reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witajcie kobietki!
Dominis spi Arek sie bawi ale pewnie jak zauwazy ze siedze na kompie to za chwile mnie bedzie do zabawy he he -standard:sorry2:
Narazie to co mowil to mowi ale nic nowego nie gada od 1.5tyg:dry: juz mam chyba fju bzdziu na tym punkcie:zawstydzona/y: a Dominik od tygodnia przemieszcza sie ale na tylku tzn jezdzi na nim raczkami sie podciagajac:rofl2::baffled: moje dzieci normalnie raczkowac nie beda:-p pozycje do raczkowania to ma opanowana ale nie wie nadal ze nozkami tez trzeba ruszac:-D
Staram sie codziennie czytac co tam u was jak maluszki itd ale nie daje rady odp a wiec z tego co pamietam to 9przepraszam ze nie wszystko odp) :zawstydzona/y::-(
ninja-ty chudzielcu a tak sie martwilas o swoja figurke w ciazy a tu prosze jaka waga :-)no i biuscik powalajacy :-D
niekat-zaje...fajna fryzurka i w kreconych ci ladnie i w prostych no i tak jak ninja masz czym oddychac nie to co ja :zawstydzona/y: grabki i heja... gdzies tam uciekaja dobrze ze sa push up'y :-p mi tez czasem brak sil:-(, super ze juz koncowka ospy nas ominela wiec luzik tylko od 2 dni Arek ma stan podgoraczkowy pokazuje ze go glowka boli i cos maudny jest ale to tak ma przez ok 2godz potem mija zobacze jak dzisiaj i jak cos to jutro lekarz sie klania bo weekend idzie
mrowa-oby wyniki byly dobre-daj znac

siwona-gratuluje nocnikowania-bedzie dobrze i zdrowka dla was
Ewa-to oby kolejne nocki byly juz ok:tak: no i tobie zdrowka a i dobrze ze nic powaznego sie nie stalo uf -my kupilismy wkoncu autko to teraz juz bedzie nam lzej
darinia-daj znac co tam u lekarza
beti-ty to potrafisz odpisywac:-) mi Arek zyc nie daje jak widzi mnie na kompie i juz wlasnie sie tu skrada po mnie:-D

reklama
Buziaczki dla Michasia i Kubusia!

Darinia lekarze teraz to każdemu dają antybiotyki obojętnie z jaka chorobą się przyjdzie.

Ewa dobrze że tylko lampy "ucierpiały" w wypadku. Mój mąż też mówił że ślisko strasznie, bo z autopsji nie mogę powiedzieć bo w tym tygodniu jeszcze nie wychodziłam na dwór.

Jeszcze trochę chora się czuję, tzn. tak mi cały czas coś jakby w głowie szumiało i się kręciło. Alunia do poniedziałku miałą być na antybiotyku ale coś patrzę na tę buteleczkę i nie wierzę że wystarczy a chyba lekarka powinna powiedzieć że kupić drugą jakby zabrakło? Baśka teraz śpi, ale ogólnie to psoci cały czas więc chyba zdrowa jest :-) Wczoraj ksiądz był to nie mógł się nadziwić że tak lata cały czas :-D Miałam dylemat czy go wpuścić, bo przecież mógł się zarazić ale przecież chodzi na własną odpowiedzialność ;-)

Niekat to ospa już za Wami super! A starsze kobiety to zawsze na widok młodszej i ładniejszej zazdrość zżera :-p A co do energii to jak coś odkryjesz to daj znać, bo ja to jestem od pewnego czasu sflaczała jak nie wiem, nic mi się nie chce, a już wieczorem to porażka.

Agunia bardzo fajna fryzurka. Teraz zauważyłam że Ania ma podobne do Ciebie nosek i usta, prawda?

Mrówa a miałaś jakieś podejrzenia że robisz te badania, czy powinno się je robić profilaktycznie?

kasik wreszcei jestes!:-)gratuluje autka:tak:to na rpawde wielka wygoda je mieć w dzisjejszych czasach a jeszcze przy dwójeczce;-)oby Areczkowi nic sie nie rozwineło z tego bólu główki:sorry2:daj mu buziaka od nas bo oli czasem jeszcze wspomina nasza wizytę u Was hehehe
agunia fajnie tak zmienić fryzurkę,nie;-)sama tego ostatnio doświadczyłam a jak zmiana jest na korzyśc jak u Ciebie to w ogóle super!
AsiaM heheheh z tym ksiedzem to neixle wykombinowałaś:tak:ja się jakos o naszego tak nei martwiłam jak przyjmowaliśmy go kiedy Oli miała ospę hehehe:-D:-D:-D

I znowu zapomnialam wszystkiego naj na kolejne miesiaczki dla wszystkich :-):-):-)
i dziekujemy za zyczonka
niekat juz go biegne wycalowac :-D:-D:-D to jak bedziecie na Bytomiu to daj znac:tak: i dzisiaj ci e-maila posle -przepraszam za poslizg:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wynagrodze we fotkach:-)

