reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
A ja powtórzyłam ten nieszczęsny mocz, tym razem dobrze pobrany i szybko przewieziony do labo. I wyszły mi ciała ketonowe. Czytałam, że to może być związane z cukrzycą... ale cukier wyszedł mi w normie, wiec nie wiem czy mam sie martwic? Czytałam, że może być to związane z głodówka (jem regularnie) niedoborem węglowodanów w diecie (to też odpada), albo dużym wysilkiem - dojeżdżam rowerem do pracy, ale to tylko 3 km, wiec też raczej nie...po wtorkowym treningu miałam zakwasy, ale to by tak długo się utrzymało? Nie wiem co mam o tym myśleć...
Nie czytaj, wiem, że łatwo powiedzieć, bo ja tez czytam, ostatnio zrobiłam aferę u rodzinnego ze mam pestki w kale, wszedzie było napisane ze to pasożyt Lambia, masakra bylam załamana. Wszystkie dolegliwości pasowały idealnie. Okazało się że wyniki ok mam tylko jakieś krople w kale, w google było napisane, że napewno chora trzystka, znowu panikowałam.
Po wizycie u lekarza, uswiadomila mnie ze po poprostu coś się dobrze nie strawiło prawie każdy tak ma a wyniki ok :)

Mi było błogo w pierwszej, widze że z każdą kolejną jest gorzej, to znak, że ta musi być ostatnia, bo kolejnej mogę nie przetrwać🤣 no cóż w piątek mam wizytę zobaczymy co lekarz na to powie...
Mi nawet w dwóch 😂 ale człowiek tego nie doceniał. Teraz wie ze nie zawsze wszystko toczy się tak jak byśmy tego chciały i dlatego wszystkie odchylenia doprowadzają nas do szaleństwa.

Dziewczyny bierzecie ciepłe (nie bardzo gorące) kąpiele? Ja od czasu podejrzenia ze jestem w ciąży to raczej stawiam na prysznic, ale dzisiaj szykuje się na wannę. Uwielbiam mega gorące kąpiele, ale wiadomo dzisiaj będzie po prostu ciepło 😂

Hejka 1.03 troche sie do was dołączę bo z pierwszego usg wyszedl termin na 01.03 z z drugiego na 26.02 ale dziewczyny mam pytanie,ból w dole brzucha jak na okres. Uciążliwe bardzo,nie powiem. Do tego czasami czuje jakby mi tam wszystko miało zaraz eksplodować. Dr mówiła że takie bole są normalne ale trochę się martwię. Ktoras z was takie ma?
Mnie cały czas boli brzuch ale to rozciągająca się macica. Jak idę na spacer czy coś robię absorbujacego to go nie czuje ale jak leżę to czuje jak boli. Temu codziennie długie spacery robię 😁

Dziewczyny ja w prawdzie bardziej kwiecień ( apka pokazuje 4 kwiecień:p ale wiadomo ze będę ( jak dobrze pójdzie - marzec cesarka :p wiec będę jedna noga tu druga tam :p ale meczy mnie może ktoś mi podpowie ... heparyna ja mam takie masakryczne siniaki ... nie znalazł ktoś magicznego sposobu na nie ? Jak wbijam śliczna mała kropka i tyle a są pare godzin siniak gigant ... oszaleje tak a to dopiero przecież początek ...
Mój brzuch cały od siniaków. Już sama nie wiem jak je robić. Zapytam w czwartek na wizycie bo mój poprzedni gin mówił że nie wbija się pionowo tylko pod skosem bo to nie są zastrzyki dotłuszczowe tylko podskorne. Ale dziś zrobiłam próbę i wbiłam pionowo, zobaczę jutro czy będzie siniak ale bolało bardziej niż po skosie. Ważne by tego pęcherzyka ze strzykawki nie wypuszczać przed aplikacja (kiedyś tak robiłam 😉)

Witamy 😊 Mam to samo z siniakami. Najgorzej jest po prawej stronie, bo tam nieważne, w które miejsce wbiję, to od razu albo krwiak albo siniak i dzisiaj, to już nawet bolało przy wbiciu igły. Juz nawet samo złapanie tego fałdu skóry mnie boli, bo mam pole siniakowe i nie wiem totalnie, jak to ogarnąć. @MamaR może Ty masz jakąś rade?
To po dzisiejszym zastrzyku 😔
Sama z tym walczę 😩 Ostatnia ciąża skończyła się na 100 zastrzyku ale jak ta dotrwa dłużej to będę musiała w udo robić zastrzyki bo nie będę mieć miejsca na brzuchu 🥺

O matko 😞 dużo Was z tą heparyną 😞
Jaki jest powód tych zastrzyków jeśli mogę zapytać? Ściskam Was, mam nadzieje ze będzie się Wam to szybko goić bo jeszcze dużo czasu przed Wami 😘
Ja oprócz dwóch poronien miałam dwa razy zakrzepice więc nie badalam tych zespołów anty coś tam tylko przez zakrzepice mam acard i heparyne. A ciąży to ponoć nie zaszkodzi a może pomóc. No i kiepsko byłoby mieć zakrzepice w ciąży 😉 Jako ciekawostkę powiem ze nigdy nie miałam zakrzepicy do czasu pierwszej szczepionki Astrą a potem drugi raz po Pfizerze, ale lekarze mówią że to nie po szczepionkach na covid 😉 NOPu nikt nie chciał wpisac tylko profilaktycznie druga dawkę dali Pfizera 😁

Mi było błogo w pierwszej, widze że z każdą kolejną jest gorzej, to znak, że ta musi być ostatnia, bo kolejnej mogę nie przetrwać🤣 no cóż w piątek mam wizytę zobaczymy co lekarz na to powie...
U mnie pierwsza cud malina, druga troszkę gorzej a trzecia i czwarta tragedia, zobaczymy jak ta się skończy 😁 Już trwa dłużej niż trzecia ale krócej niż czwarta 😁

Mi nawet w dwóch 😂 ale człowiek tego nie doceniał. Teraz wie ze nie zawsze wszystko toczy się tak jak byśmy tego chciały i dlatego wszystkie odchylenia doprowadzają nas do szaleństwa.

Dziewczyny bierzecie ciepłe (nie bardzo gorące) kąpiele? Ja od czasu podejrzenia ze jestem w ciąży to raczej stawiam na prysznic, ale dzisiaj szykuje się na wannę. Uwielbiam mega gorące kąpiele, ale wiadomo dzisiaj będzie po prostu ciepło 😂
Tylko chłodny prysznic. Przy dwójce dzieci to raczej marzenie długa kąpiel w wannie. Lekarz mi mówił że nawet jaccuzzi niewskazane w ciąży.

Ja biore :) tez uwielbiam gorące kąpiele, ale z oczywistych przyczyn bardzo mocno obniżyłam temperaturę ;) gdzieś wyczytałam ze temp dobrze sprawdzić łokieciem i ocenić ciepłotę, poza tym woda ma działanie relaksujące :) tylko ostatnio nie posiedziałam długo, bo dość szybko siku mi się chciało :(
Tylko chłodny prysznic. Przy dwójce dzieci to raczej marzenie długa kąpiel w wannie. Lekarz mi mówił że nawet jaccuzzi niewskazane w ciąży.
Jacuzzi nie jest wskazane, ponieważ jest stała wysoka temperatura (w wannie naturalnie wychładza się z czasem) No i zazwyczaj są siedliskiem bakterii :)

reklama
A często chodzicie siku? Ja z córką go po prostu non stop na kibelku siku,w nocy 3 razy wstawałam,teraz przed snem i raz w nocy i dopiero rano .
No i oczywiście w dzień 🙂

Do góry