reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

U mnie nawet wiek nie jest wskazaniem, więc wstępnie planuję tylko USG prenatalne i trzymam mocno kciuki, że nie trzeba będzie drążyć dalej.
Z resztą ja USG mam w pakiecie medycznym, a za dodatkowe badania musiałabym płacić. Wole kupić coś dla dziecka.
Ale to moja opinia na chwilę obecną, zależy co tam wyjdzie w USG :)

Ja to sobie póki co chodzę co 2 tygodnie 🤣🤣🤣 ale też miałam zlecone różne badania, więc lekarz chciał je zobaczyć w miarę szybko. Ale jajko bym zniosła gdybym miała czekać 5 tygodni. Ale ja mam właśnie ten pakiet, wiec sobie chodzę a co 🤣
No to będę mieć dylemat chociaz podejrzewam że jeśli usg prenatalne wyjdzie ok to samo się rozwiąże i też drążyć dalej nie będę. A mij lekarz prowadzący robi prenatalne wiec jak pojde teraz w piątek to będzie 8t2d a później zapisze mnie na za 4tydz wiec juz na prenatalne 😊

reklama
Ale się rozkrecilyscie z pisaniem🙂muszę chyba wcześniej wstawać 🙂młoda mi śpi długo,to i ja się nie zrywam ,ale od września pobudki 🙂

Ja ważyłam kiedyś 74 przy 165cm ,schudłam 12kg wazylam 62kgmaz mówił że to już mać bo aż mi brzydko 🙂buzia strasznie sucha mi się zrobiła , ale super czułam się przy 64kg.

Ale stresik jest spory.
Nawet się zastanawiam czy nie przejść się do innego lekarza na kontrolę.. tak dla własnego spokoju :)
Też mi to chodzi po głowie, generalnie lekarz, który prowadził ciąże z synem ma tak oczywiście urlop :D więc wizytę wyznaczyli mi na prawie 10tydz, trochę wystraszyłam się, że to późno tym bardziej, że jestem 11 miesięcy po CC i poszła do kogoś innego i teraz nie wiem obaj są ok, ale kusi mnie wrócić na stare śmieci i mieć wizytę jednak zamiast 31.08 to 10.08 :D

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?

58 kg przy tym wzroście to moja upragniona waga 😁 ja ważę 63/64 i płaskiego brzucha nigdy nie miałam, ale robi się troszkę ciaśniej w spodniach, więc chodzę z rozpiętym guzikiem. Mam wesele na koniec sierpnia i jest trochę dramat z suknia ślubna... Teraz jest na styk, a to jeszcze 3 tyg... 😱
Ja też mam wesele 19 sierpnia, kupiłam sukienkę klasyczną, ale elegancką i nawet jak mi trochę brzuch urośnie to będzie na mnie dobra 😁

To jeszcze mi powiedzcie czy toksoplazmoze cytomegalie i różyczke powinnam robic ponownie skoro robiłam 5 lat temu, czy np jeśli przechorowalam juz wtedy to czy znowu musze mieć świeże badania czy niekoniecznie?
zależy od lekarza, ale podejrzewam że Ci zleci bo robisz zarówno IgG jak i IgM. Czyli nie tylko czy przebyłaś i masz przeciwciała, ale czy obecnie nie chorujesz

jak nikt się nie zgłosi z tych wiecej piszących to mogę się podjąć 🤪 z tym ze jestem w tym zielona 🤣 No i dopiero w piątek mam wizytę serduszkowa więc nie wiem jak to będzie..
Halo halo, czy ktoś zgłasza się? :D
Ja tez jestem zielona, zieloniutka ;) ale człowiek uczy się całe życie.
Jeżeli my odpadniemy (mam nadzieje, ze tak się nie wydarzy 🤞🏼) to dziewczyny będą musiały po prostu wybrać spośród siebie kogoś nowego :)
Przepraszam, ze ciagle odbijam do tego tematu, ale lubię szybko zamykać temat ;)

Przetrwasz! Moje wesele było najlepsze, na jakim byłam, wybawiłam się jak nigdy w życiu :)
Wiec Ty też na pewno będziesz się znakomicie bawić 🤗

Ja w liceum ważyłam 49kg 🫣 więc teraz zdecydowanie wyglądam bardziej „kobieco”, ale tej magicznej 6 z przodu wolałabym nie przekraczać (No chyba, że pójdzie w cycki) 🤣🤣
Każdy ma jakąś swoją wagę, w której czuje się dobrze 🤗

Czytałam, że w I trymestrze można przybrać około 2kg - No to ja już mam 1kg na plusie. Czyli jest niezle 🤣
Rano się ważyłam z ciekawości i u mnie jest już 2 i pół kg na plusie 🙀🙀🙀

Dziewczyny czy wy też się tak denerwowałyście przed pierwszą wizytą? Moja dopiero w piątek, ale już nie mogę się skupić na niczym
mysle ze każda z nas się denerwowała, są tu dziewczyny po przejściach ale i też takie które są pierwszy raz w ciąży :) nie chce Cię straszyć ale poprostu to jest taka niewiadoma czy wszystko jest ok , czy w dobrym miejscu się zagnieździła ciąża :) zresztą całą ciążę się kobieta zamartwia :)

reklama
Do góry