reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej, przychodzę tu dziś pierwszy raz generalnie staramy się od maja w czerwcu zakupiłam testy owualcyjne robiłam przez cały miesiąc ponieważ moje miesiączki nie są regularne. Od wtorku 28.06 zaczęli wychodzić mi testy owu pozywtyne i w piątek rano postanowiłam zrobić test wyszedł pozytywnie. Doświadczona już ciąża biochemiczna w lutym zrobiłam betę wyszła 163,4 dziś powtórzyłam i beta 777 mam nadzieję że już tym razem będzie wszystko w porządku. Do ginekologa idę 15 lipca okres miała 03.06 myślicie że już będzie biło serduszko ? 😶

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a badała któraś z Was progesteron przy okazji beta hcg? Bo ja mam wyników soboty dopiero dziś i jakoś bez szału bo ok 12 ale niby w normach pisze ze od 2 jest dla pierwszego trymestru. W poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie to wjechała luteina więc dziś też wzięłam bo nie będę czekać do wizyty. Na szczęście mam zapas luteiny i zastrzyków z heparyny. 😃

Dziewczyny a badała któraś z Was progesteron przy okazji beta hcg? Bo ja mam wyników soboty dopiero dziś i jakoś bez szału bo ok 12 ale niby w normach pisze ze od 2 jest dla pierwszego trymestru. W poprzedniej ciąży był na podobnym poziomie to wjechała luteina więc dziś też wzięłam bo nie będę czekać do wizyty. Na szczęście mam zapas luteiny i zastrzyków z heparyny. 😃
Badałam i mnie ginekolog zapytał po co…
Powiedział ze nie ma norm dla ciąży, na podstawie wyniku może stwierdzić ze jest ciąża i ze nie jest to ciąża pozamaciczna, progesteron zmienia się z minuty na minutę i nie ma sensu go badac jeśli nie ma wskazań, ja zbadałam przy obu butach pierwszy wynik 31 drugi 26 i go zapytałam o to a on mi właśnie odpowiedział to co wyżej :)
Ufam, że się zna lepiej ode mnie ☺️
To doktor nauk medycznych, leczę się w klinice 😁

reklama
Cześć dziewczyny! Dzisiaj zrobiłam test i dwie kreski, których w ogóle się nie spodziewałam pomimo starań 😂 W piątek robiłam test i biało, dziś zrobiłam, żeby się pozbyć ostatniego i ku mojemu zdziwieniu pokazały się dwie kreski. O mnie: to 13 cykl starań, byłam już na sierpniowych mamach niestety krótko i teraz na lutowych, już trochę dłużej, ale znów wróciłam na staraczki (2 biochemy), dlatego jestem zaskoczona, że od razu w pierwszym cyklu po biochemicznej zaskoczyło. Jutro zrobię betę, w czwartek przyrost, a w sobotę wyjeżdżamy na Eurotrip, więc niech się dzieje co chce. Trzymajcie kciuki, żebym została na tym wątku do końca 😜

Do góry