reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

dziewczyny a powiedzcie mi jak plamiłyscie to jak długo? Czy dalej plamicie?
Bo ja z wrażenia wczoraj nie zapytałam lekarza skąd te plamienia..🤦‍♀
Ale myślę że jakby było coś nie tak jakiś krwiak to by powiedział.
ja jak plamiłam to Tydzień ale to było od tabletek dopochwowych (progesteron) a tak po badaniu to z dwa dni około

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi jak plamiłyscie to jak długo? Czy dalej plamicie?
Bo ja z wrażenia wczoraj nie zapytałam lekarza skąd te plamienia..🤦‍♀
Ale myślę że jakby było coś nie tak jakiś krwiak to by powiedział.
Ja plamiłam 2 razy. Trwało to chwilkę. Było troszeczkę krwi na papierze toaletowym a później nic. Teraz na szczęście nic się nie pojawia od dłuższego czasu i mam nadzieję, że krew już nie powróci.

Mam dokładnie ten sam problem. Takie są chyba uroki ciąży. Jestem bardzo zmęczona w ciągu dnia a do tego niewyspana. Jeszcze pracuje po 8 h co też mnie wykańcza. Martwią mnie te zawroty głowy, na kolejnej wizycie muszę o tym porozmawiać.
No ja właśnie też totalnie niewyspana zaczynam mój 8godzinny bój... Proszę nie piszcie dziś za dużo😛 bo pewnie będę miała dziś duuuużo pracy i brak czasu na forum, a po pracy nie ogarnę tego nadmiaru informacji😉
Miłego dnia dziewczyny!☺️

Wow nie wiedziałam o tym! Szkoda że teraz piszesz bo w lipcu miałam urodziny 😁

Nie do końca tak jest, zastrzyk warto podać jeszcze w ciąży bo jeśli np dojdzie do odklejenia łożyska i zaczniesz krwawić, będzie poród przedwczesny to już wtedy organizm będzie się bronić i produkować przeciwciała anty-D. Znajoma miała taki przypadek i twierdzi już nie może zajść w ciążę bo jej organizm będzie każdą zwalczał. Obwinia ginekologa że nie dał wcześniej zastrzyku. Nie wiem jakie są rekomendacje ale to co ona pisze ma sens by zapobiegawczo podać przed porodem w razie takich przypadkow.

U nas półtora roku różnicy i jest git 🥰 Teraz będzie trzy lata między średnim a najmłodszym choć chcieliśmy szybciej ;-)
To prawda, ja miałam immunoglobulinę podawaną jakoś w okolicach 30 tygodnia ciąży.

reklama
Macie jakieś sposoby na te nocne pobudki na siku? Bo ja na szczęście budzę się tylko raz nad ranem (jak dziś), ale z reguły nie mogę później zasnąć😕 próbowałam nie włączać światła w łazience, trochę pomaga, ale nie zawsze. Powinnyśmy teraz spać ok 9h, a ja się cieszę jak 6 mi się uda przespać...
też przyjmę wszystkie rady, bo światła nawet nie włączam. A później się wiercę w łóżku, po czym jak mój mąż wstaje to zasypiam 😂

Do góry