reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Gabrysiu kochana wszystkiego najlepszego w tak wielkim dniu!!

Ja dzis tylko na chwilke choc mój facet dzis rano wkroczyl do naszej sypialni z rózami(2gi raz w zyciu dostalam od niego kwiaty)i glebokim przemysleniem ze on mnie tak kocha a jednoczesnie potrafi byc takim ch****-nawiazanie do wczorajszej porannej klótni o której ja juz zapomnialam to i tak kurna mam dola
Mimo ich prostoty mam czasem problem ze zrozumieniem facetów:-(
Milego wieczoru kobitki
Ninja mam nadzieje ze sie spotkalyscie z PM

reklama
Befatka miły gest ze strony J:tak:oby jak najwiecej takich ;-)
Asia moj Kondzik tez głodomór za to Mela:crazy: lepiej nie mówic:no:
Ewa ja zamawiałam torta i wcale sie nie czuje z tego pwoodu gorsza;-):-pprzynajmniej nikt później go nie odchorowywał:-D
Ninja PM i jak po spotkaniu i badaniach?

dzieciaki spia i wreszcie błoga cisza
Kondzik zrobił sie zazdrosny o Mele:szok: i niezły z noego wrzaskun czasami mam ochote go zakneblowac:dry: najczesciej ajk cos robie to stoi przy moich nogach mimo ze Łuaksz jest i domaga sie wziecia na rece:baffled: czasami wymiekam

Gabrysiu - wszystkiego naj naj naj! :-)

Mamma - z taką mamą to Gabi może walić po dziąsłach ile wlezie - mama naprawi :-D

Spotkałyśmy się, spotkałyśmy! :-):-):-)
Fajnie było bardzo, a Tośka mówi "berta" zawodowo! :tak:
koniecznie musimy się spotkać w większym gronie z innymi dziewczynami z Wawy (i okolic - Beti!!!). No ale to stwierdziłysmy, że jak zrobi się cieplej, to może spotkamy się gdzieś na Polach Mokotowskich (Beti - bedziesz miała prooostą drogę ;-))

A zainteresowanie badaniami strasznie małe.. :no: Kurde,mieć taką okazję i nie skorzystać to naprawdę bezmyślność... Także dziewczyny, które się nie zapisały telefonicznie - walcie! Na pewno Was przyjmą!

Jak stałyśmy pod tym ambulansem, zaczepiła mnie dziewczyna, pytając o te badania i powiedziała, że mnie poznała z liceum :szok:, że razem chodziłyśmy do Sienkiewicza.:-D Co lepsze, nie z mojego rocznika chyba, a w każdym razie nic a nic jej nie kojarzyłam ale walnęła mi komplement, że poznała po uśmiechu :sorry2:

Giza - zaczęłam pracować - już tydzień dziś minął. Dostałam próbną umowę na 3 miesiące. Trochę nuda, jak pisałam wcześniej na BB, ale za to stabilnie, w stałych godzinach pracy, bez nadgodzin (no dodatkowo ok. 7-10 wyjazdów na targi rocznie).. Nie bardzo mój charakter pasuje do takiej pracy :sorry2: no ale nie chcę już pracować na wariackich papierach mając Tymona, a w perspektywie i Biankę/Blankę...
Tymon u niani KOMPLETNIE bezproblemowo :szok: Taki Cygan z niego.... W poprzedni poniedziałek był u niej rano od 09 do 11, przyszedł do domu na spanko i po obiedzie znów poszedł na 2 godziny.We wtorek tak samo, w środę był od 07.30 do 16.00 z przerwą na spanie w domu a od czwartku śpi tam też w dzień (o to się najbardziej martwiłam). Na razie nie zauważyłam nic niepokojącego w jego zachowaniu - no może więcej mu się gęba nie zamyka jak wrócę z pracy (moja mama mówi, że ma to po mnie ewidentnie :-D). No ale chociaż w gadaniu jest dobry, bo sprawnościowo dalej jest pierdołą, chociaż walczy ostro - wprawdzie chodzi przy meblach, ale np. nagle zaczyna klaskać/odwracać się/ puszczać i bach! Rozkojarzony jest jak mama :-p A dziś wstawał i siadał w łóżeczku bez przerwy przez 15 minut chyba):oo:

Bez najmniejszych problemów dał się odstawić od piersi (a nawet to chyba sam zrezygnował), bez problemu zniósł nasz wyjazd na Jurę bez niego latem a teraz bez problemu zostaje u opiekunki :sorry2: Żeby tak jeszcze zaczął spać w nocy "bez problemu" :dry:

Cicha - głowa do góry! niedługo będzie dużo więcej słonka to i miną te małe deprechy jesienno-zimowe! Nie mogę się doczekać wiosny bo wtedy "rosnę" normalnie!
A Zośką się kompletnie nie przejmuj - bardzo dobrze, że raczkuje! To najważniejsze - ja żałuję, że Tymon nie raczkuje - lepiej rozwijają się wtedy mięśnie kręgosłupa i postawa docelowo :tak:

Remeny - Uściskaj Irenkę od ciotki - może już nawet nie z okazji urodzin tylko ot tak! :-D
Cieszę się, że dobrze Wam w nowym miejscu! Oby nigdy nie było gorzej a tylko i wyłącznie lepiej!:tak:

