reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

U mnie nawet wiek nie jest wskazaniem, więc wstępnie planuję tylko USG prenatalne i trzymam mocno kciuki, że nie trzeba będzie drążyć dalej.
Z resztą ja USG mam w pakiecie medycznym, a za dodatkowe badania musiałabym płacić. Wole kupić coś dla dziecka.
Ale to moja opinia na chwilę obecną, zależy co tam wyjdzie w USG :)

Ja to sobie póki co chodzę co 2 tygodnie 🤣🤣🤣 ale też miałam zlecone różne badania, więc lekarz chciał je zobaczyć w miarę szybko. Ale jajko bym zniosła gdybym miała czekać 5 tygodni. Ale ja mam właśnie ten pakiet, wiec sobie chodzę a co 🤣
No to będę mieć dylemat chociaz podejrzewam że jeśli usg prenatalne wyjdzie ok to samo się rozwiąże i też drążyć dalej nie będę. A mij lekarz prowadzący robi prenatalne wiec jak pojde teraz w piątek to będzie 8t2d a później zapisze mnie na za 4tydz wiec juz na prenatalne 😊

reklama
Ale się rozkrecilyscie z pisaniem🙂muszę chyba wcześniej wstawać 🙂młoda mi śpi długo,to i ja się nie zrywam ,ale od września pobudki 🙂

Ja ważyłam kiedyś 74 przy 165cm ,schudłam 12kg wazylam 62kgmaz mówił że to już mać bo aż mi brzydko 🙂buzia strasznie sucha mi się zrobiła , ale super czułam się przy 64kg.

Ale stresik jest spory.
Nawet się zastanawiam czy nie przejść się do innego lekarza na kontrolę.. tak dla własnego spokoju :)
Też mi to chodzi po głowie, generalnie lekarz, który prowadził ciąże z synem ma tak oczywiście urlop :D więc wizytę wyznaczyli mi na prawie 10tydz, trochę wystraszyłam się, że to późno tym bardziej, że jestem 11 miesięcy po CC i poszła do kogoś innego i teraz nie wiem obaj są ok, ale kusi mnie wrócić na stare śmieci i mieć wizytę jednak zamiast 31.08 to 10.08 :D

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?

58 kg przy tym wzroście to moja upragniona waga 😁 ja ważę 63/64 i płaskiego brzucha nigdy nie miałam, ale robi się troszkę ciaśniej w spodniach, więc chodzę z rozpiętym guzikiem. Mam wesele na koniec sierpnia i jest trochę dramat z suknia ślubna... Teraz jest na styk, a to jeszcze 3 tyg... 😱
Ja też mam wesele 19 sierpnia, kupiłam sukienkę klasyczną, ale elegancką i nawet jak mi trochę brzuch urośnie to będzie na mnie dobra 😁

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?
zależy od lekarza, ale podejrzewam że Ci zleci bo robisz zarówno IgG jak i IgM. Czyli nie tylko czy przebyłaś i masz przeciwciała, ale czy obecnie nie chorujesz

jak nikt się nie zgłosi z tych wiecej piszących to mogę się podjąć 🤪 z tym ze jestem w tym zielona 🤣 No i dopiero w piątek mam wizytę serduszkowa więc nie wiem jak to będzie..
Halo halo, czy ktoś zgłasza się? :D
Ja tez jestem zielona, zieloniutka ;) ale człowiek uczy się całe życie.
Jeżeli my odpadniemy (mam nadzieje, ze tak się nie wydarzy 🤞🏼) to dziewczyny będą musiały po prostu wybrać spośród siebie kogoś nowego :)
Przepraszam, ze ciagle odbijam do tego tematu, ale lubię szybko zamykać temat ;)

Przetrwasz! Moje wesele było najlepsze, na jakim byłam, wybawiłam się jak nigdy w życiu :)
Wiec Ty też na pewno będziesz się znakomicie bawić 🤗

Ja w liceum ważyłam 49kg 🫣 więc teraz zdecydowanie wyglądam bardziej „kobieco”, ale tej magicznej 6 z przodu wolałabym nie przekraczać (No chyba, że pójdzie w cycki) 🤣🤣
Każdy ma jakąś swoją wagę, w której czuje się dobrze 🤗

Czytałam, że w I trymestrze można przybrać około 2kg - No to ja już mam 1kg na plusie. Czyli jest niezle 🤣
Rano się ważyłam z ciekawości i u mnie jest już 2 i pół kg na plusie 🙀🙀🙀

Dziewczyny czy wy też się tak denerwowałyście przed pierwszą wizytą? Moja dopiero w piątek, ale już nie mogę się skupić na niczym
mysle ze każda z nas się denerwowała, są tu dziewczyny po przejściach ale i też takie które są pierwszy raz w ciąży :) nie chce Cię straszyć ale poprostu to jest taka niewiadoma czy wszystko jest ok , czy w dobrym miejscu się zagnieździła ciąża :) zresztą całą ciążę się kobieta zamartwia :)

reklama
Do góry