Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuszki? W sensie czy rosną Wam już? Ja właściwie nic nie przytyłam jeśli chodzi o kg, ale mam taki brzuch jakbym była w 4-5 mcu. Co prawda przed ciaza przez insulinooporość miałam ten brzuch duży, ale teraz to masakra... to moja 3 ciaza, więc może macica bardziej jest rozciągnięta, nie wiem... szukam wymówek
reklama
Lake882
Fanka BB :)
Też trzecia ciąża i wieczorami brzuszek jak 4-5 miesiącDziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuszki? W sensie czy rosną Wam już? Ja właściwie nic nie przytyłam jeśli chodzi o kg, ale mam taki brzuch jakbym była w 4-5 mcu. Co prawda przed ciaza przez insulinooporość miałam ten brzuch duży, ale teraz to masakra... to moja 3 ciaza, więc może macica bardziej jest rozciągnięta, nie wiem... szukam wymówek
Agulekjuleczka
Z krwi.cześć dziewczyny,
mam pytanie, dostałam skierowanie na pierwsze badania. Między innymi badanie na glukoza nacczo? Czy to to badanie na którym się siedzi tak długo w przychodni? Czy tylko oddaje krew?
zastanawiam się czy zdążę przed pracą.
Agulekjuleczka
To mamy ten sam terminJeden dzień różnicy to wiesz ja mam z USG inny termin bo 28luty,a z om 03marca ale mówię ten termin 3 marca
PaulinaJu
Hehe u mnie w rodzinie tak się mówi .Ciekawe określenie nigdy takiego nie słyszałam
Wszyscy zaprawiają nikt nie wekuje .
Duży brzuch. Rano jak wstaje to już wystaje a do wieczora wygląda na 4 miesiąc.Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuszki? W sensie czy rosną Wam już? Ja właściwie nic nie przytyłam jeśli chodzi o kg, ale mam taki brzuch jakbym była w 4-5 mcu. Co prawda przed ciaza przez insulinooporość miałam ten brzuch duży, ale teraz to masakra... to moja 3 ciaza, więc może macica bardziej jest rozciągnięta, nie wiem... szukam wymówek
Agulekjuleczka
Tak wiem, piszę że ja lubię i robię w curryale te w brew pozorom nie są w curry to taka mało znana sałatka
Pani_Zabuch
Ja miałam czasami fazę na jakieś zaprawy, robiłam sałatki ogórkowo paprykowe, ogórki z curry, z chili (tzw. krokodylki, dla meża), paprykę w occie, ale bardzo często później to stało głównie dlatego, że dzieci tego nie lubią i najczęściej do obiadu mamy surówki z kapusty albo gotowane warzywa typu kalafior, fasolka. Z zapraw najbardziej lubią ogórki kiszone i w occie ale tego moja mama robi hurtowe ilości i zawsze nam przywozi, to samo dżemy, ale to dajemy tylko do naleśników. Jeśli chodzi o moje przetwory to co roku robię duże ilości przecieru pomidorowego (i zawsze jest za mało), w tym roku planuję też leczo bo starszemu u babci zasmakowało, kiedyś robiłam keczup (przepyszny) ale za dużo przy nim roboty. Więc czekam na tanie polne pomidory na przecierZ czasem na grupie prywatnej tak czy siak trzeba zrobić selekcję, bo dużo dziewczyn milknie.
Offtop walnęło mnie w tym roku jeśli chodzi o zaprawy. Cały wieczór robiłam keczup z cukini przedwczoraj walczyłam z buraczkami. A potem marudzę, że ledwo zipie .
Nigdy nie zaprawialam, więc nie wiem czy się starzeje czy ta ciąża coś mi miesza w głowie.
Zaprawiacie coś ? Może macie jakieś swoje ulubione przepisy?