Cześć Mamusie!
Dziś jakoś padam. Jesteśmy po spacerku. Tosiaczek pospała prawie 2h a ja się dotleniłam. Kupiłyśmy świeże bułeczki i zjadłam spóźnione śniadanko. Tosi też posmarowałam bułeczkę z masełkiem to zjadła połówkę sama (pierwszy raz aż tyle:shocked2::cool2:). Pochwalę się, że wczoraj moja córcia zrobiła pierwszy raz siusiu do nocniczka:-):-). Oczywiście tak się zdziwiła, że od razu (jeszcze siedząc) rączka przodem poleciała do środka:angry::sorry2: Musiała sprawdzić co się dzieje:-D. Od dwóch dni sadzam ją na 20-30 min aby się przyzwyczajała. Traktujemy to jako zabawę i bardzo lubi siadać. Usiedzi 30 sekund i od razu wstaje i zagląda czy już coś jest:-D:-D i tak jest przez 20-30 min:sorry2:.
mrowa- jeśli chodzi o moją gadułkę to nowych słówek za bardzo nie wyczaiłam (czasami coś po nas powtarza) ale najciekawsze jest to, że rzadko jej się buzia zamyka i po swojemy nawija jak niewiem:sorry2:. Czasami to nawet z podniesionym głosem coś tłumaczy książeczkom i misiom. I śpiewa jak muzyka leci. O tańcu już nie wspomnę bo pupka, nóżki i rączki non stop są w tańcu. Ostatnio nawet tańczy jak ja coś nucę albo jak usłyszy dzwięk w tel. komórkowym:-D:-D. W hiperze panu zadzwoniła komórka a Tośka juz tańczy ...oj zdziwił się mocno:-D:sorry2:.
darina, Asia- my jednak też będziemy brać antybiotyk:-(. Bo posiew poraz kolejny wyszedł dodatni. I lekarz nie chce ryzykoweać (my tym bardziej) i zapisał antybiotyk. Szkoda mi, bo Tosia nie wygląda absolutnie na chorą. No i ogólny mocz wyszedł super i lekarz sam się dziwił:dry::oo:. Ale zobaczymy jak będzie po antybiotyku i po usg dróg moczowych (mamy w środe).
ninja, mrowa-biegam częściej do siostry i zaczęłam leczenie ząbali u dentysty (2 sztuki wynalazł do leczenia- myślałam, że będzie gorzej:-p)dlatego mam chwilowo mniej czasu. No pomalutku zaczynamy myśleć i troszkę działać w związku z powiększeniem naszego gniazdka:tak:.A i od marca zapisałam Tośkę na basen na zajęcia dla maluchów 'bąbelki pływają' (kurs trwa prawie 3 m-ce:tak:).
Stefanna-
miłego pobytu w Zakopcu :tak:
A i zapomniałam podziękować za życzonka dla Tosi:zawstydzona/y: i Przesyłam spóżnione i aktualne buziaczki dla naszych dzieciaczków :-***** życzę zdrówka i ostrożnych pierwszych kroczków:-)!!

PM to faktycznie mało czasu teraz masz:-(wyobraziłam sobie Tosie spiewajaca i tańczaca napewno to super musi wygladac:-D:tak:
Ewa dobrze ze męzowi nic sie nie stało uffff
Darina i co lekarz powiedział ze to 3dniówka?
Asia Meli spadł apetyt i dlatego robie jej na pasozyty badanie:sorry2:
dobre z tym ksiedzem:-D
Kasik wyników nie mam bo panie nie zrobiły stwierdzono ze za mało materiału było wiec jeszcze raz musze zaniesc:wściekła/y:buziaki dla was :-***

u ans tez sniegu troche jest chciałam z Mela ulepic bałwana ale nie lepił sie snieg:dry:za to poszczelałysmy sie gałkami;-)

Zuźka śpi bo porę drzemki spędziła u lekarza :zawstydzona/y:to może być trzydniówka ale i alergia na antybiotyk :szok: teraz leczymy się bez antybiotyku bo gardełko tylko czerwone ( ciekawe czy była to angina) ta sana przychodnia więc jedne lekarz nie podkreśli błędu drugiego do tego zmieniłam pieluchy na pampersy z huggies i nas wysypało jak nigdy tam tez smarujemy ogólnie Zuzia cała obsypana
mrowa - u nas nie ma juz śniegu więc sanki poszły w kąt
siwona PM1 - gratuluje nocnikowania :-)

Darina a zamieniliście antybiotyk na jakis inny? bo niepowinno sie tak szybko kończyc kuracji antybiotykowej:confused: powinno sie wziąść do końca antybiotyk który sie zaczelo brac tzn dawke potrzebna:-(
choc w sumie jak lekarz wam kazał odstawic wiec chyba wie co robi :confused:

Hej;-)
Wszystkiego naj dla kolejnych solenizantów ;-)
Niekat-To super że maluszki wychodzą już z tej ospy;-)
Ewa-Współczuję nerwów...Dobrze że nic poważnego się nie stało;-)
Darinia-.Zgodzę się z dziewczynami,lekarze to już te antybiotyki na wszystko przepisują:-( Ale dobrze że odstawiliście,chociaż tak jak mrowa dziwię się że tak nagle...Hmmm...
AsiaM-Ty to masz dobre serce;-) tak się o księdza martwić :-D Co do Ani,ona ponoć cała moja jest;-) hihi niektórzy mówią że jakby skóra zdjęta:-D
PM-Ania dzisiaj właśnie dostała nocniczek od babci więc będziemy niedługo zaczynać naukę;-) hihi ale ma taki z pozytywką,że jak nasiusia to gra muzyczka,zobaczymy czy jej się spodoba;-)
Ania dzisiaj jak zwykle pieski zaczepiała u babci:-D hihi bosko to wygląda jak się do nich cieszy;-) dzisiaj fajnie stanęła bez trzymania,i nawet dość długo jej się to udało,jakieś 5-6 sekund,wcześniej to były góra dwie;-) Kochana jest ta moja córcia;-)

reklama
mrowa - teraz już bez antybiotyku ;-)ja też słyszałam o tym żeby nie przerywać kuracji antybiotykiem ale skutki uczulenia na niego mogą być gorsze Zuzia jest cała obsypana a mogło być gorzej

Do góry