reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

no dokładnie stres jest, dlatego próbuje się oszczędzać a w krytycznych sytuacjach biorę nospe max , będzie dobrze macica się rozciąga , przecież maluszek musi mieć sporo miejsca :) ❤️
co racja to racja ;) musimy próbować się właśnie nie martwić tylko starac sie myśleć pozytywnie ;) będzie dobrze ❤️

reklama
Dziewczyny, ch*j mnie trafił z Medicoverem. Gin mówi - konsultacja u endokrynologa (mam usunięte pół tarczycy). Kończą mi się leki - wypisuje po ereceptę. Deklaruje tam, że mój stan zdrowia się nie zmienił, choć się zmienił. Chcę umówić Endo, którego mam w pakiecie - mówią mi nie ma terminów i mamy to gdzieś. No i co ja mam teraz zrobić z tym? 🤦😆😅 Rozważam wbicie do przychodni przyszpitalnej z kartą ciąży i powiedzenie, że mają 7 dni zgodnie z ustawą na znalezienie mi terminu? 🤦 Czekam na chat z lekarzem medi, aby wystawił mi skierowanie, ciekawe co on powie. 🙄
I jeszcze - moje wyniki z morfologii wskazują na anemię, czekam jeszcze na ferrytyna i żelazo zrobione prywatnie - gin z medi "idealne wyniki, nie ma potrzeby konsultacji". 🤦😆 Jak tylko oficjalnie powiem w pracy o ciąży, to opiszę te "najlepsza opiekę" medicovera na LinkedIn. 🤬🤬

Witam ,
Chciałam się przywitać i mam nadzieję zostać z wami na dłużej 😉
Ostatnią miesiączkę miałam 23 czerwca ,
20 lipca zrobiłam test wyszły 2 kreski.
Tego samego dnia ,tj 20 lipca byłam na becie wynik 28.61
Powtórzona 22 lipca wynik 80
Powtórzona jeszcze raz 24 lipca 180

Z kalkulatora beta hcg wychodzi ,że przyrost jest w normie.

Martwi mnie jednak bol podbrzusza jak na okres ,nie jest jakiś uciążliwy,ale po prostu mnie martwi . Poza tym nic innego się nie dzieje.

Wizytę u lekarza mam dopiero 19 sierpnia.
ból brzucha jak na miesiączkę na początku ciąży jest normą bo już macica rośnie . Ja miałam mieć 7 sierpnia. Wizytę pierwszą ale przełożyłam na 1 sierpnia. Bo martwi mnie to że nie pamiętam. Dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę. Między 10-15 czerwca więc. Nie mogę powiedzieć który to już tydzień Za dużo i mnie się dzieje i od marca nie zaznaczałam kiedy miałam miesiączki a wiem że w czerwcu miałam ostatni raz

Dziewczyny, ch*j mnie trafił z Medicoverem. Gin mówi - konsultacja u endokrynologa (mam usunięte pół tarczycy). Kończą mi się leki - wypisuje po ereceptę. Deklaruje tam, że mój stan zdrowia się nie zmienił, choć się zmienił. Chcę umówić Endo, którego mam w pakiecie - mówią mi nie ma terminów i mamy to gdzieś. No i co ja mam teraz zrobić z tym? 🤦😆😅 Rozważam wbicie do przychodni przyszpitalnej z kartą ciąży i powiedzenie, że mają 7 dni zgodnie z ustawą na znalezienie mi terminu? 🤦 Czekam na chat z lekarzem medi, aby wystawił mi skierowanie, ciekawe co on powie. 🙄
I jeszcze - moje wyniki z morfologii wskazują na anemię, czekam jeszcze na ferrytyna i żelazo zrobione prywatnie - gin z medi "idealne wyniki, nie ma potrzeby konsultacji". 🤦😆 Jak tylko oficjalnie powiem w pracy o ciąży, to opiszę te "najlepsza opiekę" medicovera na LinkedIn. 🤬🤬
Ale fuszera ..

reklama
Ja od wizyty potwierdzającej biorę luteinę dopochwowo, kwas foliowy, jod, omegę i witaminę d3. Na noc 2x xonvea, która dosłownie życie mi ratuje. No i wiadomo euthyrox. Też nie słyszałam o acardzie, wiem w zasadzie od Was. Musiałabym zapytać lekarza, ale właściwie po co szukać dziury w całym 🤷‍♀️
Następną wizytę mam 9 sierpnia, będę wtedy w 9 tygodniu z haczykiem 😊

Do góry