reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A powiedzcie mi czy któraś z was musi czekać miesiąc na kolejną wizytę? Bo ja byłam w poniedziałek i Pani doktor powiedziała mi że skoro jest serduszko i wszystko jest ok to zobaczymy się dopiero 16.08 . Trochę mnie przeraża te długie czekanie na kolejną wizytę...
A dał Ci skierowanie na wszystkie badania krwi ? Moim zdaniem powinno tak być, że wyniki powinno się konsultować i wdrożyć np leczenie. A nie za miesiąc dopiero analizować... Ale wiem jak jest ze służbą zdrowia. Ja np na pierwszą wizytę w ramach NFZ muszę czekać 5 tygodni. I zapisana jestem w tygodniu dopiero 9+4. Babki z recepcji twierdzą że to idealny termin, szybciej nie ma co... Ja uważam inaczej, bo do 10 tygodnia powinno się wykonać wszystkie badania a nie dopiero przyjść na 1 USG...

reklama
A dał Ci skierowanie na wszystkie badania krwi ? Moim zdaniem powinno tak być, że wyniki powinno się konsultować i wdrożyć np leczenie. A nie za miesiąc dopiero analizować... Ale wiem jak jest ze służbą zdrowia. Ja np na pierwszą wizytę w ramach NFZ muszę czekać 5 tygodni. I zapisana jestem w tygodniu dopiero 9+4. Babki z recepcji twierdzą że to idealny termin, szybciej nie ma co... Ja uważam inaczej, bo do 10 tygodnia powinno się wykonać wszystkie badania a nie dopiero przyjść na 1 USG...
A nie masz możliwości iść gdzieś szybciej, ale prywatnie? Ja bym nie wytrzymała tyle.

mój lekarz powiedział tak samo, ale z uwagi na plamienie i to, ze nie mógł pobrać cytologii i musi to zrobić na kolejnej wizycie to przyspieszył ten termin.
Wiec skoro tak masz to tylko się cieszyć, to znaczy, ze maluszek idealnie się rozwija :)
niby powinnam się cieszyć ale po poronieniu jestem mega przewrażliwiona , dodatkowo dużo dały mi do myślenia słowa psycholog że człowiek zawsze myśli że go to nie dotyczy póki sam tego nie doświadczy

skierowanie na badania dostałam, chodzę do LuxMedu w Poznaniu i miałam nadzieję że się spotkamy conajwyżej po 3 tygodniach

A powiedzcie mi czy któraś z was musi czekać miesiąc na kolejną wizytę? Bo ja byłam w poniedziałek i Pani doktor powiedziała mi że skoro jest serduszko i wszystko jest ok to zobaczymy się dopiero 16.08 . Trochę mnie przeraża te długie czekanie na kolejną wizytę...
Ja miałam już dwie wizyty,dwie z serduszkiem i wszystko ok i teraz mówiła ,że za 4 tygodnie,ale mówię że do tego 12 tygodnia wolała bym chociaz co 3 tygodnie,powiedziała że nie ma sprawy,wkoncu dla niej to nie problem bo to prywatnie 🙂później juz może być co 4:)

reklama
i jeszcze dodam że kazała mi się w między czasie umówić na prenatalne co też uczyniłam i mam je 29.08

Do góry