reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Trzymam kciuki, żebyś mogła polegiwać 😂 ja niestety przy pierwszym dziecku mogłam zapomnieć… mała zasypiała na noc o 23-24 była mega wymagająca a ja już nie miałam siły na kąpiele 😂 gdybym wtedy położyła się do wanny to wstałabym pewnie dopiero rano 😂 ale każde dziecko jest inne 🤪
Moj młodszy miał czujnik - jak tylko wchodziłam pod prysznic i zaczynałam się kąpać on się budził i zaczynał płakać🤣 nie ważne czy położyłam go 5 min wcześniej, czy godzinę. Jeszcze jak był mąż to pół biedy, gorzej jak miał nocki i zostawałam z dziećmi sama. Czasami miałam po 4-5 podejść zanim udało mi się umyć 😂

reklama
Moja kuzynka urodziła trzy miesiące po mnie... Byłam u nich i ona mówi "mała się obudziła leży i patrzy." Ja zdziwiona co robi?
Mój jak się budzil to taki ryk, że już teraz trzeba było go wziąć, mleko na już.
Pamiętam jak w podgrzewaczu była zawsze gotowa butla 🤣.
W szpitalu już tak się darł jak mu zmieniałam pampersa, że położne przychodziły sprawdzić, czy wszystko ok.
Chodziliśmy do fizjoterapeuty, osteopaty.
Teraz jest radosnym, baaardzo aktywnym dzieckiem. Bardzo go kocham ♥️.
Z mężem mamy nadzieję, że drugie chociaż odrobinę będzie spokojniejsze.
Wiemy, że jak poradziliśmy sobie z takim szogunem to już nic nam nie straszne 😊.

Moja kuzynka urodziła trzy miesiące po mnie... Byłam u nich i ona mówi "mała się obudziła leży i patrzy." Ja zdziwiona co robi?
Mój jak się budzil to taki ryk, że już teraz trzeba było go wziąć, mleko na już.
Pamiętam jak w podgrzewaczu była zawsze gotowa butla 🤣.
W szpitalu już tak się darł jak mu zmieniałam pampersa, że położne przychodziły sprawdzić, czy wszystko ok.
Chodziliśmy do fizjoterapeuty, osteopaty.
Teraz jest radosnym, baaardzo aktywnym dzieckiem. Bardzo go kocham ♥️.
Z mężem mamy nadzieję, że drugie chociaż odrobinę będzie spokojniejsze.
Wiemy, że jak poradziliśmy sobie z takim szogunem to już nic nam nie straszne 😊.
Moja córka tak samo,jak nie było na czas jedzonko to była tragedia ,zanim się na nie namyśliła to chwilę płaczu była...

Witam nowe dziewczyny 🙂❤️

Po obiedzie takim normalnym,gdzie były dwa ziemniaczki,trochę kurczaka ,kapusta,marchewka ,kalafior. Po 2h miałam cukier 92.chciala bym już tą krzywa cukrzycowa i wiedzieć na czym stoję 🙂
Tylko pamiętaj, że w ciąży trzeba mierzyć po 1 godzinie od posiłku ☺️

Ja taka ciepła kąpiel biorę,ale nie taka bardzo ciepłą. Też uwielbiałam gorące kąpiele!:(
Tez uwielbiam gorące kąpiele :/
Teraz biorę tylko szybki prysznic i czuje się nie domyta haha 🤣
Moze po tym 1 trymestrze zacznę się kąpać, wiem, że pewnie można, ale mówiłam wam, że to dziecko jest tak dłuuuuuugo i bardzo wyczekiwane, że boje się wszystkiego 🤣

A często chodzicie siku? Ja z córką go po prostu non stop na kibelku siku,w nocy 3 razy wstawałam,teraz przed snem i raz w nocy i dopiero rano .
No i oczywiście w dzień 🙂
No ja tez często chodzę, ale wcześniej tez tak chodziłam. Nawet bylam z tym u urologa ( nie byłam jeszcze w ciazy ) powiedział ze nic złego tutaj nie widzi a sikanie sama sama wymuszam, i że to siedzi w głowie 😅 kazal jak najwięcej pic wody, że niby wtedy będę mniej sikała, trochę tego nie zrozumiałam 🤣

Pozdrowienia dziewczyny, ale zresetowałam mózgownicę 🤗

Załączniki

• a885cc0a-85f8-4bdf-8f77-f294245191ba.jpeg
    a885cc0a-85f8-4bdf-8f77-f294245191ba.jpeg
    167,9 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry