reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Hej dziewczyny
Dołączam pełna optymizmu, ale i obaw. Obecnie jestem w drugiej ciąży 9+1. Pierwsze usg miałam Wykonywane w 7+5 i wtedy fasolek był wielkości 0.53cm i termin na 19.03 wg usg.
Z jednej strony jestem bardzo szczęśliwa bo poprzednia ciąża zakończyła się właśnie w 9+1, a tym razem jest wszystko okej.
Jedyne co mnie martwi to boje się kolejnego usg :( Wiem ze na pierwszym usg CRL wskazywało na wiek 6+2 ale to tez może być przez to, ze mam długie cykle (owulacja była ok 23-24 dc). Bardzo się martwię, ze na kolejnym usg fasolek nie urośnie. Czy któraś na początku miała rozjazd między OM a usg?
Ja z ostatniej wizyty mam na dzisiaj z om 9t5d a z usg 8t2d zobaczymy co powie na dzisiejszej wizycie.

reklama
Dziewczyny też macie gorsza pamięć w ciąży?:) Mi ucina połowę wiadomości z tego forum ,a najbardziej która który tydzień 🙂
Ja dziś nie dość ,że te sny durne to jeszcze taka wiadomość tu😭 sama się boję środowej wizyty...
Mam to samo… ponoć się „głupieje w ciąży” można rozwiązywać krzyżówki / sudoku niby pomaga 😂🤭

Zapisałam się na prenatalne wyznaczyła mi na 7 września, tyle czekania. W ciąży z synem miałam termin na 6.09 więc wszelkie badania zaliczałam szybko, a teraz będzie nauka cierpliwości, Wy wszystkie już po, a ja przed :D
No nie wszystkie ja nawet jeszcze nie mam skierowania 🙈 a termin wizyty na 29.08 do mojej a 19.08 idę prywatnie żeby zobaczyć czy wszystko ok

Ile mam do nadrobienia !! :) ale zanim przeczytam wszystkie strony komentarzy chcialabym sie z wami podzielic moim updatem.
Wlasnie jestem po pierwszej wizycie u gonekologa :) i mam dopiero 6+1tc a myslalam ze juz grubo po 7tc :zawstydzona/y: No i nie dalo sie za wiele stwierdzic przez to :D Jednak zauwazyla cyste po drugiej stronie niz jest ulokowany zarodek. Wydaje mi sie ze 3mc temu na kontroli tez to widziala:baffled: powinnam sie jakos bardziej oszczedzac ze wzgledu na ta cyste? Na co zwrocic wieksza uwage? Jakie objawy moga mnie zaniepokoic? Googlalam juz ten temat ale te internety to ze skrajnoaci w skrajnosc :) bede wdzieczna za wszystkie komentarze <3

Dziewczyny też macie gorsza pamięć w ciąży?:) Mi ucina połowę wiadomości z tego forum ,a najbardziej która który tydzień 🙂
Ja dziś nie dość ,że te sny durne to jeszcze taka wiadomość tu😭 sama się boję środowej wizyty...
Oj tak Ja się śmieję, że mam kalafior zamiast mózgu. Jestem rozkojarzona, zapominam o wszystkim, gdzie nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Muszę ciągle robić notatki i wszystko zapisywać bo inaczej by było źle :D

Oj tak Ja się śmieję, że mam kalafior zamiast mózgu. Jestem rozkojarzona, zapominam o wszystkim, gdzie nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Muszę ciągle robić notatki i wszystko zapisywać bo inaczej by było źle :D
Wczoraj robiłam przetwory z ogórków,jakiś nowy przepis znalazłam myślę na próbę zrobię z połowy porcji,ale zalewę walnelam na całą porcje ! Myślę ale dużo octu 🙂

reklama
Do góry