reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Dziewczyny a badała któraś z Was progesteron przy okazji beta hcg? Bo ja mam wyników soboty dopiero dziś i jakoś bez szału bo ok 12 ale niby w normach pisze ze od 2 jest dla pierwszego trymestru. W poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie to wjechała luteina więc dziś też wzięłam bo nie będę czekać do wizyty. Na szczęście mam zapas luteiny i zastrzyków z heparyny. 😃
ja badałam w sobotę ale nadal nie mam wyniku 🙄 chociaż ja i tak jestem na luteinie i dupku ale wolałam się upewnić sama dla siebie że wszystko jest ok

reklama
Badałam i mnie ginekolog zapytał po co…
Powiedział ze nie ma norm dla ciąży, na podstawie wyniku może stwierdzić ze jest ciąża i ze nie jest to ciąża pozamaciczna, progesteron zmienia się z minuty na minutę i nie ma sensu go badac jeśli nie ma wskazań, ja zbadałam przy obu butach pierwszy wynik 31 drugi 26 i go zapytałam o to a on mi właśnie odpowiedział to co wyżej :)
Ufam, że się zna lepiej ode mnie ☺️
To doktor nauk medycznych, leczę się w klinice 😁
o rany, to ja bez kitu jestem mega niecierpliwa 😅🤦🏼‍♀️ i najlepiej na juz zbadałaby WSZYSTKO 😜🤣 Tyle na ciaze czekalam, że chyba teraz w jakas paranoje wpadam i nie moge uwierzyc ze w niej jestem 🙄 najchętniej do lekarza co 2 dni bym chodziła 🤦🏼‍♀️ taka niby stara baba a zachowuje się jak 15latka 🙄🤦🏼‍♀️🤣

Czas ogarnąć czuprynę! 😜 w czwartek mam teleporade u lekarki do której chyba będę chodzić na prowadzenie ciazy (w sensie poza klinika bo tam nie wiem ile będę w stanie pociągnąć zeby im placic) I podpytam ja co, jak gdzie kiedy i jakie badania teraz wykonać. Bo 29.07 mam umówiona do niej wizytę face to face to już chce być przygotowana. A i zapewne w klinice 19go te badania mi się przydadzą 😉 i OFICJALNIE PRZY WSZYTKICH obiecuje juz więcej nic sama nie sprawdzać i badać 😜🤣 także proszę o kopa w tylek gdybym nagle z czymś wyskoczyła 😅 może Wy mnie dziewczyny jakoś w ryzach utrzymacie 😅

Cześć dziewczyny! Dzisiaj zrobiłam test i dwie kreski, których w ogóle się nie spodziewałam pomimo starań 😂 W piątek robiłam test i biało, dziś zrobiłam, żeby się pozbyć ostatniego i ku mojemu zdziwieniu pokazały się dwie kreski. O mnie: to 13 cykl starań, byłam już na sierpniowych mamach niestety krótko i teraz na lutowych, już trochę dłużej, ale znów wróciłam na staraczki (2 biochemy), dlatego jestem zaskoczona, że od razu w pierwszym cyklu po biochemicznej zaskoczyło. Jutro zrobię betę, w czwartek przyrost, a w sobotę wyjeżdżamy na Eurotrip, więc niech się dzieje co chce. Trzymajcie kciuki, żebym została na tym wątku do końca 😜
ojjj to trzymamy meeega mocno! ❤️🍀😘

Hej, witam się nieśmiało z terminem na 15.03 :) Beta w piatek 8, dzisiaj 77. Mam już 2,5 letniego synka i też jak niektóre z Was jeszcze trochę karmię piersią :) Mam nadzieję, że to będzie spokojna ciąża :D
i witam również Ciebie na pokładzie 😊 bo chyba się nie przywitałam 🙃 Kurcze to super, że tyle wśród nas doświadczonych dziewczyn! Będzie kogo podpytywać o wszystko 😁😁😁

O rany ja ostatkiem sil ogarnęłam obiad na jutro i PADAM na twarz. Lece sie ogarnac do śpiulkolotu 😉 Dobrej nocki Kochane 😊

Dajcie rano znać, która coś sprawdzą, bada lub jeśli ma wizytę to będziemy wiedziały za kogo mooocno trzymać kciuki 😊

Cześć dziewczyny! Dzisiaj zrobiłam test i dwie kreski, których w ogóle się nie spodziewałam pomimo starań 😂 W piątek robiłam test i biało, dziś zrobiłam, żeby się pozbyć ostatniego i ku mojemu zdziwieniu pokazały się dwie kreski. O mnie: to 13 cykl starań, byłam już na sierpniowych mamach niestety krótko i teraz na lutowych, już trochę dłużej, ale znów wróciłam na staraczki (2 biochemy), dlatego jestem zaskoczona, że od razu w pierwszym cyklu po biochemicznej zaskoczyło. Jutro zrobię betę, w czwartek przyrost, a w sobotę wyjeżdżamy na Eurotrip, więc niech się dzieje co chce. Trzymajcie kciuki, żebym została na tym wątku do końca 😜
No witam Cię staraczkowa koleżanko ❤️😘

o rany, to ja bez kitu jestem mega niecierpliwa 😅🤦🏼‍♀️ i najlepiej na juz zbadałaby WSZYSTKO 😜🤣 Tyle na ciaze czekalam, że chyba teraz w jakas paranoje wpadam i nie moge uwierzyc ze w niej jestem 🙄 najchętniej do lekarza co 2 dni bym chodziła 🤦🏼‍♀️ taka niby stara baba a zachowuje się jak 15latka 🙄🤦🏼‍♀️🤣
Mam to samo, czekałam na dwie kreski 6 lat…
I oprócz spania i pobolewanie w podbrzuszu nie mam innych objawow wiec tez bym się ciagle badała ale nie będę tego robić bo zwariuje i nie pomogę tym ani sobie ani fasolce wiec trzymam za nas kciuki żebyśmy były spokojne ❤️

reklama
Badałam i mnie ginekolog zapytał po co…
Powiedział ze nie ma norm dla ciąży, na podstawie wyniku może stwierdzić ze jest ciąża i ze nie jest to ciąża pozamaciczna, progesteron zmienia się z minuty na minutę i nie ma sensu go badac jeśli nie ma wskazań, ja zbadałam przy obu butach pierwszy wynik 31 drugi 26 i go zapytałam o to a on mi właśnie odpowiedział to co wyżej :)
Ufam, że się zna lepiej ode mnie ☺️
To doktor nauk medycznych, leczę się w klinice 😁
Mój też dr nauk medycznych z kliniki i właśnie kazał mi zbadać poziom progesteronu, niby po to by sprawdzić czy owulacja była ale na moim wyniku są też normy dla kobiet w ciąży i pisze ze w 1 trymestrze norma od 2 jest. No nic czekam na rozwój wydarzeń 😆

Witaj koleżanko! Już Ci tu miejsce od soboty grzeje 🥰 Pluto_nova rozkazuje Ci tu zostać do marca 2023 wraz z dzidziusiem, innej opcji nie biorę pod uwage 😆 Gratulacje i nudnej ciąży życzę 😁

Do góry