reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

A roczniki 80' i 90' nie były na to szczepione jako dzieci?
Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.

reklama
Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.
Ja nie mam jeszcze brzuszka ciążowego, ale czasami wzdęciowy tak 😁.
Czekam na pobranie pod gabinetem 🤪

Ja nie mam jeszcze brzuszka ciążowego, ale czasami wzdęciowy tak 😁.
Czekam na pobranie pod gabinetem 🤪
To na tak wczesnym etapie można mieć brzuszek ciążowy? :p Pytam, bo się słyszy, że dopiero 3/4 miesiąc cookolwiek widać. Ja ważę malo przy moim wzroście, ale mam taką tendencję nie fajną, że jak się najem albo napije za bardzo to wtedy wyglądam jak w ciąży 😅

A mnie mdli non stop, już mnie to strasznie psychicznie męczy. Budzę się z mdłościami, zasypiam z mdłościami :/ nie chce mi się nawet uśmiechnąć. Chce mi się jeść, lodówka pełna, a od wszystkiego mdli prawie…musiałam się pożalić trochę ech.

To na tak wczesnym etapie można mieć brzuszek ciążowy? :p Pytam, bo się słyszy, że dopiero 3/4 miesiąc cookolwiek widać. Ja ważę malo przy moim wzroście, ale mam taką tendencję nie fajną, że jak się najem albo napije za bardzo to wtedy wyglądam jak w ciąży 😅
Aż tak wcześnie, to chyba nie 😅 ale mam to samo, bo rano jak wstanę, to brzuch idealnie płaski, a tylko cokolwiek zjem i już ciąża spożywcza 😁
@spelnicmarzenie , super wieści. Oby tak dalej 😊
@Helena! , a może jakieś tabletki by pomogły? Dziewczyny chyba wcześniej pisały, że coś dostały od lekarza. Albo jakieś domowe sposoby choć nie wiem czy takie istnieją.

Aż tak wcześnie, to chyba nie 😅 ale mam to samo, bo rano jak wstanę, to brzuch idealnie płaski, a tylko cokolwiek zjem i już ciąża spożywcza 😁
@spelnicmarzenie , super wieści. Oby tak dalej 😊
@Helena! , a może jakieś tabletki by pomogły? Dziewczyny chyba wcześniej pisały, że coś dostały od lekarza. Albo jakieś domowe sposoby choć nie wiem czy takie istnieją.
Noo to witaj w klubie :D🤣

Tabletki to przeciwwymiotne. Imbir trochę pomaga, ale wczoraj mi się skończył. Tylko to jedynie na chwilę. Najgorsze, że w ostatniej ciąży nie skończyło się na 1 trymestrze, tylko jakimś 18 tyg. więc jeszcze trochę…
Nawet na słodycze nie mam ochoty. Kupiłam wczoraj lody i prawie je w siebie wymusiłam 🫣

A mnie mdli non stop, już mnie to strasznie psychicznie męczy. Budzę się z mdłościami, zasypiam z mdłościami :/ nie chce mi się nawet uśmiechnąć. Chce mi się jeść, lodówka pełna, a od wszystkiego mdli prawie…musiałam się pożalić trochę ech.
Ja wczoraj dzwonię do męża pytam co u niego, on później pyta co u mnie (przecież po to dzwonię żeby zapytał 🤪) mówię mu ze zle… a on, ze jak zle to oznacza ze wszystko dobrze 🙈 i weź tu ponarzekaj 😂

@spelnicmarzenie gratulacje ❤️☺️

Która dzisiaj wizytuje.? 😊

reklama
Ech, ja właśnie wracam od lekarza, bo wczoraj miałam takie pobolewanie w podbrzuszu i za każdym razem w toalecie miałam na papierze śluz lekko zabarwiony na brązowo i byłam tym razem też w Lux i babka się zdziwiła, że jeszcze nie miałam żadnego USG. Wszystko sprawdzila i jak włożyła wziernik, to mówi, że też to widzi, w macicy jest pęcherzyk w odpowiednim miejscu odpowiadający wielkościowo do wieku ciąży i nic tam niepokojącego nie widzi. Przepisała mi duphaston 2x1 tabletce i mam przyjść za tydzień, a jak coś będzie nie tak, to mam się zgłosić do szpitala 😔

Do góry