reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A roczniki 80' i 90' nie były na to szczepione jako dzieci?
Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.

reklama
Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.
Ja nie mam jeszcze brzuszka ciążowego, ale czasami wzdęciowy tak 😁.
Czekam na pobranie pod gabinetem 🤪

Ja nie mam jeszcze brzuszka ciążowego, ale czasami wzdęciowy tak 😁.
Czekam na pobranie pod gabinetem 🤪
To na tak wczesnym etapie można mieć brzuszek ciążowy? :p Pytam, bo się słyszy, że dopiero 3/4 miesiąc cookolwiek widać. Ja ważę malo przy moim wzroście, ale mam taką tendencję nie fajną, że jak się najem albo napije za bardzo to wtedy wyglądam jak w ciąży 😅

A mnie mdli non stop, już mnie to strasznie psychicznie męczy. Budzę się z mdłościami, zasypiam z mdłościami :/ nie chce mi się nawet uśmiechnąć. Chce mi się jeść, lodówka pełna, a od wszystkiego mdli prawie…musiałam się pożalić trochę ech.

To na tak wczesnym etapie można mieć brzuszek ciążowy? :p Pytam, bo się słyszy, że dopiero 3/4 miesiąc cookolwiek widać. Ja ważę malo przy moim wzroście, ale mam taką tendencję nie fajną, że jak się najem albo napije za bardzo to wtedy wyglądam jak w ciąży 😅
Aż tak wcześnie, to chyba nie 😅 ale mam to samo, bo rano jak wstanę, to brzuch idealnie płaski, a tylko cokolwiek zjem i już ciąża spożywcza 😁
@spelnicmarzenie , super wieści. Oby tak dalej 😊
@Helena! , a może jakieś tabletki by pomogły? Dziewczyny chyba wcześniej pisały, że coś dostały od lekarza. Albo jakieś domowe sposoby choć nie wiem czy takie istnieją.

Aż tak wcześnie, to chyba nie 😅 ale mam to samo, bo rano jak wstanę, to brzuch idealnie płaski, a tylko cokolwiek zjem i już ciąża spożywcza 😁
@spelnicmarzenie , super wieści. Oby tak dalej 😊
@Helena! , a może jakieś tabletki by pomogły? Dziewczyny chyba wcześniej pisały, że coś dostały od lekarza. Albo jakieś domowe sposoby choć nie wiem czy takie istnieją.
Noo to witaj w klubie :D🤣

Tabletki to przeciwwymiotne. Imbir trochę pomaga, ale wczoraj mi się skończył. Tylko to jedynie na chwilę. Najgorsze, że w ostatniej ciąży nie skończyło się na 1 trymestrze, tylko jakimś 18 tyg. więc jeszcze trochę…
Nawet na słodycze nie mam ochoty. Kupiłam wczoraj lody i prawie je w siebie wymusiłam 🫣

A mnie mdli non stop, już mnie to strasznie psychicznie męczy. Budzę się z mdłościami, zasypiam z mdłościami :/ nie chce mi się nawet uśmiechnąć. Chce mi się jeść, lodówka pełna, a od wszystkiego mdli prawie…musiałam się pożalić trochę ech.
Ja wczoraj dzwonię do męża pytam co u niego, on później pyta co u mnie (przecież po to dzwonię żeby zapytał 🤪) mówię mu ze zle… a on, ze jak zle to oznacza ze wszystko dobrze 🙈 i weź tu ponarzekaj 😂

@spelnicmarzenie gratulacje ❤️☺️

Która dzisiaj wizytuje.? 😊

reklama
Ech, ja właśnie wracam od lekarza, bo wczoraj miałam takie pobolewanie w podbrzuszu i za każdym razem w toalecie miałam na papierze śluz lekko zabarwiony na brązowo i byłam tym razem też w Lux i babka się zdziwiła, że jeszcze nie miałam żadnego USG. Wszystko sprawdzila i jak włożyła wziernik, to mówi, że też to widzi, w macicy jest pęcherzyk w odpowiednim miejscu odpowiadający wielkościowo do wieku ciąży i nic tam niepokojącego nie widzi. Przepisała mi duphaston 2x1 tabletce i mam przyjść za tydzień, a jak coś będzie nie tak, to mam się zgłosić do szpitala 😔

Do góry