reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Trzymam kciuki, żebyś mogła polegiwać 😂 ja niestety przy pierwszym dziecku mogłam zapomnieć… mała zasypiała na noc o 23-24 była mega wymagająca a ja już nie miałam siły na kąpiele 😂 gdybym wtedy położyła się do wanny to wstałabym pewnie dopiero rano 😂 ale każde dziecko jest inne 🤪
Moj młodszy miał czujnik - jak tylko wchodziłam pod prysznic i zaczynałam się kąpać on się budził i zaczynał płakać🤣 nie ważne czy położyłam go 5 min wcześniej, czy godzinę. Jeszcze jak był mąż to pół biedy, gorzej jak miał nocki i zostawałam z dziećmi sama. Czasami miałam po 4-5 podejść zanim udało mi się umyć 😂

reklama
Moja kuzynka urodziła trzy miesiące po mnie... Byłam u nich i ona mówi "mała się obudziła leży i patrzy." Ja zdziwiona co robi?
Mój jak się budzil to taki ryk, że już teraz trzeba było go wziąć, mleko na już.
Pamiętam jak w podgrzewaczu była zawsze gotowa butla 🤣.
W szpitalu już tak się darł jak mu zmieniałam pampersa, że położne przychodziły sprawdzić, czy wszystko ok.
Chodziliśmy do fizjoterapeuty, osteopaty.
Teraz jest radosnym, baaardzo aktywnym dzieckiem. Bardzo go kocham ♥️.
Z mężem mamy nadzieję, że drugie chociaż odrobinę będzie spokojniejsze.
Wiemy, że jak poradziliśmy sobie z takim szogunem to już nic nam nie straszne 😊.

Moja kuzynka urodziła trzy miesiące po mnie... Byłam u nich i ona mówi "mała się obudziła leży i patrzy." Ja zdziwiona co robi?
Mój jak się budzil to taki ryk, że już teraz trzeba było go wziąć, mleko na już.
Pamiętam jak w podgrzewaczu była zawsze gotowa butla 🤣.
W szpitalu już tak się darł jak mu zmieniałam pampersa, że położne przychodziły sprawdzić, czy wszystko ok.
Chodziliśmy do fizjoterapeuty, osteopaty.
Teraz jest radosnym, baaardzo aktywnym dzieckiem. Bardzo go kocham ♥️.
Z mężem mamy nadzieję, że drugie chociaż odrobinę będzie spokojniejsze.
Wiemy, że jak poradziliśmy sobie z takim szogunem to już nic nam nie straszne 😊.
Moja córka tak samo,jak nie było na czas jedzonko to była tragedia ,zanim się na nie namyśliła to chwilę płaczu była...

Witam nowe dziewczyny 🙂❤️

Po obiedzie takim normalnym,gdzie były dwa ziemniaczki,trochę kurczaka ,kapusta,marchewka ,kalafior. Po 2h miałam cukier 92.chciala bym już tą krzywa cukrzycowa i wiedzieć na czym stoję 🙂
Tylko pamiętaj, że w ciąży trzeba mierzyć po 1 godzinie od posiłku ☺️

Ja taka ciepła kąpiel biorę,ale nie taka bardzo ciepłą. Też uwielbiałam gorące kąpiele!:(
Tez uwielbiam gorące kąpiele :/
Teraz biorę tylko szybki prysznic i czuje się nie domyta haha 🤣
Moze po tym 1 trymestrze zacznę się kąpać, wiem, że pewnie można, ale mówiłam wam, że to dziecko jest tak dłuuuuuugo i bardzo wyczekiwane, że boje się wszystkiego 🤣

A często chodzicie siku? Ja z córką go po prostu non stop na kibelku siku,w nocy 3 razy wstawałam,teraz przed snem i raz w nocy i dopiero rano .
No i oczywiście w dzień 🙂
No ja tez często chodzę, ale wcześniej tez tak chodziłam. Nawet bylam z tym u urologa ( nie byłam jeszcze w ciazy ) powiedział ze nic złego tutaj nie widzi a sikanie sama sama wymuszam, i że to siedzi w głowie 😅 kazal jak najwięcej pic wody, że niby wtedy będę mniej sikała, trochę tego nie zrozumiałam 🤣

Pozdrowienia dziewczyny, ale zresetowałam mózgownicę 🤗

Załączniki

• a885cc0a-85f8-4bdf-8f77-f294245191ba.jpeg
    a885cc0a-85f8-4bdf-8f77-f294245191ba.jpeg
    167,9 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry