reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja pamiętam, jak na marcowe mamy 2020 dotarlam na forum otwarte dopiero ok 4 miesiąca ciazy, a przygode z forum zaczelam niestety od watku amniopunkcji. Ale mniejsza o to. Potem ja i pare dziewczyn chcialymy dolaczyc do prywatnego i te najbardziej aktuwne dodaly i tak o to mimo, ze dottlam tam pozno, piszemy z garstką mam do dzisiaj i fajnie patrzeć jak maluchy rosną i sie rozwjaja i yez co u nas słychać 😊 myślę ze tutaj yez tk będzie 😊
Też mam kontakt z mamami z grudnia 2017
Co prawda na czacie na FB ale cały czas jest kontakt 🙂
Dziewczyny muszą podjąć decyzję czy będą dodawać osoby aktywne czy zostają w określonym gronie. Z doświadczenia wiem że ciężko jest być na bieżąco w 2 wątkach.

reklama
Pytanie do bardziej doświadczonych mam, upłynął mi 10 tydz, czy to wpływanie na badania ? Jutro dopiero idę na toksoplazmozę i we, hcv
Hej, ja Toksoplazmozę igm, igg, cmv miałam w równo 10 tygodniu ciąży, te kolejne typu hiv mam zrobić ok 13 tygodnia. Wydawało mi się to późno, ale lekarz twierdzi że tak ma być 😅

Mi odpuściło na dwa tygodnie całkiem , ale wróciło. Mdłości po jedzeniu najszybciej,plus szybkie męczenie się.
Naprawdę czasami płacze z bezsilności. Stojąc w kuchni potrafię się położyć na podłodze bo nagle jest mi wszystko na raz ...
Teraz usypiam dzieci i siedzę a w sumie leżę między pokojami bo nie mam siły siedzieć i nawet bajki nie umiem przeczytać bo mnie mdli i zaciąga 😭

Tak, właśnie.. zeschizowane. Pochowały się na prywatnej grupie, bez zadnej informacji. To naprawdę mogło być przykre dla dziewczyn, ktore byly juz dlugo a nie dostały nawet informacji o liscie osób. Slabe jak dla mnie
tak naprawdę przecież żadne dziewczyny z wątku ogólnego nie zniknęły, dalej tutaj jest ruch jak nie wiem, czasami aż ciężko nadrobić. I nie wydaje mi się aby chodziło o zeschizowane baby tylko o chęć poczucia bezpieczeństwa i trochę prywatności. Tak jak jedna dziewczyna napisała, prywatny wątek to jest coś prywatnego co nie koniecznie musi być ogólnodostępne i widoczne po wpisaniu w Google i tyle. A dziewczyny którym jest przykro czy innym które nakręcają całą aferę moim zdaniem chodzi dokładnie o to samo. Prywatność. No chyba że boją się że na prywatnym będą jakieś newsy które je ominą. Tak jak napisałam, ten wątek przecież nie umarł z tego powodu i dalej żyje i jest zarówno wymiana informacji dla przyszłych mam, porad, jak i prywatnych spraw oraz relacji z wizyt

Naprawdę czasami płacze z bezsilności. Stojąc w kuchni potrafię się położyć na podłodze bo nagle jest mi wszystko na raz ...
Teraz usypiam dzieci i siedzę a w sumie leżę między pokojami bo nie mam siły siedzieć i nawet bajki nie umiem przeczytać bo mnie mdli i zaciąga 😭
Dobra wiadomość jest taka,że kiedyś wkońcu ustąpi ❤️

Cześć dziewczyny ❤️
Jesteśmy po wizycie u lekarza. Serduszko bije !! Nie zatrzymało się ❤️ nie mogłam spać przez tą myśl. Według USG 8t4d termin na 25.03 :) zobaczymy czy się sprawdzi 😁
Za 4 tygodnie pierwsze prenatalne. Z racji tego że jestem rok przed 35 urodzinami 🙈 muszę za badania prenatalne zapłacić. Choć choruje na nadciśnienie i cukrzycę to NFZ i tak mi nie refunduje. Moje pytanie brzmi kochane czy place tylko za badania dodatkowe z krwi czy za USG też? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam moja ginekolog. Na szczęście kolejna wizyta 07.09 to może dopytam :) gratuluję wszystkim dobrych wizyt, trzymam kciuki za resztę 😘❤️
Ja ze względu na cukrzycę w każdej ciąży dostawałam skierowanie na bezpłatne badania prenatalne (w I trymestrze Test Pappa, w II - USG serca). Teraz też już otrzymałam ze wskazaniem właśnie na cukrzycę typu 1.

reklama
Do góry