reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Melduję się! Nie wchodziłam na forum od poniedziałku i nie wiem czy nadrobię zaległości, postaram się 😅
Jestem przeraźliwie senna, a z drugiej strony mam zaległości w pracy, które jakoś muszę ogarnąć...

W każdym razie po wczorajszej wizycie wszystko ok :) ciąża się rozwija na ten moment prawidłowo ❤️
Z USG i OM wychodzi idealnie koniec lutego, ale jakoś od początku mam przekonanie, że będzie marzec... poprzednią ciążę "przenosiłam" tydzień, także historia może się powtórzyć ;)

Pani doktor bardzo zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, dokładnie zbadała, wszystko omówiła, na informację, że karmię córcię 13 miesięcy powiedziała, że super i mogę karmić dalej, jeśli tylko będzie wszystko ok, bo szkoda byłoby teraz przestać ;) za wizytę z USG zapłaciłam 200 zł, więc myślę, że bardzo przyzwoita cena, plus jeszcze, że mam tylko 10 min samochodem do gabinetu, do poprzedniego lekarza jeździłam w jedną stronę prawie pół godziny i pod koniec ciąży było to już dla mnie ciężkie...

Kolejna wizyta 4.08 ❤️

Dobrej nocy, Dziewczyny! 🙂

O to się będzie działo :-D Ja robię zastrzyki, trzeba chwycić fałd skóry i wbić zastrzyk cały ok 5cm od pępka tzn tego pęcherzyka się nie usuwa wcześniej, wstrzykujesz razem z nim. Będzie dobrze 😁 280 dni trwa ciąża 🤣

Jutro będę pierwsza w gabinecie u mojego gina. Ale badanie bety i proga mnie uspokoiło 😍
Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.
rane, ale super ! Jak mi się marzył ślub bez wesela, ale m. chciał. Poszliśmy więc na kompromis i zrobiliśmy imprezę. Też było fajnie. Nie cierpię wesel 😛
No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństwo 😁 Oczywiście wesela potrafią być fajne, ale ja nie lubię całej tej otoczki.
Mi z OM wychodzi jakiś +/-7 tydzień a ciąża ponad tydzień młodsza.
O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3 😅 i pierwszą wizytę mam dopiero 5.08.

Mam pytanie. Czy któraś z dziewczyn zamierza prowadzić ciążę u dwóch ginów? Chodzi mi o to, że mam pakiet w Lux, ale po poprzedniej stracie i sytuacji, która miała miejsce za żadne skarby nie będę miała tam gina prowadzącego, a chciałabym jedynie tam chodzić żeby mieć za darmo badania. I nie wiem jak to ogarnąć 😅
@PataJe , ale super! Dobrze jest mieć lekarza, który wzbudza nasze zaufanie, a szczególnie w ciąży, gdzie nerwów i tak jest niemało.

Ostatnia edycja:
Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.

No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństwo 😁 Oczywiście wesela potrafią być fajne, ale ja nie lubię całej tej otoczki.

O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3 😅 i pierwszą wizytę mam dopiero 5.08.

Mam pytanie. Czy któraś z dziewczyn zamierza prowadzić ciążę u dwóch ginów? Chodzi mi o to, że mam pakiet w Lux, ale po poprzedniej stracie i sytuacji, która miała miejsce za żadne skarby nie będę miała tam gina prowadzącego, a chciałabym jedynie tam chodzić żeby mieć za darmo badania. I nie wiem jak to ogarnąć 😅
@PataJe , ale super! Dobrze jest mieć lekarza, który wzbudza nasze zaufanie, a szczególnie w ciąży, gdzie nerwów i tak jest niemało.
Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.

U mnie w Lux, to właśnie nie tak często to USG robią w sumie jak mają ochotę, bo moja koleżanka prowadziła tam ciążę i nie przy każdej wizycie. @palmtree , ale będziesz mówiła, że chodzisz też prywatnie czy w ogóle o tym nie wspomnisz?

Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.
Ja chciałam sobie uruchomić pakiet w luxmed ale chyba będę chodziła na nfz i prywatnie. Teraz ta składka zdrowotna to rozbój i mam zamiar z tej służby zdrowia korzystać.
W ogóle zauważyłam, że koło pecherzyka też jest taki mały ciemny obszar. To może być krwiak? Lekarz nic nie mówił, ale trochę się zmartwiłam jak zobaczyłam w domu. Tak blisko tego pęcherzyka jest...

Załączniki

• 20220713_065723.jpg
    20220713_065723.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 52
reklama
Alkoholu nie piję więc nie będzie z tym problemu, a wesela nie robimy. Tylko urząd i po wyjeżdżamy na weekend do hotelu 😉 @palmtree super, że wszystko w porządku! 😊
Fajnie, my braliśmy ślub w tamtym roku, teraz 27.08 mamy kościelny i wesele na 150 osób bo mój się uparł i nie było rozmowy, to jego marzenie😁. Najlepsze jest to że sukienkę mam na styk i wczoraj się okazało że już pozamiata w i nie uda mi się w nią wcisnąć 😱😁

Do góry