reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Jeszcze jedna, najprostsza opcja jest taka, byś zmierzyła jutro poziom beta HCG, czy znacząco nie urósł.
Tak było u mnie, bo z moich nietregularnych miesiączek wynikało, ze ciąża jest 6-tygodniowa a usg wskazywało na 4-tygodniową, więc było podejrzenie , że to ciąża nierozwijająca się, czyli obumarła w 4 tygodniu - dlatego robiłam betę a po dwóch dniach powtórka i skoczyła znacznie :-)

reklama
Weronikaa- a już miałam przesyłać gratulacje ale dociągnęłam do końca i tu niespodzianka :-D a też się wzruszyłam że będziemy wyczekiwać nowego maluszka i przeżywać twoją ciążę;-) no to w takim razie czekamy na twoją @ :-D. Ale tak jak pisała Stefanna może się jeszcze zmienić;-):-p. Ale lepiej aby było po twojej myśli.
niekat- oj pamiętam kochana jak cię znowu ściągnęłam do nas:tak::tak:. Super, że mi się udało:tak:. No i Gratulujemy pierwszego ząbalka:-):-):-):-)
Ninja i chyba wtedy Tobie coś walnęłam na priva:sorry:, bo ostro zareagowałaś;-):-p

Oho mały obowiązek wzywa.... buuu znowu nie udało mi się dokończyć:-(...Może jeszcze dziś się odezwę
Buziaki mamusie!!!

Weronika powiem szczerze ze niespotkałam sie z czyms takim;-) ciekawe czy cos bedzie;-) ale zycze zeby @ sie pokazała:tak:
Asze ja własnie załuje ze po maturze nie psozłam na studia tylko na policelane studium:-p no ale pretensje moge meic tylko do siebie;-)
myśle jeszcze isc sie doszkolic ale to wszystko zalezy od kasy:dry: i miałabym weekendy wyciete na 5 lat:-(

dziewczyny ale ja ja uwazam ze powinnismy sobie pisac co myslimy bo to nie jest forum wzajemnej adoracji;-)

Ostatnia edycja:
Weronika to ale nas w konia zrobiłaś :-) żartuję oczywiście, teraz przed Tobą dwa tygodnie niepewności :baffled:. A powiedziałam mojemu mężowi że jedna koleżanka z forum jest znowu w ciąży to mi powiedział że ja będę następna, normalnie nie wiem teraz czy czegoś nie sabotował :crazy: bo on to mnie zazwyczaj stawia przed faktem dokonanym, może też sprawdzę na wszelki wypadek, chociaż to raczej impossible.

Befatka ja nie jestem nauczycielką, skończyłam germanistykę a uczyłam tylko w trakcie praktyk na studiach, a pracowałam jak Niekat jako asystentka-tłumacz, czyli wszystko w jednym. Zapieprz miałam straszny:no: No ale lepszy zarobek niż w szkole.

Co do wykształcenia to te prawie 20 lat spędzonych w szkołach to naprawdę stracony czas, szkoda że tyle życia się traci tylko dla papierka.

Niekat gratulacje zębola!

Jeszcze jedna, najprostsza opcja jest taka, byś zmierzyła jutro poziom beta HCG, czy znacząco nie urósł.
Tak było u mnie, bo z moich nietregularnych miesiączek wynikało, ze ciąża jest 6-tygodniowa a usg wskazywało na 4-tygodniową, więc było podejrzenie , że to ciąża nierozwijająca się, czyli obumarła w 4 tygodniu - dlatego robiłam betę a po dwóch dniach powtórka i skoczyła znacznie :-)
:-):-):-):-):-):-)
Robiłam dokładnie tak samo...!;-):tak: Miałam bardzo długie i nieregularne miesiączki przez co moje fasolki dojrzewały z małym opóźnieniem, hehe:-D:-D
Ale tak jak pisała Ninja - powtórz sobie badanie w poniedziałek i będziesz miała pewność! Buźka:wink:

PM - pamiętam tego priva, haahahaahahahah, ale to chodziło o jakąś laskę co miała jakieś mocno niepokojące objawy w początkowej ciąży i zamiast iść do lekarza to rozkminiała długo cz ma iść czy nie iść no i "wyraziłam" swoje zdanie hahaahahahaahahahaah (nie pamiętam ale tak mi się wydaje):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Ninja&Stefanna - a ja miałam @ jak w zegarku, tzn. co 29-31 i innej opcji nie było.
Nelka wyszła nam dopiero po 3 m-cach baaardzo intensywnych starań :-)a test zrobiłam w 30 dniu cyklu i wyszły 2 kreseczki:rofl2::-) tak że idealnie, dlatego te obecne "przeboje z rzekomą ciążą" są dla mnie szokiem, bo raczej nie ma opcji żebym była, no chyba że tak jak pisałam "pierwszy tydz. listopada":baffled:

z tego wszystkiego nie napisałam o córci - leukocyty wróciły:crazy::-:)crazy: mamy znowu furalginę a na buźkę (tą jej plamkę) 2 maści i nowy kremik do buziaczka, Nive'ę mamy odstawić

Do góry