reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

ja nawet nie planowałam "uciekać" na l4 :)
Bardziej chodzi o to, że nawet to "uciekanie" na L4 to nie jest problem dla pracodawcy w takiej sytuacji. Szczerze to jakbym miała kogoś z umową tylko do dnia porodu to wolałabym żeby dziewczyna poszła na L4. Ani ja się nie będę o nią martwiła a jak idzie na L4 to przeciez nie jest moim kosztem po tych 30 dniach. Jak normalnie powie "słuchaj idę na L4 i nie wracam juz" to nawet etatu nie "blokuje". To tak w ramach rozwiewania mitów, że pracownica w ciąży to taki koszmar. Trochę problem jest jak jest umowa na czas nieokreślony, bo wtedy wisi taki trochę nieobsadzony etat, no ale to temat rzeka na długą dyskusję.

reklama
Jestem szczęśliwa bo właśnie montują mi klimatyzację do domu 🥰 Miałam bardzo ciepło po 29°C, wkoncu będzie można zyc w te upały.

Planujecie wakacje? Myśmy chcieli jechać nad morze w sierpniu a mamy cała Polskę do przejechania i zastanawiam się czy to dobry pomysł 🙃
Ja mam w tym roku straszny problem, bo latać samolotem w ciąży się boję, a samochodem za granicę to dla mnie koszmar :p W Polsce pogoda jest taka w kratkę, że też jakoś nie mam zapału do planowania :/ W sumie mieszkamy nad morzem, to może zostaniemy w domu 😅

My w tym roku niestety nic zaplanowane nie mamy. Chcieliśmy wyskoczyć na jakiś dłuższy weekend z dzieciakami, ale nie potrafimy się zdecydować gdzie ☺️ Morze również mamy pod nosem wiec jak jest pogoda to poprostu jedziemy 😉

Ja mam w tym roku straszny problem, bo latać samolotem w ciąży się boję, a samochodem za granicę to dla mnie koszmar :p W Polsce pogoda jest taka w kratkę, że też jakoś nie mam zapału do planowania :/ W sumie mieszkamy nad morzem, to może zostaniemy w domu 😅
no myśmy mieli początek roku podróżniczy i na realizację marzeń, pozniej okazało się że startujemy z in vitro i jakoś tak nam się budżet skurczył 🤪😅 takze zobaczymy co mam los przyniesie, narazie wrzesień kompletnie niezaplanowany 🙃 ale może wpadniemy na jakiś pomysł 😅 mój ma swój wyjazd na festiwal z kumplami w sierpniu wiec mam nadzieje ze cos wymyśli fajnego bardziej pode mnie na wrzesień 🙃

mam podobnie z obawą dotyczącą latania. Mieliśmy zagraniczne plany, potem budżet się skurczył, a jak się okazało, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że nigdzie samolotem się nie ruszam. Zostaje nam kilkudniowy wypad gdzieś w Polskę. Na podróże przyjdzie czas ☺️

mam podobnie z obawą dotyczącą latania. Mieliśmy zagraniczne plany, potem budżet się skurczył, a jak się okazało, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że nigdzie samolotem się nie ruszam. Zostaje nam kilkudniowy wypad gdzieś w Polskę. Na podróże przyjdzie czas ☺️
poczytajcie sobie tekst mamy ginekolog Link do: Mamaginekolog może część z Was rozwieje swoje wątpliwości 😊 oczywiście nie naklaniam do niczego, ale może ktoś to uzna za pomocne 😁

reklama
poczytajcie sobie tekst mamy ginekolog Link do: Mamaginekolog może część z Was rozwieje swoje wątpliwości 😊 oczywiście nie naklaniam do niczego, ale może ktoś to uzna za pomocne 😁
dzięki :)
Ja pytałam lekarza, nie polecał mi latania, szczególnie tych dłuższych podróży. Zaufam mu, nawet jeśli jest nadopiekuńczy. Jeszcze zdążę na wakacje 😁

Do góry