reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Chyba jednak miał rację ten lekarz...
Beta z 12 lipca 5267. 😓
Pamiętasz moją sytuację ? Jak przeżywałam betę? Miałam 5800 a następna 8008. Podobnie jak u Ciebie i co ? Za parę dni na wizycie było bijące serduszko ! A najgorsze myślałam,każda miała przyrost po 200% a ja?? Marne 38%.nadal boje się iść na wizytę ale idę jednak z nadzieją ,że ma być dobrze ! Czytałam też że wysokie wartości jak są to powtórzyć po 72h nie 48 .
Będzie dobrze !
Ja mam w środę wizytę ,mam nadzieję że serduszko nadal właściwie bije .

reklama
Ej dziewczyny, a pogadajmy może sobie o tym jak powiedziałyście swoim partnerom o ciąży i ich reakcji? 😇 tak na rozluźnienie. Jeśli uznacie, ze to nie czas i miejsce to zrozumiem :) co Wy na to?
ja mojemu mężowi zrobiłam kawkę w nowym kubku :)

Załączniki

• IMG_2879.JPEG
    IMG_2879.JPEG
    56,8 KB · Wyświetleń: 80
  • IMG_2880.JPEG
    IMG_2880.JPEG
    59,5 KB · Wyświetleń: 78
O nie 🥺 Dlaczego kolejny raz Cię to spotyka? Szukaj przyczyny! Kiedy wracasz z Eurotrip?
wracamy w piątek wieczorem za tydzień

Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia i kciuki, ale to nie jest mój pierwszy raz, a trzeci więc nie łapię się złudnej nadziei. Pół roku temu i w zeszłym miesiącu też byłam w ciąży i kończyło się to tak samo. Ewidentne muszę cisnąć lekarza o badania, żeby znaleźć przyczynę 😉 Teraz nic nie zrobię, po powrocie oznaczę betę, a potem do lekarza

Ten lekarz mi wystawił skierowanie do szpitala. Napisał na nim "niejednoznaczny przyrost hcg i obraz pęcherzyka ciążowego i przydatków". A w wiadomości prywatnej napisał, że on nie jest w stanie stwierdzić ani ciąży ani patologii i mam iść do szpitala, najlepiej jutro, o ile nie dostanę dziś krwawienia.
Boże kobieto weź Ty go olej i idź do kogoś normalnego. Na starcie masz takie przeboje. Nie trzymała bym się go wcale.

Udało mi się umówić dziś na szybkie USG. Wg mnie 5+2 ale był tylko jakiś mały pęcherzyk i lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie , żebym przyszła za tydzień 😁 W poniedziałek jade na urlop więc pójdę dopiero za dwa tygodnie 😄

Ten lekarz mi wystawił skierowanie do szpitala. Napisał na nim "niejednoznaczny przyrost hcg i obraz pęcherzyka ciążowego i przydatków". A w wiadomości prywatnej napisał, że on nie jest w stanie stwierdzić ani ciąży ani patologii i mam iść do szpitala, najlepiej jutro, o ile nie dostanę dziś krwawienia.
O ile ja się orientuje to żeby poronic musi najpierw zacząć spadać beta i to spaść konkretnie 😉 ja z 8 tc chodziłam jeszcze 3,5 tygodnia zanim beta spadła i organizm zaczął odrzucać ciaze. Ja bym sobie dała spokoj z tym lekarzem. Byłas na prywatnej wizycie gdzie było wszystko okey. Dwie sprzeczne opinie. I to zupełnie sprzeczne! Wiem ze się martwisz ale nie wiem dlaczego dalej brniesz w tego p*alanta? Sorka, ale nawet jeżeli miałoby coś nie tak to powinien wiedzieć ze to delikatna sprawa…

Nie chodź już do tego konowała!!! Kobieto szkoda Twojego zdrowia! Masz prawidłową ciążę i beta HCG prawidłowo rośnie!. Przecież ten lekarz od samego początku dał się poznać jakim jest ,,fachowcem,,... Ja bym już dawno dała sobie z nim spokój i kontynuowała ciążę u innego lekarza. Ja nadal uważam że ciąża jest zdrowa i prawidłowo się rozwija. Trzymam kciuki za dalszy rozwój dziecka! 💪❤️

reklama
Ale u Palmtree faktycznie ten zarodek dziwnie wyglądał. Nie było pęcherzyka ciążowego?
Książkowo to chyba powinien być taki pierścionek z brylantem?

Absolutnie nie bronię tamtego lekarza. Sama się zastanawiam po prostu…

Do góry