reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A ja mam pytanie do tych z geriatri z tym ze takich które już rodziły wczesniej, czy po 30 a przed 35 to się zaleca te testy pappa i nifty? Bo sama nie wiem czy wgl sobie nimi głowę zaprzątać skoro urodziłam dwóch zdrowych chłopaków i wad genetycznych w rodzinie nie ma wiec teoretycznie wskazań brak ewentualnie wiek 🤣
niby nie ma wskazań, ale ja jestem za testami w każdym wieku.

reklama
czyli wszystkie osoby, które od wczoraj mają utworzone konto do weryfikacji 😂
Też mi się tak wydaje,dużo osób się obudziło jak wspomniane zostało o wątku zamkniętym.
To moja trzecia obecność na forum. Nigdy takie osoby nie były przyjmowane.

Nie mam nic przeciwko konkretnym osobom, ale jaki jest sens robienia grupy prywatnej skoro przyjmujemy wszystkich jak leci? Osoby które wczoraj po raz pierwszy się odezwały, o których nic nie wiemy…
Ja nie czuję się komfortowo w takiej sytuacji.
Popieram🙂

A ja mam pytanie do tych z geriatri z tym ze takich które już rodziły wczesniej, czy po 30 a przed 35 to się zaleca te testy pappa i nifty? Bo sama nie wiem czy wgl sobie nimi głowę zaprzątać skoro urodziłam dwóch zdrowych chłopaków i wad genetycznych w rodzinie nie ma wiec teoretycznie wskazań brak ewentualnie wiek 🤣
rodziłam w wieku 31 lat pierwszy raz i nic mi nie zalecano. Miałam założony pesar, pod koniec podejrzenie IUGR, leżałam w szpitalu na patologii, CC ze względu na ułożenie pośladkowe.

U mnie nawet wiek nie jest wskazaniem, więc wstępnie planuję tylko USG prenatalne i trzymam mocno kciuki, że nie trzeba będzie drążyć dalej.
Z resztą ja USG mam w pakiecie medycznym, a za dodatkowe badania musiałabym płacić. Wole kupić coś dla dziecka.
Ale to moja opinia na chwilę obecną, zależy co tam wyjdzie w USG :)

Ja to sobie póki co chodzę co 2 tygodnie 🤣🤣🤣 ale też miałam zlecone różne badania, więc lekarz chciał je zobaczyć w miarę szybko. Ale jajko bym zniosła gdybym miała czekać 5 tygodni. Ale ja mam właśnie ten pakiet, wiec sobie chodzę a co 🤣

W ogóle chciałam dodać że szanuje Was za rozmowy na forum w godzinach 22-10.
Ja zazwyczaj w tych godzinach śpię bo jak tylko wstanę to walczę z nudnościami.

Dzieki temu mam trochę do nadrabiania i nie mam jak się udzielić :(
Ale jestem tu z Wami i jak tylko mogę to coś od siebie wtrące 🥰

Dziewczyny, a ile płacicie za wizytę? Ja pochodzę ze Świętokrzyskiego i u mnie w mieście przedział mniej więcej 250-320 strach co jest w większych miastach 🤯

reklama
Ten sezon wakacyjny jest trudny dla ciężarnych, w zeszłym roku w urlop mojego lekarza byłam w 3 trymestrze, no ale w tak zaawansowanej ciąży już nie ma opcji takich przerw więc miał zastępstwo :)
Ale stresik jest spory.
Nawet się zastanawiam czy nie przejść się do innego lekarza na kontrolę.. tak dla własnego spokoju :)

Do góry