Cukrzyca typu 1 tzn że nie jest to ciążowa tylko miałaś stwierdzoną już wcześniej tak?Ja ze względu na cukrzycę w każdej ciąży dostawałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne (w I trymestrze Test Pappa, w II - USG serca). Teraz też już otrzymałam ze wskazaniem właśnie na cukrzycę typu 1.
reklama
Pettitbelle
Fanka BB :)
Poczytaj sobie moje wypowiedzi od początku, widocznie ta jedna Cię urazila. Rozumiem, ze jesteś na forum prywatnym i może dlatego ? Jestem na forum od 2020, mam dużo wpisów, możesz sprawdzić, że do nikogo nie napisałam wcześniej z nerwami. Dopiero tutaj sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi, bo jak nie ubrać słów najładniej żaby nikogo nie urazić to nadal uważam, że było to mega SŁABE, więc tym bardziej nie chcę być w tamtej grupie. Obecny skład jest bardzo ok, szkoda, że nie jest nas jakoś bardzo dużo ale może jeszcze ktoś dołączy i będzie mu dane uczestniczyc nawet jesli dojdzie w 4miesiącu a nie 3 dni po okresie.Szkoda,że wszystkie wypowiedzi tu nie są na poziomie.
Można wyrazić swoje zdanie nie obrażając nikogo. A Ty nam wyskakujesz z zeschizowanymi mamuśkami. No słabe to było. Pozdrawiam
No jasne. I tak też będzieRacja !
Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe
I np bardzo mnie cieszy, że tutaj jest ruch i tego Wam życzę, żeby wątek nie umarł, bo lutowe mimo reanimacji nie żyją już od tygodniatak naprawdę przecież żadne dziewczyny z wątku ogólnego nie zniknęły, dalej tutaj jest ruch jak nie wiem, czasami aż ciężko nadrobić. I nie wydaje mi się aby chodziło o zeschizowane baby tylko o chęć poczucia bezpieczeństwa i trochę prywatności. Tak jak jedna dziewczyna napisała, prywatny wątek to jest coś prywatnego co nie koniecznie musi być ogólnodostępne i widoczne po wpisaniu w Google i tyle. A dziewczyny którym jest przykro czy innym które nakręcają całą aferę moim zdaniem chodzi dokładnie o to samo. Prywatność. No chyba że boją się że na prywatnym będą jakieś newsy które je ominą. Tak jak napisałam, ten wątek przecież nie umarł z tego powodu i dalej żyje i jest zarówno wymiana informacji dla przyszłych mam, porad, jak i prywatnych spraw oraz relacji z wizyt
Jeenny
spokojnie, ja też dopiero teraz będę robić HIV, HCV, VDRL, HBS, a już od piątku bedzie leciał 13 tydzień. Toksoplazmozę i cytomegalie robiłam do 10 tyg. Różyczki teraz w ogóle bo robiłam pół roku temu w poprzedniej ciąży. A że przeszłam już i mam przeciwciała to teraz nie musiałamHej, ja Toksoplazmozę igm, igg, cmv miałam w równo 10 tygodniu ciąży, te kolejne typu hiv mam zrobić ok 13 tygodnia. Wydawało mi się to późno, ale lekarz twierdzi że tak ma być
A ja dziewczyny pochwale się, że kupiłam kilka ciuszków dla mojego maluszka są taaakie słodkie i malutkie.. wiem, ze jest wcześnie, ale chcialam takie symboliczne spioszki miec . I jakoś tak mój wzrok kieruje się bardziej na chłopięce ubranka znając moje szczęście to będę córcię ubierać w chłopięce ciuszki hehe
Anitaaaa1993
Ooo dobrze wiedzieć, że nie jestem sama tak późno bo już byłam złaspokojnie, ja też dopiero teraz będę robić HIV, HCV, VDRL, HBS, a już od piątku bedzie leciał 13 tydzień. Toksoplazmozę i cytomegalie robiłam do 10 tyg. Różyczki teraz w ogóle bo robiłam pół roku temu w poprzedniej ciąży. A że przeszłam już i mam przeciwciała to teraz nie musiałam
Z czym szacunkiem do Ciebie ,ale nie chce mi się dłużej na ten temat dyskutować.Poczytaj sobie moje wypowiedzi od początku, widocznie ta jedna Cię urazila. Rozumiem, ze jesteś na forum prywatnym i może dlatego ? Jestem na forum od 2020, mam dużo wpisów, możesz sprawdzić, że do nikogo nie napisałam wcześniej z nerwami. Dopiero tutaj sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi, bo jak nie ubrać słów najładniej żaby nikogo nie urazić to nadal uważam, że było to mega SŁABE, więc tym bardziej nie chcę być w tamtej grupie. Obecny skład jest bardzo ok, szkoda, że nie jest nas jakoś bardzo dużo ale może jeszcze ktoś dołączy i będzie mu dane uczestniczyc nawet jesli dojdzie w 4miesiącu a nie 3 dni po okres
Tak uraziło mnie słowo zeschizowane. Gdybyś śledziła nas od 1 strony , znała byś nasze historie.
I proszę Cię nie dyskutuję więcej na ten temat. Rozmowy mają być przecież na poziomie
kasiunia88
Zaciekawiona BB
No ja niestety mam cukrzycę typu 2 i nic takiego lekarka mi nie powiedziała. W sumie dostałam skierowanie tylko na USG pierwszego trymestru i powiedziała że jak chce zrobić pappa i coś jeszcze to koszt jest 450 zł. Trochę byłam dziś w emocjach i nie zrozumiałam jej do końca. Dopytam się 07.09Ja ze względu na cukrzycę w każdej ciąży dostawałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne (w I trymestrze Test Pappa, w II - USG serca). Teraz też już otrzymałam ze wskazaniem właśnie na cukrzycę typu 1.
reklama
Jeenny
teraz to bym nawet powiedziała że jeszcze bardziej ruszył z kopyta dzisiaj to już nie wiem ile stron doszloI np bardzo mnie cieszy, że tutaj jest ruch i tego Wam życzę, żeby wątek nie umarł, bo lutowe mimo reanimacji nie żyją już od tygodnia