Niekat - po pierwszym zdaniu Twojego posta, wnioskuję, że pisałś to świeżo wybzykana chyba :-D:-D:-D

Wszystkim roczniakom spuznionej zyczenia, samych radosnych chwil, duzo zabawek, i nie dokuczajcie rodzicom!!! :-)

Ja sie dzisiaj strasznie zle czuje miesnie w nogach mnie bola, w glowie mi sie kreci. Zmierzylam sobie u mamy cisnienie no i mam wysokie. Dala mi jakas tabletke moze nie dlugo przejdzie. Ale chyba odpuszcze sobie zajecia dzisiaj wieczorem. Jeszcze na dodatek pogoda paskudna :no:a weekend byl taki ladny. Nastepny tydzien mam ferie wiec mam nadzieje ze pogoda bendzie ladna.

Ewa- to dobrze ze maz porozmawial z paniami i ze juz lepjej w przedszkolu. A tort napewno ci wyjdzie. Masz jakis przepis z gazety/internetu??? czy juz jakis wyprubowany?

Niekat- wkleje na zamknietym zaproszenia jakie wysylalam na Michalka urodziny. Ale widze ze ty juz zrobilas i wyslalas ale to nic moze jeszcze ktos bendzie robil.

Ninja- super ze spotkalyscie sie z PM. Pewnie fajnie tak sie spotkac na zywo?

Dziewczyny mam taka propozycje moze by otworzyl nowy watek tylko z przepisami. Wiem ze jest watek karmimy, ale mysle ze taki tylko z przepisamy tez by byl fajny. Jak kturas by miala jakis fajny sprawdzony przepis to mozna by bylo wkleic. Zawsze by bylo gdzie zagladnac i poczytac co zrobic nowego na obiad. Co wy na to?

Ninja aż się musiałam cofnąć do posta Niekat:rofl2:, super że się spotkałyście z PM, ja bedę w Warszawie 17 kwietnia, chyba cały "łykend", jedziemy na ślub brata małżona:tak:, fajnie by było jaby udało sie nam spotkać w gronie warszawianek tudzież milutkich osób z okolic ( Beti):tak:, muszę tylko znaleźć jakiś w miare tani hotel w Stolicy:tak:Nie napisałaś co wykazały te badania?? To było USG??? Czego?? Napisz cos więcej:tak:
Niekat pisałaś że nie jesteś przygotowana na jedną drzemkę Marcela w ciągu dnia? To muszę Ci powiedzieć, ze moja już jakiś czas ma tylko jedną drzemkę, a dzisiaj na przykład drzemek nie było wcale!! Zero wytchnienia...
Remeny miłego mieszkania na nowym oby sie wszystko poukładało. Buziaki dla Irenki:tak:, Jacusia też:tak:
Cicha witaj z powrotem:tak:myślałam o Tobie niedawno, gdzie sie podziewasz:-)
Zuzia tak jak i Zosia stołuje sie u mnie nocami, pomimo wypijania flachy modyf., nie mam pojęcia jak zakończyc karmienie piersią... a co do spania - od dawna sypiamy razem, przynajmniej się wysypiam:tak:. Jakieś fotki dzieciaczków nam pokażesz??
Kasik wyluzuj kochana!! Ja Cie cały czas podziwiam jak Ty dajesz radę z dwójką:tak:. Dla chłopaków jestes i tak najlepsza więc po co sie stresować?? Buziaki kochana:-)
Mrówa a w nocy nie karmisz?? Butlę dajesz?? Bo mnie najbardziej gnębi to nocne cycolenie.
Ewa może ten katarek u Tośki to na ząbki??
Giza moze być tak przez ząbki, szczególnie czwórki, Zuzi właśnie wyszła druga górna 4, zachowywała sie tak jak Milenka.
Asia jeszcze troche i bedziez z mężem siedziała na budowie:tak:
Befatka taki ten Twój chłop czasami "bebe" ale jaki romantyczny! I zrozumiał, ze coś zrobił źle a to DUŻY plus:-):tak:
Ninja też nie mam Twojego tel., więc nie mogłam Ci podać nr PM:-(

Gabrysiu:
Wszystkiego co najlepsze, co dobre i miłe,
co budzi uśmiech na twarzy, co kryje się w maleńkim słowie - szczęście,
prawie tak maleńkim, jak Ty.
Z okazji roczku życzę Ci 99lat - ładnie wygląda 100 na liczniku, prawda?

Dusia też myslałam o takim wątku ale żeby były tam różne przepisy, dla nas też nie tylko dla maluszków. Co myślicie??

Mi tam wystarcza atek "karmimy" no ale czekamy na resztę opinii!:tak: :tak:

Asze - to było usg ciała, tzn. całego korpusu, szyi, slinianek i jąder (chociaż to ostatnie to nie wiem czy Tośce robili...)
Na wydruku jest opis wątroby, pęcherzyka żółciowego, trzustki, śledziony, nerek, moczowodów, pęcherza moczowego, tarczycy, ślinianek, węzłów chłonnych, jąder, układu kielichowo-miedniczkowego i PŻW (nie wiem co to jest nawet)

Aha - jeśli damy radę to bardzo chętnie się z Tobą spotkam! :tak:

reklama
Do góry