reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Cześć Dziewczyny!
O 16 mam swoją wizytę dzisiaj! Z badania usg piątkowego jestem na dzień dzisiejszy 6+4.
Ale po toalecie dzisiaj zauważyłam, ze dopiero wyleciały mi resztki tabletki po niedzieli zabarwione krwią (a raczej takie różowe) a później na papierze kropki krwi wielkości maku.. 🥺 nie boli mnie podbrzusze ani nic.. tylko piersi przy dotyku.

strasznie się boje, staram się być spokojna..
wiem, ze Wasze plamienia się skończyły ok ale wiem jaki stres przechodziłyście i wiem, ze mi jakoś pomożecie przez to przejść dodając otuchy a do 16 sporo czasu jeszcze🥺

reklama
Hej. Moje samopoczucie nie jest najlepsze. Dziś rano rzyganko przy myciu zębów. Teraz jestem w pracy i cały czas mnie mdli. Mam wrażenie, że współpracownicy zaczynają się domyślać, ale nic nie będę mówić. Nie mam obowiązku ich o tym informować, a z szefem porozmawiam w 12 tygodniu.
Wiesz... Brak objawów nie musi być czymś złym, znam wiele kobiet, które nie miały objawów a z ciążą było wszystko w porządku. To tak jak z okresem. Jakieś 3 lata temu zaczęłam mieć skąpe miesiączki (max 3 dni) wszystkie badania w normie. Ginekolog mówiła, że mam się cieszyć, bo wiele kobiet może o takich pomarzyć.
Ja też pierwszy raz rzygałam do umywalki przy myciu zębów. Zawsze mnie 🤢🤢🤢 a dziś poszło.....

Cześć Dziewczyny!
O 16 mam swoją wizytę dzisiaj! Z badania usg piątkowego jestem na dzień dzisiejszy 6+4.
Ale po toalecie dzisiaj zauważyłam, ze dopiero wyleciały mi resztki tabletki po niedzieli zabarwione krwią (a raczej takie różowe) a później na papierze kropki krwi wielkości maku.. 🥺 nie boli mnie podbrzusze ani nic.. tylko piersi przy dotyku.

strasznie się boje, staram się być spokojna..
wiem, ze Wasze plamienia się skończyły ok ale wiem jaki stres przechodziłyście i wiem, ze mi jakoś pomożecie przez to przejść dodając otuchy a do 16 sporo czasu jeszcze🥺

Kochana ja wczoraj byłam na badaniach. Położna bardzo mnie uspokoiła z tymi plamieniami. Gdyby to było poronienie to krwi ze skrzepami by było bardzo dużo, więcej jak przy okresie, także nie da się tego pomylić.
Będę o tobie myśleć dziś o 16. Spróbuj się nie stresować, zajmij czymś główkę do czasu wizyty. Będzie dobrze 😘

Dziewczyny kto wie o waszej ciąży? W którym tygodniu będziecie dzielić się tą informacją ze światem? My chcemy powiedzieć rodzicom w najbliższym czasie. W sumie jest to pomysł mojego męża, ja bym wolała poczekać. Reszta osób dowie się na początku 2 trymestru.
Póki co mój strach o ciążę jest zbyt duży.
U mnie wierzą rodzice i rodzeństwo + osoby z którymi trenowałam.. więc musiałam powiedzieć dlaczego rezygnuje z treningów :)
Co się reszty to mam ochotę powiedzieć, ale gdzieś z tyłu głowy wiem że to za wcześnie.

Dziewczyny kto wie o waszej ciąży? W którym tygodniu będziecie dzielić się tą informacją ze światem? My chcemy powiedzieć rodzicom w najbliższym czasie. W sumie jest to pomysł mojego męża, ja bym wolała poczekać. Reszta osób dowie się na początku 2 trymestru.
Póki co mój strach o ciążę jest zbyt duży.
Wie moja siostra z mężem. Rodzicom powiemy po pierwszym usg 8 sierpnia. Całej reszcie dopiero po 12 tygodniu, akurat mamy wesele u znajomych wiec już nie będziemy musieli wymyślać powodów, dla których nie pije ;)

Kochana ja wczoraj byłam na badaniach. Położna bardzo mnie uspokoiła z tymi plamieniami. Gdyby to było poronienie to krwi ze skrzepami by było bardzo dużo, więcej jak przy okresie, także nie da się tego pomylić.
Będę o tobie myśleć dziś o 16. Spróbuj się nie stresować, zajmij czymś główkę do czasu wizyty. Będzie dobrze 😘
dziękuje Anne ♥️

Dam Wam znać po wizycie. Mam teraz odpoczywać do wizyty bo rozmawiałam z moim zwykłym lekarzem. Powiedział, ze po USG jeśli wszystko będzie dobrze muszę odpoczywać a najlepiej leżeć w łóżku..

Ale tak patrzę, ze chyba mam najpóźniej umówiona pierwsza wizytę? 🥹 może powinnam przyspieszyć ją… jeszcze 12 dni 😩 8 sierpnia powinnam być na początku 7 tygodnia, myślicie ze próbować wcześniej?

reklama
Ale tak patrzę, ze chyba mam najpóźniej umówiona pierwsza wizytę? 🥹 może powinnam przyspieszyć ja… jeszcze 12 dni 😩 8 sierpnia powinnam być na początku 7 tygodnia, myślicie ze próbować wcześniej?
Ja miałam mieć pierwsza wizytę na koniec 8 tygodnia, ale przez te moje plamienia przesunęłam ją o tydzień. Myślę, że 7 tydzień jest ok. Wtedy już ładnie bije serduszko. Jeśli dobrze się czujesz, to chyba nie ma powodu do zmiany terminu wizyty.

Do góry