reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A ja mam pytanie do tych z geriatri z tym ze takich które już rodziły wczesniej, czy po 30 a przed 35 to się zaleca te testy pappa i nifty? Bo sama nie wiem czy wgl sobie nimi głowę zaprzątać skoro urodziłam dwóch zdrowych chłopaków i wad genetycznych w rodzinie nie ma wiec teoretycznie wskazań brak ewentualnie wiek 🤣

reklama
A ja mam pytanie do tych z geriatri z tym ze takich które już rodziły wczesniej, czy po 30 a przed 35 to się zaleca te testy pappa i nifty? Bo sama nie wiem czy wgl sobie nimi głowę zaprzątać skoro urodziłam dwóch zdrowych chłopaków i wad genetycznych w rodzinie nie ma wiec teoretycznie wskazań brak ewentualnie wiek 🤣
Chyba ogólnie to są badania zalecane bez względu na wiek. Po 35 roku życia są one darmowe.

Na te wizyty zawsze trzeba za długo czekać, a dopiero są częściej jak już człowiek i tak marzy, żeby za dużo nie chodzić :D
Ja mam przerwy 5tyg, dopiero wyznaczył mi na 12tyd ciąży wizytę bo ma urlop, zaraz po niej prenatalne. Także tak to człowiek siedzi i czeka, a później zapalić się chce z bieganiem :D

Pappa nie tylko określa genetyke, ale też ryzyko przedwczesnego porodu, często jak wychodzi dobra genetyka, ale ryzyko preeklampsji jest wysokie to włączają leczenie, więc moim zdaniem warto :)

Pappa nie tylko określa genetyke, ale też ryzyko przedwczesnego porodu, często jak wychodzi dobra genetyka, ale ryzyko preeklampsji jest wysokie to włączają leczenie, więc moim zdaniem warto :)
No to dalej jestem w kropce, bo w sumie obie poprzednie cieze były bez komplikacji i przy zadnej pappa nie robiłam, teraz też mam mieszane uczucia i sama nie wiem co zrobić, pappa tez określa płeć?

reklama
Na te wizyty zawsze trzeba za długo czekać, a dopiero są częściej jak już człowiek i tak marzy, żeby za dużo nie chodzić :D
Ja mam przerwy 5tyg, dopiero wyznaczył mi na 12tyd ciąży wizytę bo ma urlop, zaraz po niej prenatalne. Także tak to człowiek siedzi i czeka, a później zapalić się chce z bieganiem :D
Kurcze.. u mnie przez urlop lekarza i mój muszę czekać 5,5 tygodnia na kolejną wizytę. Straszne to jest :(

Do góry