reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

dzisiaj teoretycznie 7+6…dziekuje za slowa otuchy ❤️ ale dla mnie to wyglada po prostu zbyt oczywiscie, zeby miec zludne nadzieje. Ciaza mimo testow owulacyjnych niby mlodsza, a jesli nie to za maly CLR. Potem plamienie i powolny brak objawow…tak bardzo bym chciala jeszcze miec w sobie nadzieje…
Było serduszko na ostatniej wizycie?

reklama
♥️
Dziewczyny! Spieszę z wiadomościami! Jak na złość telefon mi padł i nikt nie miał ładowarki! A od 18 o Was cały czas myślałam!

A wiec tak: jest serduszko! 124 uderzenia! 7mm fasolka, 6+4 (z okresu było 7+3! - dużo młodsza!) termin na 18.03!♥️🥹 9 mam kolejna wizytę! Już na dzień dzisiejszy doktor powiedział abym nigdzie nie leciała samolotem jest to aż 9h wiec stwierdził i zaproponował abym nigdzie nie leciała.

Co do plamienia dostałam progesteron na 14 dni dopochwowo! Mówi mi, ze plamienie nie jest od ciazy - w ogóle nie zrozumiałam zbytnio od czego ale, ze mam odpoczywac, oszczędzać się i nie przegrzewać. Mam bardzo niski puls przez te upały!
Teraz na 2 tygodnie zostaje w domu i pracuje sobie z domu - nie mam stresującej pracy wiec jak najbardziej mogę ja wykonywać.
Schudłam 3kg przez to, ze nie mogę jeść!

Już wiem jak się czułyście widząc serduszko! 🥹
Gratulacje udanej wizyty! Ja mam zaś puls 120 😄

Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.
Mój brzuch wygląda jak 5 miesiąc. Wczoraj chciałam ubrać obcisłą sukienkę to aż w szoku byłam bo tak mi brzuch wystaje że wszyscy by się pytali który miesiąc a narazie nie chce nikomu mówić.

Ja wlasnie mam dzisiaj gorszy dzien…nie wiem, czy sobie ubzduralam, ale przestaly mnie kompletnie bolec piersi. Moge je dotykac, sciskac i nic, a wczesniej przeszkadzal mi nawet prysznic…jestem juz tak negatywnie nastawiona, ze nie wiem. Chce mi sie caly czas plakac, ze stracilam druga ciaze, cos mi caly czas mowi, ze to plamienie bylo oznaka tego, ze serduszko przestalo bic…a przeraza mnie moja intuicja, bo zazwyczaj mam racje. Przepraszam, ze Wam tak biadole, ale zyje jak na szpilkach i mam bardzo zle mysli…🥺 boje sie drugiej wizyty jak cholera. Bo podejrzewam co uslysze.
Oby tym razem intuicja Cie zawiodła. Mnie też raz bolą piersi, raz nie. Jeszcze tydzien mam do wizyty. Kusilo mnie wczoraj iść na wizytę prywatnie ale ostatecznie moja pracownica się rozchorowała i musialam ją zastąpić. No i dorze wyszło. Tydzień wytrzymam 😁

Ja wlasnie mam dzisiaj gorszy dzien…nie wiem, czy sobie ubzduralam, ale przestaly mnie kompletnie bolec piersi. Moge je dotykac, sciskac i nic, a wczesniej przeszkadzal mi nawet prysznic…jestem juz tak negatywnie nastawiona, ze nie wiem. Chce mi sie caly czas plakac, ze stracilam druga ciaze, cos mi caly czas mowi, ze to plamienie bylo oznaka tego, ze serduszko przestalo bic…a przeraza mnie moja intuicja, bo zazwyczaj mam racje. Przepraszam, ze Wam tak biadole, ale zyje jak na szpilkach i mam bardzo zle mysli…🥺 boje sie drugiej wizyty jak cholera. Bo podejrzewam co uslysze.
Kiedy masz ta wizytę? Wiesz mnie tez na jakiś czas przestały w ogóle bolec piersi a wczoraj bolały znowu mocno. Wiem ze po stracie od razu zle myśli do głowy przychodzą i nie chcą tak łatwo z niej wyjść, ale to nasza psychika tak działa. Będzie dobrze! Każda z nas ma gorsze dni. Jesteśmy tu po to żeby się wspierać 😘

To na tak wczesnym etapie można mieć brzuszek ciążowy? :p Pytam, bo się słyszy, że dopiero 3/4 miesiąc cookolwiek widać. Ja ważę malo przy moim wzroście, ale mam taką tendencję nie fajną, że jak się najem albo napije za bardzo to wtedy wyglądam jak w ciąży 😅
Dużo dziewczyn ma już widoczny brzuch, u mnie jeszcze nie widać.

U mnie też nie widać. Chociaż może dlatego, że przed ciążą nie miałam jakiegoś super płaskiego brzuszka
a u mnie to się totalnie zmienia bo tydzień temu wyglądałam jakbym już ten brzuch naprawdę miała, a teraz znowu nie. Wiec wydaje mi się że to jest kwestia nawodnienia, wzdęć i tego typu rzeczy

reklama
Do góry