reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja się niczym nie suplementuje. Kawy nie pije, nie pale, alko nic, przed ciąza sporadycznie i jak już to 2% albo słabe winko. Z witamin które kiedyś bralam to tylko metylowane. Czuje się świetnie, nie mam nudnosci, ani humorków. Pracuję. Odpukać 😊
Mam nadzieję że Was też te mdłości juz opuszcza.

reklama
To zależy, jeżeli chodzisz do tej apteki od długiego czasu i poprzednią luteinę u nich brałaś to może się uda, Ja tak kiedyś wybłagałam letrox, Panie miały w systemie że od dłuższego czasu biorę i poszły na taki układ, że kilka dni później doniosłam. Ale ogólnie bezpieczniej byłoby z receptą, rodzinny na pewno wypisze 🙂
Od jakiegos czasu farmaceuta może wypisać receptę, na 100%. Warto próbować uśmiechnąć się ładnie ;)

No wiecie co... Dzwonili z przychodni i odwołali mi wizytę. Moja mama spacejalnie przyjechała dzieci pilnować😡 a za tydzień nie może już być , teściowa nadal na urlopie. A za dwa jedziemy na kilka dni do Szklarskiej😬 i nie wiem czy wrócimy a lekarz tylko raz w tygodniu

Ostatnia edycja:
Oznacz. Duphaston nie wychodzi w badaniach bo jest sztuczny. Ja biorę luteine dopochwo i ona już wychodzi, z 13 przed brsniem luteiny skoczył mi progesteron do 35 przy luteinie 🥰

Ooo! Ja bym chciała bardzo podwójne szczęście 🥰 Trzymam kciuki za dobre wieści!

Ostatnio lekarka od genów na ista mówiła że NIPT jest sens robić tylko razem z USG +pappa . Sam wynik NIPT nie jest miarodajny. Ja robię USG +Pappa i jak tam cos wyjdzie nie tak to NIPT.

Kurde, braknie mi dwóch tabletek luteiny do wizyty. Myślicie że w aptece dadzą mi je jak powiem że receptę doniose następnego dnia? 😁 Czy iść do rodzinnego po receptę?
Moja też tak mówiła. Że USG i krew .

No wiecie co... Dzwonili z przychodni i odwołali mi wizytę. Moja mama spacejalnie przyjechała dzieci pilnować😡 a za tydzień nie może już być , teściowa nadal na urlopie. A za dwa jedziemy na kilka dni do Szklarskiej😬 i nie wiem czy wrócimy a lekarz tylko raz w tygodniu
Ale pech, a to na NFZ?
Mi już 2 razy odwołali na NFZ właśnie... Chyba nie będzie mi dane spotkać się z ginekologiem w ramach funduszu. 😅

Ale pech, a to na NFZ?
Mi już 2 razy odwołali na NFZ właśnie... Chyba nie będzie mi dane spotkać się z ginekologiem w ramach funduszu. 😅
Tak na nfz. Z tym ,że prywatnie też nie ma na ten tydzień miejsca a kłamać nie będę że aż tak mi się pali, bo raz że czuje że jest ok. A dwa że jakby było coś nie tak w sensie krew pojadę na IP. Porównam terminy i albo pójdę na nfz 9 sierpnia albo prywatnie ale też dopiero jak teściowa wróci czyli też po 8 lipca jak wrócimy. To nie wiem czy jest sens płacić, bo do.prenatalnych coraz bliżej będzie a na nfz sprzęcie już będzie musiał być widoczny zarodek🙈

reklama
Ja się niczym nie suplementuje. Kawy nie pije, nie pale, alko nic, przed ciąza sporadycznie i jak już to 2% albo słabe winko. Z witamin które kiedyś bralam to tylko metylowane. Czuje się świetnie, nie mam nudnosci, ani humorków. Pracuję. Odpukać 😊
Mam nadzieję że Was też te mdłości juz opuszcza.
Ja ogólnie biorę dużo supli. Teraz biorę magnez i prenatal uno.

Do góry