Ja biorę acard 75 od testu a clexane jak się zagnieździl zarodek ja robiłam badania w kierunku tromobofilii i mam stwierdzona detekcję haplotypu M2 w genie ANXA5 i stwierdzono genotyp homozygotyczny 4g/4g ( pai 1 )Ja zrobiłam badania genetyczne i tam mi wyszła "trochę trombofilia a trochę nie" bo jeden lekarz uznał, że trombofilia jest, a P. Hematolog że nie ma. Ale moje wyniki "są kojarzone z trombofilią" dlatego powinnam brać heparynę i acard. Pokazałam wyniki ginekologowi, to powiedział że według niego heparyna koniecznie a acard tak na dostawkę sobie mogę brać więc biorę najniższą dawkę czyli 75mg. Jest tu wiele dziewczyn na forum, które gdyby nie ten zestaw w ogóle być może nie miały by dzieci Mi hematolog powiedziała że nie ma żadnych badań potwierdzających wpływ heparyny i acardu na donoszenie ciąży, ale jest tak wiele kobiet które np. po wielu niepowodzeniach w końcu zaszły i urodziły dzieci na tym zestawie, że uznaje się go za pomocny. Ja już mam tyle strat za sobą, że boje się raczej go nie brać niż brać
reklama
Mama Przemka i Kornelki
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny.
wstępnie mam termin na 5 marca. Ale z racji, że to moja 3 ciąża i 3 cesarka to może być też termin na koniec lutego
wstępnie mam termin na 5 marca. Ale z racji, że to moja 3 ciąża i 3 cesarka to może być też termin na koniec lutego
Ja dopiero w cyklu z acardem 150 zaszłam z 75 nic. Nie wiem na ile to przypadek.
Lekarz kazał mi brać do 32 tygodnia.
Zlecił go z powodu mutacji na trombofilie, ale już widzę, że będę mieć problemy z ciśnieniem, bo mam naturalnie wysokie i pewnie profilaktycznie na stan przedrzucawkowy też bym dostała (o ile tylko na acardzie się skończy).
Lekarz kazał mi brać do 32 tygodnia.
Zlecił go z powodu mutacji na trombofilie, ale już widzę, że będę mieć problemy z ciśnieniem, bo mam naturalnie wysokie i pewnie profilaktycznie na stan przedrzucawkowy też bym dostała (o ile tylko na acardzie się skończy).
Navigium
Fanka BB :)
Ja mam clexane i acard. Ginekolog powiedziała mi, że clexane jest na krew żylną, a acard na tętniczą. Biorę clexane od początku ciąży a acard tak od 5 tyg.Powiedzcie mi, jak to w końcu jest z tym acardem? W internatach piszą że w I trymestrze może być zagrożeniem dla malucha, ale też ze często stosowany jest profilaktycznie.
Ja dodatkowo mam obawy, bo na studiach najprawdopodobniej nabawiłam się nabytej nietolerancji na aspirynę, a to ten sam kwas. Miałam od tego problemy z oddychaniem. Nigdy acardu nie brałam, a lekarzowi mówiłam że źle reaguje na aspirynę. Do teraz nie wiedziałam że to ten sam kwas Wam przepisują acard? Jeśli tak od kiedy? I jeśli w I trymestrze to czy nie macie obaw?
Kitsune
Moderator
Ja mam serpine 1 w homozygocie i 2x MTHFR w heterozygocie. Ze względu na to drugie biorę kwas foliowy metylowany z zalecenia genetyka i hematolog.Ja biorę acard 75 od testu a clexane jak się zagnieździl zarodek ja robiłam badania w kierunku tromobofilii i mam stwierdzona detekcję haplotypu M2 w genie ANXA5 i stwierdzono genotyp homozygotyczny 4g/4g ( pai 1 )
D
Dukasia
Gość
Dzięki dziewczyny za wszystkie wasze opinie i doświadczenia
Zagubiona-we-mgle
Ja zapytam może mam które mają doświadczenie już z ciążami. Jak u Was z zębami? Mówią, że po ciąży wypadają........
Caro666
Nie wypadają , raczej że się psują , ja przed 1 ciąża wszystkie wyleczyłam i nic mi się nie popsuło , to było dawno teraz zamierzamJa zapytam może mam które mają doświadczenie już z ciążami. Jak u Was z zębami? Mówią, że po ciąży wypadają........
Iść na kontrolę i jeśli będę miała coś do leczenia to wyleczę w ciąży .
Rachelita
Moje nie psują się bardziej niż zwykleJa zapytam może mam które mają doświadczenie już z ciążami. Jak u Was z zębami? Mówią, że po ciąży wypadają........
reklama
laurelle
O podobne rejony zawodowe do moich. Uwierz dziewczyno, że pracy jest pod dostatkiem w tym zawodzie. Możesz przebierać, wybierać, w dowolnym mieście w Polsce. Pracodawcy bywają bezwzględni- zobaczą że jesteś przywiązana, uległa będą Cię wykorzystywać a jak przyjdą redukcje etatów to pierwsza Cię wywalą. Naprawde nie raz przerabiałam te tematy. Ta praca będzie zawsze, będzie czekać, nie zginie. W ciąży możesz być raz i raz mieć okazję do odpoczynku. Aha i pamiętaj, że idąc na zwolnienie zarobisz dużo więcej kasy niż pracując w swojej super pracyPracuję w księgowości. Nie wkurza mnie to dziecko by było nieszczęśliwe i niekochane więc nawet nie myślę o tym