Extra!!! Widać zarodek już piękny jest już nie mogę się doczekać poniedziałku jak sama będę po wizycieDziewczyny,
Wszystko jest ok! Ciąża 5+6. W macicy. Nic złego na tym etapie się nie dzieje! Beta ok. Progesteron ok. Ulżyło mi. To było najlepiej wydane 300 zl.
reklama
PataJe
Zaciekawiona BB
Melduję się! Nie wchodziłam na forum od poniedziałku i nie wiem czy nadrobię zaległości, postaram się
Jestem przeraźliwie senna, a z drugiej strony mam zaległości w pracy, które jakoś muszę ogarnąć...
W każdym razie po wczorajszej wizycie wszystko ok ciąża się rozwija na ten moment prawidłowo
Z USG i OM wychodzi idealnie koniec lutego, ale jakoś od początku mam przekonanie, że będzie marzec... poprzednią ciążę "przenosiłam" tydzień, także historia może się powtórzyć
Pani doktor bardzo zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, dokładnie zbadała, wszystko omówiła, na informację, że karmię córcię 13 miesięcy powiedziała, że super i mogę karmić dalej, jeśli tylko będzie wszystko ok, bo szkoda byłoby teraz przestać za wizytę z USG zapłaciłam 200 zł, więc myślę, że bardzo przyzwoita cena, plus jeszcze, że mam tylko 10 min samochodem do gabinetu, do poprzedniego lekarza jeździłam w jedną stronę prawie pół godziny i pod koniec ciąży było to już dla mnie ciężkie...
Kolejna wizyta 4.08
Dobrej nocy, Dziewczyny!
Jestem przeraźliwie senna, a z drugiej strony mam zaległości w pracy, które jakoś muszę ogarnąć...
W każdym razie po wczorajszej wizycie wszystko ok ciąża się rozwija na ten moment prawidłowo
Z USG i OM wychodzi idealnie koniec lutego, ale jakoś od początku mam przekonanie, że będzie marzec... poprzednią ciążę "przenosiłam" tydzień, także historia może się powtórzyć
Pani doktor bardzo zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, dokładnie zbadała, wszystko omówiła, na informację, że karmię córcię 13 miesięcy powiedziała, że super i mogę karmić dalej, jeśli tylko będzie wszystko ok, bo szkoda byłoby teraz przestać za wizytę z USG zapłaciłam 200 zł, więc myślę, że bardzo przyzwoita cena, plus jeszcze, że mam tylko 10 min samochodem do gabinetu, do poprzedniego lekarza jeździłam w jedną stronę prawie pół godziny i pod koniec ciąży było to już dla mnie ciężkie...
Kolejna wizyta 4.08
Dobrej nocy, Dziewczyny!
Chattahoochee
Fanka BB :)
Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.O to się będzie działo Ja robię zastrzyki, trzeba chwycić fałd skóry i wbić zastrzyk cały ok 5cm od pępka tzn tego pęcherzyka się nie usuwa wcześniej, wstrzykujesz razem z nim. Będzie dobrze 280 dni trwa ciąża
Jutro będę pierwsza w gabinecie u mojego gina. Ale badanie bety i proga mnie uspokoiło
No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństwo Oczywiście wesela potrafią być fajne, ale ja nie lubię całej tej otoczki.rane, ale super ! Jak mi się marzył ślub bez wesela, ale m. chciał. Poszliśmy więc na kompromis i zrobiliśmy imprezę. Też było fajnie. Nie cierpię wesel
O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3 i pierwszą wizytę mam dopiero 5.08.Mi z OM wychodzi jakiś +/-7 tydzień a ciąża ponad tydzień młodsza.
Mam pytanie. Czy któraś z dziewczyn zamierza prowadzić ciążę u dwóch ginów? Chodzi mi o to, że mam pakiet w Lux, ale po poprzedniej stracie i sytuacji, która miała miejsce za żadne skarby nie będę miała tam gina prowadzącego, a chciałabym jedynie tam chodzić żeby mieć za darmo badania. I nie wiem jak to ogarnąć
@PataJe , ale super! Dobrze jest mieć lekarza, który wzbudza nasze zaufanie, a szczególnie w ciąży, gdzie nerwów i tak jest niemało.
