reklama
Olinek92
Fanka BB :)
Hej jestem tutaj nowa ,jeśli będzie taka możliwość chętnie dołączę do grupy prywatnej Ja mam termin na 10 marca, to moja druga ciąża na pokładzie trzylatek WojtekTeż chętnie dołączę do wątku prywatnego
Madziolinap
Zaangażowana w BB
Ja nie biorę Acardu i chyba się powinno brać jak są ku temu powody. Mi w żadnej z trzech ciąż nie kazał lekarz brać także nie wiem
Doktur_M
Moderator
Mi do drugiej wizyty, która wypada 6 sierpnia na 8+, nie kazał brać niczego poza Puerią Uno i dopiero na tej wizycie podejmie decyzję o ewentualnych Acardach czy innych lekach. To chyba kwestia indywidualna i bardzo zmienna z wizyty na wizytę.
wenus018
Ja mogę polecić dwóch u których byłam tzn Maciej bodzek on przyjmuje w KRK i w Chrzanowie jest super i bardzo kompetentny oraz z clinicare sobiesław kaszowicz on już w 12 tyg zobaczył płeć.Przyczepiam się pod pytanie odnośnie polecanego lekrza z Krakowa
Jakoś mało mnie ostatnio bo pomagam mężowi przy remoncie, który sami robimy. Spędza mi to sen z powiek. Mdłości nie odpuszczają i dołożyłam 1 tbl xonwea rano i jest lepiej.
Rachelita
Ciążę prowadzę w poradni przyszpitalnej i co wizytę będzie inny lekarz więc się zastanawiam.czy będą trzymać wspólny front czy każdy swojego.zdania będzie się trzymałMi do drugiej wizyty, która wypada 6 sierpnia na 8+, nie kazał brać niczego poza Puerią Uno i dopiero na tej wizycie podejmie decyzję o ewentualnych Acardach czy innych lekach. To chyba kwestia indywidualna i bardzo zmienna z wizyty na wizytę.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Ja właśnie mam taką sytuację, że lekarz bez większych badań (oprócz d-dimerów, które wyszly w granicach normy) zalecił mi na start clexane i to w dawce 8000 j.m. plus luteinę.
Kiedy skonsultowałam to z innym ginekologiem, powiedział, że na ten moment nie widzi takiej potrzeby i żebym nie brała clexane.
Dodam, że to moja pierwsza ciąża i nic nie wiem o tym żebym miała problemy z krzepliwoscią.
Już sama nie wiem co robić.. czy lepiej posłuchać pierwszego czy drugiego lekarza.
Ja właśnie mam taką sytuację, że lekarz bez większych badań (oprócz d-dimerów, które wyszly w granicach normy) zalecił mi na start clexane i to w dawce 8000 j.m. plus luteinę.
Kiedy skonsultowałam to z innym ginekologiem, powiedział, że na ten moment nie widzi takiej potrzeby i żebym nie brała clexane.
Dodam, że to moja pierwsza ciąża i nic nie wiem o tym żebym miała problemy z krzepliwoscią.
Już sama nie wiem co robić.. czy lepiej posłuchać pierwszego czy drugiego lekarza.
O tak pan Sobiesław Kaszowicz podobno bardzo dobry. Robiłam u niego drożność i sprawia wrażenie naprawdę kompetentnego. Ale nie będę prowadzić u niego ciąży bo mam już moja gin prywatną. Szukam lekarza na NFZ i szczerze dalej nie mam pojęcia gdzie iść. Jakby ktoś miał kogoś do polecenia to bardzo proszę dać znaćJa mogę polecić dwóch u których byłam tzn Maciej bodzek on przyjmuje w KRK i w Chrzanowie jest super i bardzo kompetentny oraz z clinicare sobiesław kaszowicz on już w 12 tyg zobaczył płeć.
Jakoś mało mnie ostatnio bo pomagam mężowi przy remoncie, który sami robimy. Spędza mi to sen z powiek. Mdłości nie odpuszczają i dołożyłam 1 tbl xonwea rano i jest lepiej.
reklama
Clexane myślę że ci nie zaszkodzi . Ja straciłam ostatnia ciążę w 17 tyg i najprawdopodobnie toj była przyczyna nadkrzepliwosc. Gdyby wtedy lekarz mi zalecił zapobiegawczo clexane albo może acard to w sierpniu rodzilabym naszego synka teraz mam nadzieję że wszytko potoczy się u mnie po naszej myśli i zostanę z wami tu do marcaBardzo dziękuję za odpowiedzi.