reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A powiedzcie mi czy któraś z was musi czekać miesiąc na kolejną wizytę? Bo ja byłam w poniedziałek i Pani doktor powiedziała mi że skoro jest serduszko i wszystko jest ok to zobaczymy się dopiero 16.08 . Trochę mnie przeraża te długie czekanie na kolejną wizytę...
A dał Ci skierowanie na wszystkie badania krwi ? Moim zdaniem powinno tak być, że wyniki powinno się konsultować i wdrożyć np leczenie. A nie za miesiąc dopiero analizować... Ale wiem jak jest ze służbą zdrowia. Ja np na pierwszą wizytę w ramach NFZ muszę czekać 5 tygodni. I zapisana jestem w tygodniu dopiero 9+4. Babki z recepcji twierdzą że to idealny termin, szybciej nie ma co... Ja uważam inaczej, bo do 10 tygodnia powinno się wykonać wszystkie badania a nie dopiero przyjść na 1 USG...

reklama
A dał Ci skierowanie na wszystkie badania krwi ? Moim zdaniem powinno tak być, że wyniki powinno się konsultować i wdrożyć np leczenie. A nie za miesiąc dopiero analizować... Ale wiem jak jest ze służbą zdrowia. Ja np na pierwszą wizytę w ramach NFZ muszę czekać 5 tygodni. I zapisana jestem w tygodniu dopiero 9+4. Babki z recepcji twierdzą że to idealny termin, szybciej nie ma co... Ja uważam inaczej, bo do 10 tygodnia powinno się wykonać wszystkie badania a nie dopiero przyjść na 1 USG...
A nie masz możliwości iść gdzieś szybciej, ale prywatnie? Ja bym nie wytrzymała tyle.

mój lekarz powiedział tak samo, ale z uwagi na plamienie i to, ze nie mógł pobrać cytologii i musi to zrobić na kolejnej wizycie to przyspieszył ten termin.
Wiec skoro tak masz to tylko się cieszyć, to znaczy, ze maluszek idealnie się rozwija :)
niby powinnam się cieszyć ale po poronieniu jestem mega przewrażliwiona , dodatkowo dużo dały mi do myślenia słowa psycholog że człowiek zawsze myśli że go to nie dotyczy póki sam tego nie doświadczy

skierowanie na badania dostałam, chodzę do LuxMedu w Poznaniu i miałam nadzieję że się spotkamy conajwyżej po 3 tygodniach

A powiedzcie mi czy któraś z was musi czekać miesiąc na kolejną wizytę? Bo ja byłam w poniedziałek i Pani doktor powiedziała mi że skoro jest serduszko i wszystko jest ok to zobaczymy się dopiero 16.08 . Trochę mnie przeraża te długie czekanie na kolejną wizytę...
Ja miałam już dwie wizyty,dwie z serduszkiem i wszystko ok i teraz mówiła ,że za 4 tygodnie,ale mówię że do tego 12 tygodnia wolała bym chociaz co 3 tygodnie,powiedziała że nie ma sprawy,wkoncu dla niej to nie problem bo to prywatnie 🙂później juz może być co 4:)

reklama
i jeszcze dodam że kazała mi się w między czasie umówić na prenatalne co też uczyniłam i mam je 29.08

Do góry