Ostatnia edycja:
palmtree
Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.Ok, jakoś to ogarnę, a słyszałam, że można też robić w udo i się zastanawiam czy to nie będzie dla mnie lepsze miejsce. Bo może jest mniej nieprzyjemne.
No właśnie my mamy takie samo zdanie z moim T. w tym temacie. Raz, że nie mamy kasy na to, a dwa, że nie mamy nawet takiej potrzeby. Dla nas jest to po prostu formlaność, uregulowanie prawne, bo jesteśmy już razem 10 lat więc czujemy się i tak, jak stare małżeństwo Oczywiście wesela potrafią być fajne, ale ja nie lubię całej tej otoczki.
O rany, większość ma już dalszy etap ciąży, a u mnie wychodzi dopiero 3+3 i pierwszą wizytę mam dopiero 5.08.
Mam pytanie. Czy któraś z dziewczyn zamierza prowadzić ciążę u dwóch ginów? Chodzi mi o to, że mam pakiet w Lux, ale po poprzedniej stracie i sytuacji, która miała miejsce za żadne skarby nie będę miała tam gina prowadzącego, a chciałabym jedynie tam chodzić żeby mieć za darmo badania. I nie wiem jak to ogarnąć
@PataJe , ale super! Dobrze jest mieć lekarza, który wzbudza nasze zaufanie, a szczególnie w ciąży, gdzie nerwów i tak jest niemało.
Karooola28
Kurde może macie racje z tym ginekologiem może też tam powinnam w sensie luxmed/ medicover skoro mam pakiet i robić badania za darmo…
A z nimi do mojego ginekologa tylko kurde ten też pewnie będzie chciał mi robić usg za każdym razem
A z nimi do mojego ginekologa tylko kurde ten też pewnie będzie chciał mi robić usg za każdym razem
Chattahoochee
palmtree
Chyba powiem, w sumie odmówić nie mogą nigdzie.U mnie w Lux, to właśnie nie tak często to USG robią w sumie jak mają ochotę, bo moja koleżanka prowadziła tam ciążę i nie przy każdej wizycie. @palmtree , ale będziesz mówiła, że chodzisz też prywatnie czy w ogóle o tym nie wspomnisz?
Mythopoeia
Ja chciałam sobie uruchomić pakiet w luxmed ale chyba będę chodziła na nfz i prywatnie. Teraz ta składka zdrowotna to rozbój i mam zamiar z tej służby zdrowia korzystać.Ja chcę tak zrobić. Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji, gdzie jeden widział ciążę pozamaciczną... Medicover do badań a będę chodzić gdzieś indziej.
W ogóle zauważyłam, że koło pecherzyka też jest taki mały ciemny obszar. To może być krwiak? Lekarz nic nie mówił, ale trochę się zmartwiłam jak zobaczyłam w domu. Tak blisko tego pęcherzyka jest...
Załączniki
G
guest-1670404922
Gość
O rety! Ale świetna wiadomość !!Dziewczyny,
Wszystko jest ok! Ciąża 5+6. W macicy. Nic złego na tym etapie się nie dzieje! Beta ok. Progesteron ok. Ulżyło mi. To było najlepiej wydane 300 zl.
reklama
G
guest-1670404922
Gość
Fajnie, my braliśmy ślub w tamtym roku, teraz 27.08 mamy kościelny i wesele na 150 osób bo mój się uparł i nie było rozmowy, to jego marzenie. Najlepsze jest to że sukienkę mam na styk i wczoraj się okazało że już pozamiata w i nie uda mi się w nią wcisnąćAlkoholu nie piję więc nie będzie z tym problemu, a wesela nie robimy. Tylko urząd i po wyjeżdżamy na weekend do hotelu @palmtree super, że wszystko w porządku!