Ja i bez ciąży jak puszcze mięśnie brzucha to wyglądam jak w 5 m-cu na wadze mam + 0,1 kg, ale wydaje mi się podbrzusze mi się nieco zaokrągliło, jednak nie jest to jeszcze etap żeby ktoś z zewnątrz to zobaczył (poza jedna panią z pracy, która ma chyba rentgena w oczach). W ogóle ten początek z brzuchem jest beznadziejny, bo niby jest większy, nic z tym nie zrobisz, nawet nie wciągniesz, a nie wygląda jeszcze na ciążowy i wyglądasz jakbyś miała wzdęcie, albo zjadła zbyt obfity obiad... na szczęście ten etap szybko mija bo potem już rośnie ekspresowo...Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuszki? W sensie czy rosną Wam już? Ja właściwie nic nie przytyłam jeśli chodzi o kg, ale mam taki brzuch jakbym była w 4-5 mcu. Co prawda przed ciaza przez insulinooporość miałam ten brzuch duży, ale teraz to masakra... to moja 3 ciaza, więc może macica bardziej jest rozciągnięta, nie wiem... szukam wymówek
LaraKroft
aaaTak wiem, piszę że ja lubię i robię w curry
LaraKroft
ja wam powiem że ja u siebie nie widzę jak narazie różnicy ale to przez to że po synu mi zostały kg( chociaż mały ma 2,5 roku ) mam 160 cm i 75 kg i szczerze się tym nie przejmuje , jak komuś się nie podoba to niech nie patrzy przyznam się nez bicia że nie odchudzałam się bo byliśmy nastawieni z mężem na następną ciążę a że nie udawało nam się przez ponad rok to już inna sprawa najważniejsze że sama się sobie podobamJa miałam czasami fazę na jakieś zaprawy, robiłam sałatki ogórkowo paprykowe, ogórki z curry, z chili (tzw. krokodylki, dla meża), paprykę w occie, ale bardzo często później to stało głównie dlatego, że dzieci tego nie lubią i najczęściej do obiadu mamy surówki z kapusty albo gotowane warzywa typu kalafior, fasolka. Z zapraw najbardziej lubią ogórki kiszone i w occie ale tego moja mama robi hurtowe ilości i zawsze nam przywozi, to samo dżemy, ale to dajemy tylko do naleśników. Jeśli chodzi o moje przetwory to co roku robię duże ilości przecieru pomidorowego (i zawsze jest za mało), w tym roku planuję też leczo bo starszemu u babci zasmakowało, kiedyś robiłam keczup (przepyszny) ale za dużo przy nim roboty. Więc czekam na tanie polne pomidory na przecier
Ja i bez ciąży jak puszcze mięśnie brzucha to wyglądam jak w 5 m-cu na wadze mam + 0,1 kg, ale wydaje mi się podbrzusze mi się nieco zaokrągliło, jednak nie jest to jeszcze etap żeby ktoś z zewnątrz to zobaczył (poza jedna panią z pracy, która ma chyba rentgena w oczach). W ogóle ten początek z brzuchem jest beznadziejny, bo niby jest większy, nic z tym nie zrobisz, nawet nie wciągniesz, a nie wygląda jeszcze na ciążowy i wyglądasz jakbyś miała wzdęcie, albo zjadła zbyt obfity obiad... na szczęście ten etap szybko mija bo potem już rośnie ekspresowo...
reklama
Oj tak,nawet ostatnio pisałam że dołem ,podbrzusze mi się okrągli . Chyba mnie to pociesza przed kolejna wizytą,nawet jak leżę to zawsze mi się rozlewał na boki tzn wiecie jakąś fałdka jestto teraz jest malutka góreczka.słownik zmienił mi góreczka na córeczka więc może to znak?)Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuszki? W sensie czy rosną Wam już? Ja właściwie nic nie przytyłam jeśli chodzi o kg, ale mam taki brzuch jakbym była w 4-5 mcu. Co prawda przed ciaza przez insulinooporość miałam ten brzuch duży, ale teraz to masakra... to moja 3 ciaza, więc może macica bardziej jest rozciągnięta, nie wiem... szukam wymówek
OooTo mamy ten sam termin