reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Mam to samo, czekałam na dwie kreski 6 lat…
I oprócz spania i pobolewanie w podbrzuszu nie mam innych objawow wiec tez bym się ciagle badała ale nie będę tego robić bo zwariuje i nie pomogę tym ani sobie ani fasolce wiec trzymam za nas kciuki żebyśmy były spokojne ❤️
O widzicie.. Ja prawie 4 lata starań i nabralam przez ten czas tyle pokory i spokoju, że aż się sama sobie dziwię, jedyne co to w sobote badania TSH i tyle. Na resztę nie mam wpływu, wiec cierpliwie (póki co ;P) czekam na usg.

reklama
Dziewczyny a badała któraś z Was progesteron przy okazji beta hcg? Bo ja mam wyników soboty dopiero dziś i jakoś bez szału bo ok 12 ale niby w normach pisze ze od 2 jest dla pierwszego trymestru. W poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie to wjechała luteina więc dziś też wzięłam bo nie będę czekać do wizyty. Na szczęście mam zapas luteiny i zastrzyków z heparyny. 😃
Ja miałam 11 progesteron w poprzedniej ciąży i długo i tak mocne plamienia, krwawienia, że aż na IP wylądowałam. Po luteinie jak ręką odjął

Aż mnie przeszły ciarki i się bardzo rozczuliłam gdy zobaczyłam ten wątek 🥺wszystkiego najlepszego dziewczyny ❤️ pozdrawia Was marcówka 2022 💋
Hah, pamiętam jak rodziłam córkę w marcu 2020 i z żalem z tęsknoty patrzyłam na wątek marcowe mamy 2021 (ale zawitałam na majówkach 2021😁), dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka 🥰

Dziewczyny mam dwa pytania😁 czy jak w piątek mam rejestrację do endokrynologa to zleci mi chyba szybko TSH i nie muszę lecieć robić za kasę ( biorę eutyrox 75 teraz) . Co myślicie? A drugie pytanie to.mielismy iść ślub załatwiać, ale ciąża, w sumie nie wiem jak się rozwinie. Bralybyscie ślub w ciąży czy lepiej czekać aż się bobo.urodzi? Ślub bez wesela jak coś.

Dziewczyny mam dwa pytania😁 czy jak w piątek mam rejestrację do endokrynologa to zleci mi chyba szybko TSH i nie muszę lecieć robić za kasę ( biorę eutyrox 75 teraz) . Co myślicie? A drugie pytanie to.mielismy iść ślub załatwiać, ale ciąża, w sumie nie wiem jak się rozwinie. Bralybyscie ślub w ciąży czy lepiej czekać aż się bobo.urodzi? Ślub bez wesela jak coś.
Ze ślubem to myśle ze to zależy od Was, jeśli oboje chcecie to czemu nie? :)
Skoro nie będziecie robić wesela, to ja bym chyba tego nie odkładała z powodu ciąży ;)
Co do tsh myśle ze powinnaś pójść z wynikiem bo na jego podstawie dobierze Ci dawkę, jeśli pójdziesz bez a nie będzie punku pobrań z wynikiem na cito co teraz się rzadko zdarza myśle to będziesz pewnie musiała iść drugi raz, No ja zrobiłam badanie i dopiero dostałam leki :)

O endokrynologu sie nie wypowiem, bo nie wiem jak jest w Polsce. A co do slubu,ja bym brala :) gdyby było z weselem to niekoniecznie, ale sam slub pewnie ze tak. Znam duzo dziewczyn, ktore odlozyly i po porodzie byly tak zaaferowane dzieciatkiem, ze plany o slubie poszly w odstawke. :)

reklama
No i spać już nie.moge od czasów dni płodnych po nocach😅 a gdzie będzie dalej. Jest 4 rano a ja już nie śpię dwie godziny 😩
ja od kilku dni mam tak ze się budze 4-5 rano. Idę wtedy po wodę, czasem wychodzę na balkon posłuchać jak ptaszki świergolą i wracam do łóżka. Zasypiam w 30 sekund i później nie mogę się dobudzić już caly dzien 😅🤣

Do góry