Extra!!! Widać zarodek już piękny jestDziewczyny,
Wszystko jest ok! Ciąża 5+6. W macicy. Nic złego na tym etapie się nie dzieje! Beta ok. Progesteron ok. Ulżyło mi. To było najlepiej wydane 300 zl.![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Extra!!! Widać zarodek już piękny jestDziewczyny,
Wszystko jest ok! Ciąża 5+6. W macicy. Nic złego na tym etapie się nie dzieje! Beta ok. Progesteron ok. Ulżyło mi. To było najlepiej wydane 300 zl.![]()
Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.O to się będzie działoJa robię zastrzyki, trzeba chwycić fałd skóry i wbić zastrzyk cały ok 5cm od pępka tzn tego pęcherzyka się nie usuwa wcześniej, wstrzykujesz razem z nim. Będzie dobrze
280 dni trwa ciąża
Jutro będę pierwsza w gabinecie u mojego gina. Ale badanie bety i proga mnie uspokoiło![]()
No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństworane, ale super ! Jak mi się marzył ślub bez wesela, ale m. chciał. Poszliśmy więc na kompromis i zrobiliśmy imprezę. Też było fajnie. Nie cierpię wesel![]()
O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3Mi z OM wychodzi jakiś +/-7 tydzień a ciąża ponad tydzień młodsza.
Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.
No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństwoOczywiście wesela potrafią być fajne, ale ja nie lubię całej tej otoczki.
O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3i pierwszą wizytę mam dopiero 5.08.
Mam pytanie. Czy któraś z dziewczyn zamierza prowadzić ciążę u dwóch ginów? Chodzi mi o to, że mam pakiet w Lux, ale po poprzedniej stracie i sytuacji, która miała miejsce za żadne skarby nie będę miała tam gina prowadzącego, a chciałabym jedynie tam chodzić żeby mieć za darmo badania. I nie wiem jak to ogarnąć
@PataJe , ale super! Dobrze jest mieć lekarza, który wzbudza nasze zaufanie, a szczególnie w ciąży, gdzie nerwów i tak jest niemało.
Chyba powiem, w sumie odmówić nie mogą nigdzie.U mnie w Lux, to właśnie nie tak często to USG robią w sumie jak mają ochotę, bo moja koleżanka prowadziła tam ciążę i nie przy każdej wizycie. @palmtree , ale będziesz mówiła, że chodzisz też prywatnie czy w ogóle o tym nie wspomnisz?
Ja chciałam sobie uruchomić pakiet w luxmed ale chyba będę chodziła na nfz i prywatnie. Teraz ta składka zdrowotna to rozbój i mam zamiar z tej służby zdrowia korzystać.Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.
O rety! Ale świetna wiadomość !!Dziewczyny,
Fajnie, my braliśmy ślub w tamtym roku, teraz 27.08 mamy kościelny i wesele na 150 osób bo mój się uparł i nie było rozmowy, to jego marzenieAlkoholu nie piję więc nie będzie z tym problemu, a wesela nie robimy. Tylko urząd i po wyjeżdżamy na weekend do hotelu@palmtree super, że wszystko w porządku!
![]()