reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Cześć Dziewczyny!
O 16 mam swoją wizytę dzisiaj! Z badania usg piątkowego jestem na dzień dzisiejszy 6+4.
Ale po toalecie dzisiaj zauważyłam, ze dopiero wyleciały mi resztki tabletki po niedzieli zabarwione krwią (a raczej takie różowe) a później na papierze kropki krwi wielkości maku.. 🥺 nie boli mnie podbrzusze ani nic.. tylko piersi przy dotyku.

strasznie się boje, staram się być spokojna..
wiem, ze Wasze plamienia się skończyły ok ale wiem jaki stres przechodziłyście i wiem, ze mi jakoś pomożecie przez to przejść dodając otuchy a do 16 sporo czasu jeszcze🥺

reklama
Hej. Moje samopoczucie nie jest najlepsze. Dziś rano rzyganko przy myciu zębów. Teraz jestem w pracy i cały czas mnie mdli. Mam wrażenie, że współpracownicy zaczynają się domyślać, ale nic nie będę mówić. Nie mam obowiązku ich o tym informować, a z szefem porozmawiam w 12 tygodniu.
Wiesz... Brak objawów nie musi być czymś złym, znam wiele kobiet, które nie miały objawów a z ciążą było wszystko w porządku. To tak jak z okresem. Jakieś 3 lata temu zaczęłam mieć skąpe miesiączki (max 3 dni) wszystkie badania w normie. Ginekolog mówiła, że mam się cieszyć, bo wiele kobiet może o takich pomarzyć.
Ja też pierwszy raz rzygałam do umywalki przy myciu zębów. Zawsze mnie 🤢🤢🤢 a dziś poszło.....

Cześć Dziewczyny!
O 16 mam swoją wizytę dzisiaj! Z badania usg piątkowego jestem na dzień dzisiejszy 6+4.
Ale po toalecie dzisiaj zauważyłam, ze dopiero wyleciały mi resztki tabletki po niedzieli zabarwione krwią (a raczej takie różowe) a później na papierze kropki krwi wielkości maku.. 🥺 nie boli mnie podbrzusze ani nic.. tylko piersi przy dotyku.

strasznie się boje, staram się być spokojna..
wiem, ze Wasze plamienia się skończyły ok ale wiem jaki stres przechodziłyście i wiem, ze mi jakoś pomożecie przez to przejść dodając otuchy a do 16 sporo czasu jeszcze🥺

Kochana ja wczoraj byłam na badaniach. Położna bardzo mnie uspokoiła z tymi plamieniami. Gdyby to było poronienie to krwi ze skrzepami by było bardzo dużo, więcej jak przy okresie, także nie da się tego pomylić.
Będę o tobie myśleć dziś o 16. Spróbuj się nie stresować, zajmij czymś główkę do czasu wizyty. Będzie dobrze 😘

Dziewczyny kto wie o waszej ciąży? W którym tygodniu będziecie dzielić się tą informacją ze światem? My chcemy powiedzieć rodzicom w najbliższym czasie. W sumie jest to pomysł mojego męża, ja bym wolała poczekać. Reszta osób dowie się na początku 2 trymestru.
Póki co mój strach o ciążę jest zbyt duży.
U mnie wierzą rodzice i rodzeństwo + osoby z którymi trenowałam.. więc musiałam powiedzieć dlaczego rezygnuje z treningów :)
Co się reszty to mam ochotę powiedzieć, ale gdzieś z tyłu głowy wiem że to za wcześnie.

Dziewczyny kto wie o waszej ciąży? W którym tygodniu będziecie dzielić się tą informacją ze światem? My chcemy powiedzieć rodzicom w najbliższym czasie. W sumie jest to pomysł mojego męża, ja bym wolała poczekać. Reszta osób dowie się na początku 2 trymestru.
Póki co mój strach o ciążę jest zbyt duży.
Wie moja siostra z mężem. Rodzicom powiemy po pierwszym usg 8 sierpnia. Całej reszcie dopiero po 12 tygodniu, akurat mamy wesele u znajomych wiec już nie będziemy musieli wymyślać powodów, dla których nie pije ;)

Kochana ja wczoraj byłam na badaniach. Położna bardzo mnie uspokoiła z tymi plamieniami. Gdyby to było poronienie to krwi ze skrzepami by było bardzo dużo, więcej jak przy okresie, także nie da się tego pomylić.
Będę o tobie myśleć dziś o 16. Spróbuj się nie stresować, zajmij czymś główkę do czasu wizyty. Będzie dobrze 😘
dziękuje Anne ♥️

Dam Wam znać po wizycie. Mam teraz odpoczywać do wizyty bo rozmawiałam z moim zwykłym lekarzem. Powiedział, ze po USG jeśli wszystko będzie dobrze muszę odpoczywać a najlepiej leżeć w łóżku..

Ale tak patrzę, ze chyba mam najpóźniej umówiona pierwsza wizytę? 🥹 może powinnam przyspieszyć ją… jeszcze 12 dni 😩 8 sierpnia powinnam być na początku 7 tygodnia, myślicie ze próbować wcześniej?

reklama
Ale tak patrzę, ze chyba mam najpóźniej umówiona pierwsza wizytę? 🥹 może powinnam przyspieszyć ja… jeszcze 12 dni 😩 8 sierpnia powinnam być na początku 7 tygodnia, myślicie ze próbować wcześniej?
Ja miałam mieć pierwsza wizytę na koniec 8 tygodnia, ale przez te moje plamienia przesunęłam ją o tydzień. Myślę, że 7 tydzień jest ok. Wtedy już ładnie bije serduszko. Jeśli dobrze się czujesz, to chyba nie ma powodu do zmiany terminu wizyty.

Do góry