reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

31.7. się kończy, nie będę mieć 12 tc skończonego wtedy
Ah :( To szukaj innej i nic nie mów, że jesteś w ciąży. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Wszędzie tylko zarzuty, że kobiety w ciąży "zatajają" ten fakt. No ale co zrobić jak pracodawcy nie mają litości i nie przedłużą umowy, bo ktoś jest w ciąży eh..

reklama
Ah :( To szukaj innej i nic nie mów, że jesteś w ciąży. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Wszędzie tylko zarzuty, że kobiety w ciąży "zatajają" ten fakt. No ale co zrobić jak pracodawcy nie mają litości i nie przedłużą umowy, bo ktoś jest w ciąży eh..
raczej nie ma sensu, mogłam teraz zataić ciąże przecież i dostać nową umowę

nie mam sumienia zataić ciąży o której wiem.
No o ile jestem przeciwnikiem krętactwa, to jednak zostawienie kobiety w ciąży na bruku z pełną świadomością, podczas gdy wystarczyło przedłużyć umowę do tego porodu żeby dostała macierzyński jest bardziej naganne. Tak serio to w Polsce wszyscy żałują przedsiębiorców (żeby nie było sama nim jestem), ale dla nich to nieduży koszt. Wystarczy płacić za okres wyczekiwania kiedy pracownica przecież pracuje, a i tak one zaraz idą na L4, więc szybko zaczyna im płacić ZUS. Później macierzyński też płaci ZUS. A jak umowa tylko do dnia porodu to już na macierzyńskim nie jest pracownikiem i nic jej się nie należy od pracodawcy. Także serio to jest spore dziadostwo niczym nieusprawiedliwione. No ale jasne to wybór Twojego sumienia, w każdym razie trzymam kciuki zeby Ci sie poukladalo :)

dzięki, tylko, że masz męża, który Cię wspiera. Mój tratuje mnie jak problem, jak kulę u nogi. Bo beze mnie miałby lepiej, miałby więcej pieniędzy. Bo jest covid wojna, bo wszystko drożeje. Bo koledzy mają tak fajnie takie fajne zadowolone szczęśliwe żony. A ja to jestem takie byle co.
mam partnera , my nie mamy slubu 🙃 ale wiesz co my też mieliśmy swoje problemy- kazdy jakies ma i nie bede tu nawet probowala czekog9lwiek porownywac. Rozumiem, że czujesz się niekochana. I dlatego tym bardziej będę Cie nakłaniać zebys zawalczyla o siebie! Jesteś tego warta pamietaj!

No o ile jestem przeciwnikiem krętactwa, to jednak zostawienie kobiety w ciąży na bruku z pełną świadomością, podczas gdy wystarczyło przedłużyć umowę do tego porodu żeby dostała macierzyński jest bardziej naganne. Tak serio to w Polsce wszyscy żałują przedsiębiorców (żeby nie było sama nim jestem), ale dla nich to nieduży koszt. Wystarczy płacić za okres wyczekiwania kiedy pracownica przecież pracuje, a i tak one zaraz idą na L4, więc szybko zaczyna im płacić ZUS. Później macierzyński też płaci ZUS. A jak umowa tylko do dnia porodu to już na macierzyńskim nie jest pracownikiem i nic jej się nie należy od pracodawcy. Także serio to jest spore dziadostwo niczym nieusprawiedliwione. No ale jasne to wybór Twojego sumienia, w każdym razie trzymam kciuki zeby Ci sie poukladalo :)
ja nawet nie planowałam "uciekać" na l4 :)

mam partnera , my nie mamy slubu 🙃 ale wiesz co my też mieliśmy swoje problemy- kazdy jakies ma i nie bede tu nawet probowala czekog9lwiek porownywac. Rozumiem, że czujesz się niekochana. I dlatego tym bardziej będę Cie nakłaniać zebys zawalczyla o siebie! Jesteś tego warta pamietaj!
wiem, każdy ma swoje problemy i nie ma się co "licytować" kto ma gorzej

wiem, każdy ma swoje problemy i nie ma się co "licytować" kto ma gorzej
dokładnie tak 😊 ale nie bagatelizuj swojego samopoczucia- ono jest bardzo ważne. I ważne jest to żeby zrobić wszystko zeby je zmienić 🍀 Powodzenia Kochana w znajdowaniu w sobie siły na to żeby zawalczyć o siebie!

reklama
Do góry