reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2025

Chyba już było takie pytanie wcześniej ale Spytam jeszcze raz. Czy któraś z was będzie chodzić do gina prywatnie i na NFZ żeby wyciągnąć darmowe skierowanie na badania ?
Ja mam pierwszą wizytę na tą środę do gina na nfz, ma najlepsze opinie w moim mieście. Zrobiłam rozeznanie i mam nadzieję, że się nie zawiodę bo ponoć jest to lekarz z powołania😛W razie w mam umówiona wizytę na medicover w czwartek do innego gina, byłam u niego parę razy, ale nie wiem jak jest na ten pakiet z prowadzeniem ciazy, czy trzeba byłoby za cos doplacac😵‍💫

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam pierwszą wizytę na tą środę do gina na nfz, ma najlepsze opinie w moim mieście. W razie w mam umówiona wizytę na medicover w czwartek do lekarza ale nie wiem jak jest na ten pakiet z prowadzeniem ciazy, czy trzeba byłoby za cos doplacac😵‍💫
Ja się dziś dowiedziałam, że w medi zrobią mi test pappa w cenie pakietu. Bo tego nie byłam jedynie pewna. 🤔 Nie wiem co masz, ale w medicoverze ja w pakiecie podstawowy (tam jest opis ciąży) mam napisane, że są takie i takie badania BEZ skierowania od lekarza z medi z kartą ciąży (typu zleca Ci prywatny ale możesz je robić u nich za darmo w limicie). To są te podstawowe badania (z kliniki prywatnie zleca mi lekarz więcej), więc myślę, że jak masz prowadzenie ciąży to możesz mieć podobne.

Załączniki

• Screenshot_20240719_211646_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20240719_211646_Adobe Acrobat.jpg
    332,8 KB · Wyświetleń: 46
Ja się dziś dowiedziałam, że w medi zrobią mi test pappa w cenie pakietu. Bo tego nie byłam jedynie pewna. 🤔 Nie wiem co masz, ale w medicoverze ja w pakiecie podstawowy (tam jest opis ciąży) mam napisane, że są takie i takie badania BEZ skierowania od lekarza z medi z kartą ciąży (typu zleca Ci prywatny ale możesz je robić u nich za darmo w limicie). To są te podstawowe badania (z kliniki prywatnie zleca mi lekarz więcej), więc myślę, że jak masz prowadzenie ciąży to możesz mieć podobne.
A gdzie można sprawdzić co wchodzi w skład pakietu? Jakie badania? 😁mam aplikacje nawet ale zupełnie nie wiem co mam w pakiecie 🤨

A gdzie można sprawdzić co wchodzi w skład pakietu? Jakie badania? 😁mam aplikacje nawet ale zupełnie nie wiem co mam w pakiecie 🤨
Masz jakiś opis pakietu? W apce nigdy nic ciekawego nie znalazłam. Mam pdf z opisem pakietu od starego, bo to z jego firmy. Ta lista z prowadzeniem ciazy jest dość uboga, ale podpytałam w recepcji i pani mówi, że jak lekarz skieruje na pappe to robią (oni jeszcze żyją w wersji że skierowanie, ale lekarz o dziwo już na bieżąco i napisał, że kieruję każda kobietę niezależnie od wieku). Ja czasem dzwonię na infolinię podpytać o różne rzeczy (np. Wyjaśnili mi tam refundacje, której nie miałam w pdf a mamy i medi oddał nam z 8 stów za wizyty w klinice 🙈😅).

Przydatne info! Dziękuję bardzo.

Jeśli masz Medicover z pracki to pracodawca powinien gdzieś ci udostępnić taka pełną listę, a jak nie to powinnaś mieć chyba na swoim koncie Medicover, tak mi się wydaje, w warunkach opieki które podpisywalas. Na pewno jest też wyszukiwarka - po wpisaniu nazwy badania , jak jesteś zalogowana, wyświetla się czy masz je w pakiecie czy nie.

Masz jakiś opis pakietu? W apce nigdy nic ciekawego nie znalazłam. Mam pdf z opisem pakietu od starego, bo to z jego firmy. Ta lista z prowadzeniem ciazy jest dość uboga, ale podpytałam w recepcji i pani mówi, że jak lekarz skieruje na pappe to robią (oni jeszcze żyją w wersji że skierowanie, ale lekarz o dziwo już na bieżąco i napisał, że kieruję każda kobietę niezależnie od wieku). Ja czasem dzwonię na infolinię podpytać o różne rzeczy (np. Wyjaśnili mi tam refundacje, której nie miałam w pdf a mamy i medi oddał nam z 8 stów za wizyty w klinice 🙈😅).
Muszę w poniedziałek w pracy na mailu zobaczyć, albo zadzwonię na infolinię, ale brałam ten najmniejszy, bo prawie wcale nie chodzę do lekarzy, dzięki!😀

reklama
Jeśli masz Medicover z pracki to pracodawca powinien gdzieś ci udostępnić taka pełną listę, a jak nie to powinnaś mieć chyba na swoim koncie Medicover, tak mi się wydaje, w warunkach opieki które podpisywalas. Na pewno jest też wyszukiwarka - po wpisaniu nazwy badania , jak jesteś zalogowana, wyświetla się czy masz je w pakiecie czy nie.
O dzięki, znalazłam, chyba większość w pakiecie 😀

Do góry