, postaram się odezwać później!

renemy to co mi proponowąła wczoraj ta kobeita to do dwóch lat nie mozna rozwiazac umowy ale mozna na rok zawiesić wpłacanie skąłdek.Po dwóch latach bez niczego wypłącają wszystko co jest na koncie na zyczenie.minimalna składka to 120 zł i w ciagu trwania umowy mozna ja regulowac w zaleznosci od potrzeb na wyższą bądź znów obniżać.Do tego jest ubezpieczenie dla dzieci na wyapdek mojej śmierci co Pani nie omieszkała powtórzyc po trzykroć.:baffled:żebym czasem nie zapomniała ze w koncu umre i dzieci wtedy zostaną z niczym (a ojciec:confused:)
no nic - i tak na razie to musi poczekac :dry:ba na pieluchy braknie:-p

Dzisiejsza noc z Tymonem znów okropna... :dry:

Ale za to sprawdziły się dziś Wasze słowa :-D - na moje drugie przypomnienie szefowi, że nadal czekam aż on tam zrobi jedną rzecz, bo nie mogę przygotować oferty , powiedział: "Tak jest, pani Wioletto!" , hahaahahaahahahahaahaha ;-)

Rano jak spojrzałam przez okno to się zgarbiłam, bo wszystko było przyprószone śniegiem :baffled: Normalnie deprecha...
Oj nie mogę się jakoś małżona doczekać już jakoś..:sorry2:

Niekat - nas teraz kompletnie nie stać na jakiekolwiek dodatkowe ubezpieczenia czy lokaty :no:

Weronikaa - gratuluję kolejnego zębola!
Remeny - rozumiem, że pisząc o tym moderatorze, miałaś na mysli Skabę???? :-p
I protestuję! - moja mama mówiła, że do 1,5 roku byłam bardzo spokojnym dzieckiem!

reklama
Gabrysiu - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, zdrówka i uśmiechu na buzi!

Remeny - fajnie, że już mieszkacie w nowym domku. Powodzenia w odstawianiu od cyca.
Weronika - Emilka tez od jakiegoś czasu wcześniej się budzi:-(
Cicha - nie martw się, ze Zosia nie chodzi. Lekarz mi mówił, że na chodzenie jest czas do 18 mieś. Do ukończenia13-tego dziecko powinno samo wstawać przy meblach.
Ewa - dobrze, że w przedszkolu się odpowiednio zajęli Alexem.
Giza - szybkiego wyjścia ząbków!
Mamma - biedna Gabi, ale dobrze, że wypadek nie zepsuł humoru.
Asia - widzę, że prace w ogrodzie idą pełną parą.
Ninja - widać sporo osób zapisało się na badania i nie przyszło, a inni chętni nie mogli już się dostać. Ja jestem chętna na wiosenne spotkanie.
Dusia - mam nadzieję, że że zdrowiem już w porządku. Ja jestem za wątkiem kulinarnym.
Beti - ja się wybieram na badania w poniedziałek 23 marca - to mój jedyny wolny dzień w tygodniu, tak jakoś ok. południa.
Niekat - ja nie mam bliższych informacji o III filarze, ale też muszę się tym zająć i nam by sie przydało.

Dziewczyny, co to za depresje? Wiosna idzie, jeszcze tylko moment!

Emilka ładnie staje już przy meblach, nadziwić się nie mogę jak nabrała odwagi. Zapisałam się z nią na pływanie niemowląt - kurs zaczynamy w niedzielę.

Co do tortów, to ja znalazłam gotowe ozdoby z masy cukrowej i chyba pokryję tort masą wg. przepisu Kry, a ozdoby kupię. Dla zainteresowanych: obejrzyjcie aukcje użytkownika fredkae na Allegro.

Do góry