reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Chyba jednak miał rację ten lekarz...
Beta z 12 lipca 5267. 😓
Pamiętasz moją sytuację ? Jak przeżywałam betę? Miałam 5800 a następna 8008. Podobnie jak u Ciebie i co ? Za parę dni na wizycie było bijące serduszko ! A najgorsze myślałam,każda miała przyrost po 200% a ja?? Marne 38%.nadal boje się iść na wizytę ale idę jednak z nadzieją ,że ma być dobrze ! Czytałam też że wysokie wartości jak są to powtórzyć po 72h nie 48 .
Będzie dobrze !
Ja mam w środę wizytę ,mam nadzieję że serduszko nadal właściwie bije .

reklama
Ej dziewczyny, a pogadajmy może sobie o tym jak powiedziałyście swoim partnerom o ciąży i ich reakcji? 😇 tak na rozluźnienie. Jeśli uznacie, ze to nie czas i miejsce to zrozumiem :) co Wy na to?
ja mojemu mężowi zrobiłam kawkę w nowym kubku :)

Załączniki

• IMG_2879.JPEG
    IMG_2879.JPEG
    56,8 KB · Wyświetleń: 82
  • IMG_2880.JPEG
    IMG_2880.JPEG
    59,5 KB · Wyświetleń: 80
O nie 🥺 Dlaczego kolejny raz Cię to spotyka? Szukaj przyczyny! Kiedy wracasz z Eurotrip?
wracamy w piątek wieczorem za tydzień

Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia i kciuki, ale to nie jest mój pierwszy raz, a trzeci więc nie łapię się złudnej nadziei. Pół roku temu i w zeszłym miesiącu też byłam w ciąży i kończyło się to tak samo. Ewidentne muszę cisnąć lekarza o badania, żeby znaleźć przyczynę 😉 Teraz nic nie zrobię, po powrocie oznaczę betę, a potem do lekarza

Ten lekarz mi wystawił skierowanie do szpitala. Napisał na nim "niejednoznaczny przyrost hcg i obraz pęcherzyka ciążowego i przydatków". A w wiadomości prywatnej napisał, że on nie jest w stanie stwierdzić ani ciąży ani patologii i mam iść do szpitala, najlepiej jutro, o ile nie dostanę dziś krwawienia.
Boże kobieto weź Ty go olej i idź do kogoś normalnego. Na starcie masz takie przeboje. Nie trzymała bym się go wcale.

Udało mi się umówić dziś na szybkie USG. Wg mnie 5+2 ale był tylko jakiś mały pęcherzyk i lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie , żebym przyszła za tydzień 😁 W poniedziałek jade na urlop więc pójdę dopiero za dwa tygodnie 😄

Ten lekarz mi wystawił skierowanie do szpitala. Napisał na nim "niejednoznaczny przyrost hcg i obraz pęcherzyka ciążowego i przydatków". A w wiadomości prywatnej napisał, że on nie jest w stanie stwierdzić ani ciąży ani patologii i mam iść do szpitala, najlepiej jutro, o ile nie dostanę dziś krwawienia.
O ile ja się orientuje to żeby poronic musi najpierw zacząć spadać beta i to spaść konkretnie 😉 ja z 8 tc chodziłam jeszcze 3,5 tygodnia zanim beta spadła i organizm zaczął odrzucać ciaze. Ja bym sobie dała spokoj z tym lekarzem. Byłas na prywatnej wizycie gdzie było wszystko okey. Dwie sprzeczne opinie. I to zupełnie sprzeczne! Wiem ze się martwisz ale nie wiem dlaczego dalej brniesz w tego p*alanta? Sorka, ale nawet jeżeli miałoby coś nie tak to powinien wiedzieć ze to delikatna sprawa…

Nie chodź już do tego konowała!!! Kobieto szkoda Twojego zdrowia! Masz prawidłową ciążę i beta HCG prawidłowo rośnie!. Przecież ten lekarz od samego początku dał się poznać jakim jest ,,fachowcem,,... Ja bym już dawno dała sobie z nim spokój i kontynuowała ciążę u innego lekarza. Ja nadal uważam że ciąża jest zdrowa i prawidłowo się rozwija. Trzymam kciuki za dalszy rozwój dziecka! 💪❤️

reklama
Ale u Palmtree faktycznie ten zarodek dziwnie wyglądał. Nie było pęcherzyka ciążowego?
Książkowo to chyba powinien być taki pierścionek z brylantem?

Absolutnie nie bronię tamtego lekarza. Sama się zastanawiam po prostu…

Do góry