reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Z góry przepraszam, ale nie mogę znaleźć kwietniowych mam 🙈

Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… zastanawiam się czy iść jutro i w sobotę na betę… ale jakoś zle przeczucia mam…

Załączniki

• IMG_7221.jpeg
    IMG_7221.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 55
reklama
Hej mamuśki, jeśli jest szansa prośba o dołączenie do prywatnej grupy 🥰 mam 33 lata i to moja 3 ciąża. Mam już 2 synów w wieku 4 i prawie 3 lat😅 obie ciążę przebiegły niemalże książkowo a teraz... Dopiero wiem co to znaczy dolegliwości ciążowe 🤣🙈

Cześć dziewczyny ☺️ Jestem po 3 poronieniach… obecnie jestem w ciąży (wg ostatniej miesiączki 5t 4d). Przyjmuję zastrzyki neoparin i duphaston. Oczywiście już schodki… lekarz mi powiedział, że USG wygląda na 5t2d.. ale dla mnie, po moich doświadczeniach, ten pęcherzyk jest za mały nawet jak na 5t2d… myślicie że coś z tego może być? Kazał mi przyjść za tydzień, żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie… zastanawiam się czy iść jutro i w sobotę na betę… ale jakoś zle przeczucia mam…
Witaj! Nigdy nie można przekreślać ciąży na samym początku ;) U mnie zawsze w 5+6 był już zarodek z serduszkiem a w tej ciąży dokładnie w tym samym czasie pusty pęcherzyk. Mimo to, póki co wszystko idzie dobrze ;) Na tym etapie to kwestia kilku dni i wszystko może się wyklarować. Ja dla własnego spokoju na betę bym poszła, ale nie jest to konieczne :)

Podrzucam Ci link do kwietniówek 2025 https://www.babyboom.pl/forum/temat/kwietniowe-mamy-2025.129353/

Co do reszty dziewczyn - zaprosimy część z Was do grupy zamkniętej. Tylko zazwyczaj chwilę to trwa, także póki co zapraszam do rozmów też tutaj :D

ładny pęcherzyk ;) !

Witam drogie panie
Nie wiem czy już nie za późno na dołączenie do Was ale spróbuję😉 Mam 39 lat i 13-letniego syna na pokładzie. W styczniu miałam poronienie po którym bardzo rozregulował mi się okres. Poza zmęczeniem nic mi nie było i z tej oto przyczyny późno dowiedziałam się o bąbelku w brzuchu. Na chwilę obecną wszystko wygląda w porządku. Obecnie jestem 11+2. We wtorek prenatalne. Jeśli byłaby możliwość prosiłabym o dołączenie do grupy

U mine dzis 9+5 ale o ciąży dowiedziałam się dość późno, bo niecałe 2 tygodnie temu… Dziś byłam na pierwszej wizycie u lekarza - mieszkam w Norwegii i tutaj mamy trochę inne podejście do prowadzenia ciąży, niż w Polsce - ale jedna rzecz się zmieniła moim zdaniem na korzyść, bo 5 lat temu tego nie było - wprowadzono diagnostykę z 3 prenatalnymi USG i testem NIFTY, co mnie cieszy.

Niestety najprawdopodobniej będę zmagała się z cukrzycą ciążową w tej ciąży…. W poprzedniej wykryto cukrzycę ciążową w połowie ciąży. Któraś z Was również ma ten problem?

U mine dzis 9+5 ale o ciąży dowiedziałam się dość późno, bo niecałe 2 tygodnie temu… Dziś byłam na pierwszej wizycie u lekarza - mieszkam w Norwegii i tutaj mamy trochę inne podejście do prowadzenia ciąży, niż w Polsce - ale jedna rzecz się zmieniła moim zdaniem na korzyść, bo 5 lat temu tego nie było - wprowadzono diagnostykę z 3 prenatalnymi USG i testem NIFTY, co mnie cieszy.

Niestety najprawdopodobniej będę zmagała się z cukrzycą ciążową w tej ciąży…. W poprzedniej wykryto cukrzycę ciążową w połowie ciąży. Któraś z Was również ma ten problem?
Ja mam cukrzycę ciążową potwierdzona w 11 tygodniu. Jestem już na insulinie ale tego się spodziewałam:)

reklama
Do góry