reklama
MamaR
Fanka BB :)
Ja porodu się nie boję, boję się że znów stracę ciążę zanim dotrwam do porodu. Rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia, mam wysoki ptog bólu więc teraz też powinno pójść spoko.
Zastanawiam się czy teraz jsk jest rejestr ciąż to mogę chodzić do dwóch ginekologow? Bo jednego mam na NFZ a drugiego prywatnego. Każdy jesteś czymś dobry ale muszę mieć dwóch by być spokojna i nie zbankrutować na badania
Zastanawiam się czy teraz jsk jest rejestr ciąż to mogę chodzić do dwóch ginekologow? Bo jednego mam na NFZ a drugiego prywatnego. Każdy jesteś czymś dobry ale muszę mieć dwóch by być spokojna i nie zbankrutować na badania
Natalia1991991
ja bede chciała CC nawet bez wskazań bo wiem że nie dam rady.Każdy poród ma swoje plusy i minusy, ale właściwie nie ma nad czym się zastanawiać. Jeśli są wskazania do CC, to CC, jeśli nie, to naturalnie. Dla mnie proste.
Natalia1991991
rejestr dopiero w październiku chyba?Ja porodu się nie boję, boję się że znów stracę ciążę zanim dotrwam do porodu. Rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia, mam wysoki ptog bólu więc teraz też powinno pójść spoko.
vvDomivv
no ja na bank nie pociągnę całej ciąży w klinice bo bym zbankrutowała, także narazie chce być u mojej doktorki, dopóki nie okaże się że hipertymulacja się wyciszyła i że z ciąża jest wszystko ok. Później będę chciała chodzić na LuxMed lub Medicover bo mam oba pakiety (jeden u siebie, drugi u partenra). Takze będę zmieniać za jakiś czas lekarza na bank. Hyh ja to w ogóle nie wiem jak to jest- jak ma się jakiegoś lekarza prowadzącego to już do kiego tylko się chodzi? Czy od przypadku do przypadku jaki jest dostępny i oni wszyscy mają podgląd pod kartę ciąży? No i jak wygląda karta ciąży? To jest coś elektronicznego czy jakaś teczka taka z papierami? Sorki za głupie pytania, ale to mój pierwszy razJa porodu się nie boję, boję się że znów stracę ciążę zanim dotrwam do porodu. Rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia, mam wysoki ptog bólu więc teraz też powinno pójść spoko.
Tak taka teczuszka nie duża i tam są wszystkie badania od lekarza jak i wyniki badań z krwi itd . Wszystkie USG .no ja na bank nie pociągnę całej ciąży w klinice bo bym zbankrutowała, także narazie chce być u mojej doktorki, dopóki nie okaże się że hipertymulacja się wyciszyła i że z ciąża jest wszystko ok. Później będę chciała chodzić na LuxMed lub Medicover bo mam oba pakiety (jeden u siebie, drugi u partenra). Takze będę zmieniać za jakiś czas lekarza na bank. Hyh ja to w ogóle nie wiem jak to jest- jak ma się jakiegoś lekarza prowadzącego to już do kiego tylko się chodzi? Czy od przypadku do przypadku jaki jest dostępny i oni wszyscy mają podgląd pod kartę ciąży? No i jak wygląda karta ciąży? To jest coś elektronicznego czy jakaś teczka taka z papierami? Sorki za głupie pytania, ale to mój pierwszy raz
Jeżeli wybrałaś lekarza to jest Twój lekarz prowadzący i ja tylko chodziłam już do tej Pani doktor do końca.
Natalia1991991
chodzi się do prowadzącego, a kartę ciąży ma się przy sobie zawsze bo tam wpisują za każdym razem wyniki badań/ ciśnienie itd.no ja na bank nie pociągnę całej ciąży w klinice bo bym zbankrutowała, także narazie chce być u mojej doktorki, dopóki nie okaże się że hipertymulacja się wyciszyła i że z ciąża jest wszystko ok. Później będę chciała chodzić na LuxMed lub Medicover bo mam oba pakiety (jeden u siebie, drugi u partenra). Takze będę zmieniać za jakiś czas lekarza na bank. Hyh ja to w ogóle nie wiem jak to jest- jak ma się jakiegoś lekarza prowadzącego to już do kiego tylko się chodzi? Czy od przypadku do przypadku jaki jest dostępny i oni wszyscy mają podgląd pod kartę ciąży? No i jak wygląda karta ciąży? To jest coś elektronicznego czy jakaś teczka taka z papierami? Sorki za głupie pytania, ale to mój pierwszy raz
Przynajmniej u mnie. Jak będziesz mieć 2- nfz i pryw to musisz się dogadać żeby ten lekarz NFZ wystawiał skierowania na badania ale prowadzący wazniejszy
palmtree
Ja też tak zamierzamJa porodu się nie boję, boję się że znów stracę ciążę zanim dotrwam do porodu. Rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia, mam wysoki ptog bólu więc teraz też powinno pójść spoko.
MamaR
Karta ciąży to taka tekturowa mała książeczka gdzie wpisujesz badania. Najlepiej mieć jednego lekarza prowadzącego niż wielu różnych bo nie będą w temacie. Później do porodu też zawsze pytają kto jest lekarzem prowadzącym. Ja mam takich dwóch co pracują w szpitalach gdzie planuje rodzic. Pisze w liczbie mnogiej bo jeszcze się zastanawiam który szpital wybioręno ja na bank nie pociągnę całej ciąży w klinice bo bym zbankrutowała, także narazie chce być u mojej doktorki, dopóki nie okaże się że hipertymulacja się wyciszyła i że z ciąża jest wszystko ok. Później będę chciała chodzić na LuxMed lub Medicover bo mam oba pakiety (jeden u siebie, drugi u partenra). Takze będę zmieniać za jakiś czas lekarza na bank. Hyh ja to w ogóle nie wiem jak to jest- jak ma się jakiegoś lekarza prowadzącego to już do kiego tylko się chodzi? Czy od przypadku do przypadku jaki jest dostępny i oni wszyscy mają podgląd pod kartę ciąży? No i jak wygląda karta ciąży? To jest coś elektronicznego czy jakaś teczka taka z papierami? Sorki za głupie pytania, ale to mój pierwszy raz
Wizyty są średnio co 4 tygodnie chyba że coś się dzieje to wtedy częściej.
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Zapisałam się do.lekarza na 19 lipca ok 17. Już jestem zestresowana