reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

U nas jest jedna taka pani ginekolog która wgl nie powinna być lekarzem. Jednej znajomej powiedziała, że ciąża jest zagrożona poszła do innego prywatnie i wszystko okazało się dobrze. Druga poszła też do niej powiedziała jej że ciąża obumarła dała jej skierowanie do szpitala na skrobankę pojechała do szpitala i wszystko dobrze dziecko ma teraz 3 lata. Prywatne gabinety mają zazwyczaj lepsze sprzęty także ja bym raczej trzymała się tej wersji lekarza z prywatnej wizyty a tamtego to bym omijała szerokim łukiem

reklama
A tak z innej beczki dziewczyny. Czy są tu palące kobietki ? Ja jak się dowiedziałam to rzuciłam papierosy ale za to nadrabiam jedzeniem. W poprzedniej ciąży było tak samo i przytyłam aż 22kg. Teraz chciałabym aż takiej dużej wagi uniknąć. Wiadomo, że w ciąży je się więcej ale w połączeniu z rzuceniem palenia to jest chyba x4. Macie jakieś sposób czym to zastąpić ? Od słonecznika boli już buzia 🙈😁

A tak z innej beczki dziewczyny. Czy są tu palące kobietki ? Ja jak się dowiedziałam to rzuciłam papierosy ale za to nadrabiam jedzeniem. W poprzedniej ciąży było tak samo i przytyłam aż 22kg. Teraz chciałabym aż takiej dużej wagi uniknąć. Wiadomo, że w ciąży je się więcej ale w połączeniu z rzuceniem palenia to jest chyba x4. Macie jakieś sposób czym to zastąpić ? Od słonecznika boli już buzia 🙈😁
Ja nie pomogę bo nie palę,ale mój tata jak rzucał palenie to kupował landrynki 😁

Dziewczyny czy na moich zdjęciach widać zarodek?
Czytam to wszystko i sama się zaczynam martwić czy u mnie wszystko Ok…
Byłam na usg w pon wg om 6w1d wg usg 6w3d
Dajcie znać czy coś tam widzicie 🙈
Ja tu widzę pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk zoltkowy czyli taka spiżarnia dla malucha :) Na tym etapie tyle, raczej wszystko okej. Dla porównania moje z terminu USG 5+2, z ostatniej miesiączki tydzien dłużej, ale tym się nie sugeruje bo przy cyklach 33-34 nie ma sensu liczenie standardowe. Jak pójdziesz za 2 tyg to już będzie zarodek z serduszkiem ❤️

Załączniki

• IMG_20220615_114837_1.jpg
    IMG_20220615_114837_1.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 75
Dziewczyny, pojechałam na tą izbę przyjęć. Na papierze toaletowym miałam znowu lekko podbarwiony śluz.
Badało mnie dwóch lekarzy. Młody i starszy.
Krótkie podsumowanie :
1. Ciąża w macicy.
2. Beta ujdzie (młody mówił, że faktycznie mogłoby być lepiej, starszy powiedział, że nie jest źle i nie ma co dramatyzować).
3. Nie ma żadnych zmian na przydatkach, to co znalazł tamten to ciałko żółte (?), które ma tam być.
4. Jest malutki krwiaczek podkosmwokowy, ale rzekomo niezagrażający. Dali duphaston. Stąd ten podbarwiony śluz.
5. Mam nieregularny kształt pęcherzyka, mógłby być bardziej owalny. Młodszy mówił, że może być to zły znak. Starszy powiedział, że jest ok.
6. Potrzebny jest czas. Do kontroli za 7-14 dni.
7. Może zdarzyć się wszystko, to w sumie wiedziałam wcześniej.
8. Zarodka nie znaleźli, a ten prywatny widział zarodek 😅
9. Puścili do domu. Wracam i jutro chyba biorę na żądanie, bo nie wytrzymam.

Dziewczyny czytam Wasze wiadomości jak poinformowałyście przyszłych tatusiów to mi się cały dzień buzia cieszy!

A ja kupiłam na szybko smoczek, zapakowałam w pudełko, zaprowadziłam go na plaże i dając mu pudełko powiedziałam „wyciągnij mi żel do rak bo mi się kleją ręce” - spojrzał na mnie jak na głupia, ze mi coś odbija jak już mam PUDEŁKO na żel do rak 😂 otworzył, wyciągnął smoka i patrzył raz na niego raz na mnie (chyba 4 razy) - ja oczywiście płakałam i się śmiałam ze stresu 😂 i mu mówię: jestem w ciazy, na co on zmieszany, nie dochodziło do niego kompletnie nic „ale tak serio, naprawdę, tak?” 😂 po czym wyciągnęłam testy ciążowe!

PS nie pytajcie dlaczego powiedziałam o żelu, nie mam pojęcia - nerwy 😂
ooo 🥰😍😍

Dziewczyny, pojechałam na tą izbę przyjęć. Na papierze toaletowym miałam znowu lekko podbarwiony śluz.
Krótkie podsumowanie :
1. Ciąża w macicy.
2. Beta ujdzie (młody mówił, że faktycznie mogłoby być lepiej, starszy powiedział, że nie jest źle i nie ma co dramatyzować).
3. Nie ma żadnych zmian na przydatkach, to co znalazł tamten to ciałko żółte (?), które ma tam być.
4. Jest malutki krwiaczek podkosmwokowy, ale rzekomo niezagrażający. Dali duphaston. Stąd ten podbarwiony śluz.
5. Mam nieregularny kształt pęcherzyka, mógłby być bardziej owalny. Młodszy mówił, że może być to zły znak. Starszy powiedział, że jest ok.
o matulu Kochana! Co za emocje 🙈 Koniecznie odpocznij jutro- ja bym na Twoim miejscu chyba zeszła 🙉🙃 3mamy kciuki, żeby się i zarodek pojawił i żeby wszystko było jak należy! ❤️ przynajmniej wiesz na czym stoisz Kochana i jakie sa kolejne kroki (w sensie ze trzeba czekac i nie przejmowac sie zbytnio)! To najważniejsze 😘 no i cieszę się że dostałaś duphaston to mam nadzieję że będzie wsparciem dla Malucha żeby się tam grzecznie i zdrowo kluł 😊😊😊

reklama
Krótkie podsumowanie :
1. Ciąża w macicy.
JPD bo innych słów nie znajdę.

Do góry