reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

O to u mnie podobnie😄. W kwietniu ślub, dwa miechy lenistwa które już przyniosły nadprogramowe 2-3 kg, a teraz ciąża. I też słyszę, że nie zdążył się nacieszyć. Ale co by nie było ruszam się trochę, jeszcze póki mogę 😁. I jeszcze jedno- gdybym miała chodzić z wysoką ciążą latem to nie wiem co by że mnie było. Nie ogarniam tych upałów teraz 😑
my też w kwietniu! Piąteczka 🤗

reklama
moja znajoma urodziła pierwsze dziecko jak miała 41 lat i mówiła że nikt jej nigdy nic nie powiedział ale jak zobaczyła po urodzeniu wypis ze szpitala to się wkurzyła bo pisało "stara pierwiastka" do tej pory się z niej śmiejemy że tak to przeżywa a to jest powszechnie stosowane określenie gdy kobieta po 40 ma pierwsze dziecko xd żeby nie było nie widzę w tym nic dziwnego dziś jej syn ma 3 lata a ona wcale nie wygląda na 44 tylko na 30 :D

moja znajoma urodziła pierwsze dziecko jak miała 41 lat i mówiła że nikt jej nigdy nic nie powiedział ale jak zobaczyła po urodzeniu wypis ze szpitala to się wkurzyła bo pisało "stara pierwiastka" do tej pory się z niej śmiejemy że tak to przeżywa a to jest powszechnie stosowane określenie gdy kobieta po 40 ma pierwsze dziecko xd żeby nie było nie widzę w tym nic dziwnego dziś jej syn ma 3 lata a ona wcale nie wygląda na 44 tylko na 30 :D
Moja koleżanka miała 33 jak lekarz ją nazwał starą pierwiastką 😂

A dobry ten ketchup z cukini??? ☺️ Bo moja leży już 2 dzień i zastanawiam się co z nią zrobić a kolejne mam do zerwania 😅
Ja zaprawiam. Nie ma jak swoje eko warzywka 🥰

tez je uwielbiam. Ale najbardziej kiszone 😂

ja tez raz nie wytrzymałam i napisałam ze istnieje takie coś jak antykoncepcja. Ale odpisała ze nie zawsze działa. Chciałam wtedy odpisać ze jedna jest niezawodna 😂 poprostu się nie kochać 🤣 ale już sobie darowalam. Nosz kurde, chyba każda dorosła osoba wie ze seks może równać się dziecko! A w ona jakby tego w ogóle nie ogarniała i to życie jej to zgotowało a nie ona sama…. Nie lubię takiego podejścia.

Tez zazuwazylam ze bardzo dużo osób zaczęło dołączać od momentu zbierania listy na prywatny. W ogóle ich nie kojarzę. Nie chce przekreślać, ale to trochę nie fair wobec nas, ze ktoś nas czyta a chce dołączyć dopiero jak mowa o prywatnym….

Ja mam taka podpowiedz do mam które spodziewają się pierwszego maleństwa ☺️ Jeżeli stawiacie na body. Kupcie sobie takie całe rozpinane a nie zakładane przez głowke. A jeżeli są przez główkę to zanim kupicie zobaczcie czy super się rozciągają… ja pamietam jak do szpitala zabrałam to co mi się najbardziej podobało i były to wszystkie body przez główkę… to była moja porażka 😂 nawet teraz przy 3 dziecku tez będę patrzeć na swoją wygodę, żeby bez stresu i szybko przebrać maluszka ☺️

Dobrze rozumiem przez co przechodzisz. Wierze ze będzie wszystko dobrze i jutro będziesz bardzo szczęśliwa! Jednak do jutra będziesz się stresować bardzo… a jak zobaczysz serduszko to poleca łzy… 🥲

Dostałam wyniki grupy krwi - mam ARh+ i wyczytałam w necie, że konflikt serologiczny nie wystąpi. Legitne info? Któraś z Was się zna i może potwierdzić, że moje maleństwo jest bezpieczne?
Ja też mam ARh+ jesteś bezpieczna, tak mi ginekolog powiedział, że w takim przypadku grupa krwi partnera nie ma znaczenia

To nie miała świadomości, że jest starą pierwiastką?
Biologii nie oszukamy przecież ;-)

Dziewczyny, spieszę poinformować, że utworzyłam listę osób. Nie będę tutaj jej wrzucać, uważam, ze to byłoby słabe. Jeżeli któraś z Was zechciałaby zerknąć i zweryfikować to chętnie wyśle w wiadomości prywatnej. Starałam się zrobić to uczciwie :) ale sama dołączyłam później i nie wszystkich mogę dobrze kojarzyć :)
Napisałam wiadomość do aniaslu z paroma pytaniami, czekam na odpowiedz :) Poza tym, potrzebne będą chyba dwie osoby do moderowania wiec zapraszam do współpracy :D
jak nikt się nie zgłosi z tych wiecej piszących to mogę się podjąć 🤪 z tym ze jestem w tym zielona 🤣 No i dopiero w piątek mam wizytę serduszkowa więc nie wiem jak to będzie..

Dziewczyny czy wy też się tak denerwowałyście przed pierwszą wizytą? Moja dopiero w piątek, ale już nie mogę się skupić na niczym
ha! :D moja tez w piatek :) skreca mnie od 2ch tygodni. Robie wszstko zeby nie myslec o tym ale to mission impossible. Szczegolnie ze jestem osoba ktora chce miec wszystko od razu. Tak wiec, ucze sie cierpliwosci :)

reklama
Do góry