reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Ja się niczym nie suplementuje. Kawy nie pije, nie pale, alko nic, przed ciąza sporadycznie i jak już to 2% albo słabe winko. Z witamin które kiedyś bralam to tylko metylowane. Czuje się świetnie, nie mam nudnosci, ani humorków. Pracuję. Odpukać 😊
Mam nadzieję że Was też te mdłości juz opuszcza.

reklama
To zależy, jeżeli chodzisz do tej apteki od długiego czasu i poprzednią luteinę u nich brałaś to może się uda, Ja tak kiedyś wybłagałam letrox, Panie miały w systemie że od dłuższego czasu biorę i poszły na taki układ, że kilka dni później doniosłam. Ale ogólnie bezpieczniej byłoby z receptą, rodzinny na pewno wypisze 🙂
Od jakiegos czasu farmaceuta może wypisać receptę, na 100%. Warto próbować uśmiechnąć się ładnie ;)

No wiecie co... Dzwonili z przychodni i odwołali mi wizytę. Moja mama spacejalnie przyjechała dzieci pilnować😡 a za tydzień nie może już być , teściowa nadal na urlopie. A za dwa jedziemy na kilka dni do Szklarskiej😬 i nie wiem czy wrócimy a lekarz tylko raz w tygodniu

Ostatnia edycja:
Oznacz. Duphaston nie wychodzi w badaniach bo jest sztuczny. Ja biorę luteine dopochwo i ona już wychodzi, z 13 przed brsniem luteiny skoczył mi progesteron do 35 przy luteinie 🥰

Ooo! Ja bym chciała bardzo podwójne szczęście 🥰 Trzymam kciuki za dobre wieści!

Ostatnio lekarka od genów na ista mówiła że NIPT jest sens robić tylko razem z USG +pappa . Sam wynik NIPT nie jest miarodajny. Ja robię USG +Pappa i jak tam cos wyjdzie nie tak to NIPT.

Kurde, braknie mi dwóch tabletek luteiny do wizyty. Myślicie że w aptece dadzą mi je jak powiem że receptę doniose następnego dnia? 😁 Czy iść do rodzinnego po receptę?
Moja też tak mówiła. Że USG i krew .

No wiecie co... Dzwonili z przychodni i odwołali mi wizytę. Moja mama spacejalnie przyjechała dzieci pilnować😡 a za tydzień nie może już być , teściowa nadal na urlopie. A za dwa jedziemy na kilka dni do Szklarskiej😬 i nie wiem czy wrócimy a lekarz tylko raz w tygodniu
Ale pech, a to na NFZ?
Mi już 2 razy odwołali na NFZ właśnie... Chyba nie będzie mi dane spotkać się z ginekologiem w ramach funduszu. 😅

Ale pech, a to na NFZ?
Mi już 2 razy odwołali na NFZ właśnie... Chyba nie będzie mi dane spotkać się z ginekologiem w ramach funduszu. 😅
Tak na nfz. Z tym ,że prywatnie też nie ma na ten tydzień miejsca a kłamać nie będę że aż tak mi się pali, bo raz że czuje że jest ok. A dwa że jakby było coś nie tak w sensie krew pojadę na IP. Porównam terminy i albo pójdę na nfz 9 sierpnia albo prywatnie ale też dopiero jak teściowa wróci czyli też po 8 lipca jak wrócimy. To nie wiem czy jest sens płacić, bo do.prenatalnych coraz bliżej będzie a na nfz sprzęcie już będzie musiał być widoczny zarodek🙈

reklama
Ja się niczym nie suplementuje. Kawy nie pije, nie pale, alko nic, przed ciąza sporadycznie i jak już to 2% albo słabe winko. Z witamin które kiedyś bralam to tylko metylowane. Czuje się świetnie, nie mam nudnosci, ani humorków. Pracuję. Odpukać 😊
Mam nadzieję że Was też te mdłości juz opuszcza.
Ja ogólnie biorę dużo supli. Teraz biorę magnez i prenatal uno.

Do góry