reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Witajcie,
Emileczka już po kolacji i mam nadzieję, że szybko uśnie.

Sabincia - super, że się odezwałaś, pisz czasem co słychać, bo martwiłyśmy się o Ciebie. Ja słyszałam, że wcześniaki gorzej się rozwijają na początku, ale potem jak wystrzelą, to wszystkiego szybko się uczą.

Ja mam teraz bardzo duży przerób książek, bo jak w dzień Emilka śpi, to musi być cicho, więc czytam. Zapisałam się do biblioteki, bo byśmy zbankrutowali, a poza tym brakowało już miejsca na nowe książki. Ja czytam thrillery, thrillery medyczne, szpiegowskie (Coben, Cook, McClure, Patterson, Grady, Clancy, Forsyth, itp.) Nic pouczającago, ale takie lubię.

Witam:-)

Hip, hip dla Zuzanki

36_1_67.gif

Ninja, to już pewnie nie możesz się doczekać jutra... i jak Tymon? Spokojniejszy i mniej marudny? Może to ten pierwszy... ząbek:confused:
Siwona, no po samych...:tak: też ma spory dywanik, ale za długo na nim nie usiedzi, bo mały z niej już komandos w tej dziedzinie...
zawsze za to ubieram ją w ciepłe ogrodniczki lub spodenki i bluzeczkę, skarpetki na pajacyk co by nie zmarzła... :-)
Przykro mi z powodu wujka
[*]
Skaba, bardzo chętnie... tylko czemu w Częstochowie:confused: mi to nie po drodze do pracy:-p:-D
MrsF, to Martynka wpadła w oko Dżemikowi...:szok: ma chłopak oko już w tym wieku:tak:
Giza, ale przeboje z obecną miłością życia... no chyba nic tego nie przebije:tak:
Niekat, i co poskutkowało upomnienie:-D Jola też marudna w nocy, że hej, ale w naszym pozyciu nie jest tak dobrze, żeby coś przerywać:-( no chyba, że mój sen;-)
mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie bardziej rozkoszna:tak:
Weronikaa, ufff... dobrze, że nic Ci się nie stało... aż strach się poruszać na drodze :wściekła/y: Qrczę, a dziadka powinni zatrzymać na siłę, w końcu to lekarze i takie sytuacje pewnie nie raz im się zdarzyły, a zdrowie i życie człowieka ważniejsze niż urażona duma lekarza:no::angry:
Beti - nie łóżko będziemy kupować, na pewno nie będzie mniejsze niż 180x220 :baffled:
a męża na litość wzięłaś tą gadką o niespełnionej miłości??? :-D:-D:-D
Mam nadzieję, że nie jest ze mną z litości:-D:-D:-D:-D:-D
Mamma, nie jesteś sama...:tak: u mnie też z porządkiem nie jest najlepiej, a Jolka jest pociągająca od miesiąca :zawstydzona/y: jak jeszce kilka dni tak bedzie to idziemy do lakarza, bo ani maść majerankowa ani nasivin nie pomagają:no:
Kasik, dobrze, że się wzięłaś za te żylaki...:tak: mam nadzieję, że w końcu prześpisz jakąś nockę:-) a już niedługo weekend i mąż pomoże przy synkach:-)
Anetkadg, Lilly jest the best!!!:tak:
Remeny, lepsze może będa dla Jacusia kaszki bezmleczne:confused: buźka dla Was :*
A ja miałam w planach sex po ślubie, ale jakoś inaczej się potoczyło:-p
Sabincia, to to już tylko opieprz na Ciebie działa:szok: wpadaj do nas częściej i dziel się wszyttskimi troskami i radościami... w końcu po to tu jesteśmy:tak:
A co wcześniaków też słyszałam same dobre rzeczy o ich późniejszych poczynaniach, a obecnie mam jedną w klasie... i wcale nie jest źle:tak:
Doris, ja też uwielbiam thriller medyczny... szczególnie Cook'a

A moja córeczka jest pokłocona z butelką przed nocnym spaniem:baffled: płacze wije się i tylko pierś jest w stanie jej pomóc, a potem smok w usta, bo inaczej wrzask straszny:szok: co się z nią dzieje?

A my wczoraj bylismy na szczepieniu i mial trzy szczepionki naraz:-(ale Kuba byl bardzo dzielny pierwszego ukucia wogole nie poczul:-)troche gorzej bylo z dwoma :-:)-:)-:)-(.Ale sie wazylysmy i wazy 8620 troche tego cialka juz ma tylko na grila wrzucic i wybierac udko czy skrzydelko:-D:-D:-D:-Da z tluszczyku smalec:-).Za to dzisiaj jest strasznie caly dzien marudzi byla tez goraczka 38.3 dalam czopala i przeszlo tylko humor zostal taki sam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ZUZANKO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NA KOLEJNY MIESIAC!!!!!!!!!

Duzo zdrowka i radosci dla Zuzi :-)

Sabincia, witaj i zagladaj czesciej :tak:

Dorota, a jakie to szczepienia byly robione?

Moja ostatnia ksiazka to imperium - uwielbiam Kapuscinskiego. ale to strasznie dawno juz bylo chyba z miesiac temu. niestety teraz tylko czasu starcza na lektury ''obowiazkowe'' - the law gazette, the economist i mamo to ja/mam dziecko/rodzice malego dziecka/mother&baby i inne takie madrosci :-D

o mezus z drinkow wreszcie wrocil wiec uciekam! nite nite

oh żebym ja miała czas na czytanie... przez ta rpace siostry nie czytam nic prócz Coutchingu i innych tego typu hiper ciekawych pozycji:dry:
niestety niech sie Marcel cieszy ze go kocham bo jednak spałby dziś na balkonie...zeba nie ma dalej a marudnosć została.Jak tylko sie go połozy na podłodze zaraz pełznie w strone moją bądź łukasza i wspina sie po nogach żaby móc spojrzec w oczy z tym swoim wyrzutem: mamo, tato, jak wam serce nie peka mnie tu zostawiac:-pno i trza chłopaka wziaść na ręce wa wtedy sie usmeicha i puszcza ślinę;-)
nicka na szczęscie duzo lepsza a my już po 22 bylismy do snu gotow.wczęsnie dzieci posżły spać wieć my raz dwa po drinku i nanana :-p i spać żeby odespać poprzednią noc (podaczas której dla sprostowasnia dodam ze znalexliśmy i tak chwilę na czułosći jak już Marcello raczyło zasnąć)
sabincia nie załamuj się tylko Niunia!i ja tez słysząłam o wystrzale rozwojowym wczensiaków.Trzebaby byc cierpliwym szkoda tylkoz e Ci tak choruje biedactwo:-(

buziaki dla Jeremiego i Tosi na 8 miesiaczek :-*:-):-):-):-)
ja tez ostatnio czytam bardzo mało jednak brak czasu wole poświecic na bb;-)
i czytam zazwyczaj prase:zawstydzona/y:
Dorota to dzileny Kuba był a jak dzis lepszy humor?

reklama
A mnie diabli już biorą na to jej spanie :angry: jak obudziła się wczoraj o 6:40 tak zasnęła o 10 i spała 2h i to by było na tyle :angry::wściekła/y::angry: No dobra, myślę, może na to konto nockę prześpi całą i co i doopa :angry: budziła się co chwila i nawet 2x (nie pamiętam o której) wybudzona gotowa do zabawy.
Boże to dziecie ma juz ponad 7 m-cy - kiedy ona zacznie normalnie spać???

Antosiu & Jeremi -
mnóstwa uśmiechu na kolejny miesiączek:-)

Do góry