reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Trzymajcie jutro kciuki ,żeby ten cukier wyszedł mi niższy no i to TSH ! Jutro robię FT3 i FT4.
I wiecie co,jak żyje 31 lat tak ani razu nie dostałam z ośrodka skierowania na jakieś badania ... Ani razu. Dziś poszłam aby dała mi na te co mam powtórzyć i co? Z prywatnych gabinetów nie dają skierowań na badania ...phi. dostałam tylko na mocz i glukozę. Chodziło mi o te na tarczycę bo one są drogie...
jeśli robisz w diagnostyce to kup pakiet tarczycowy online. Wychodzi sporo taniej.

Straszne to jest, że organizm nie odrzuca tej zatrzymanej ciąży od razu. To jakieś niedopatrzenie natury :/
No dokładnie, dla mnie to jest ... Nawet nie wiem jakiego słowa użyć, ale chyba będzie to po prostu dziwne.
@Helena! , ja po 18 jadłam makaron z truskawkami, a teraz jeszcze schaba z ziemniakami i surówką. Było pyszne, ale mój brzuch będzie cierpiał 😅

Straszne to jest, że organizm nie odrzuca tej zatrzymanej ciąży od razu. To jakieś niedopatrzenie natury :/
czasami odrzuca. Mnie przy pustym jaju non stop brzuch bolał. Myślałam, że się macica rozciąga, ale chyba organizm próbował się pozbyć ciąży. W końcu zaczęłam plamić. Cieszę się, że obyło się bez wywoływania i czyszczenia w szpitalu. Dziewczyny piszą, że to bardzo niefajne :/ a do tego mogliśmy zacząć się starać odrazu.

Rozumiem Cię doskonale… ja pierwsza wizytę mam w poniedziałek, dla mnie mega ważna bo prawdopodobnie 8 tc a ostatnio w 8 tc serduszko stanęło… ale już teraz wiem ze radość będzie chwilowa i mam zamiar jeżeli lekarka się zgodzi chodzić na razie co 2 tygodnie, bo już boje się ze tym razem może stanąć w 9 lub 10 lub 11 lub 12 lub 13… chodzialam ostatnio również 3 tygodnie z obumarlym płodem. Dowiedziałam się co prawda w 10 tc ale lekarze tak mnie załatwili ze kazali mi poronic samoistnie i zapisali na zajebiscie (sorki) odległy termin… nie chce więcej stresować się jeszcze tym czy nic mi się nie stanie… dlatego rozumiem… ale mam nadzieje ze i tak to jakaś pomyłka tym bardziej ze to inny lekarz, inny sprzęt…
Na pierwszej wizycie pytałam czy mogę chodzić częściej, bo na pewno nie wytrzymam po ostatnim i powiedziała, ze oczywiście, ze rozumie i mogę sobie chodzić nawet codziennie. No i nie żałuję, ale oczywiście Tobie i Wam życzę żeby było wszystko dobrze! ❤️

30 minutowy poranny spacer samo zdrowie! :)) Zimą dzidziuś też powinien być na świeżym powietrzu :) Żłobek zmobilizuje to wyjścia z domu :))
A tak to co będziecie tak siedzieli w 4rech ścianach? :)
I gratuluję, że wszystko na badaniach w porządku :)
@Didid gratulacje serduszka 🥰 a że żłobkiem super ze sie zdecydowałaś, jakoś to się wszystko ułoży! Zobaczysz 😊 a zawsze masz pp prostu jakieś wyjście. Zrezygnować mozna zawsze 😉
Ja już po :) 6+3. Jest zarodek i serduszko malutkie i do tego torbiel 5cm. Wiec oszczędny tryb życia i wizyta za 3 tygodnie.
gratuluję 🥰
Dziewczyny ja już po pierwszym USG :D spadł mi kamień z serca. Dzidzia około 8 tygodni, serduszko bije. Wszystko wygląda tak jak powinno <3 Odnośnie plamień to dowiedziałam się, że na początku ciąży bardzo często się zdarzają. Jeśli jest to malutka ilość i nie ma przy tym bólu brzucha to nie jest powód do niepokoju. Mam trochę za niskie ciśnienie, ale będziemy to monitorować. Kolejne USG za 3 tygodnie. Jak zobaczyłam maleństwo na ekranie to nie mogłam powstrzymać łez. Miłość od pierwszego wejrzenia :)
ojej! Jak cudownie 🥰 gratulacje!
Ja też po. Dzidziuch młodszy o 7 dni. Serduszko bije. Prenatalne usg mam 18.08.
ohhh no cudowną kolejna wiadomość ♡♡♡ gratulacje!
Ja po wizycie. Jestem według OM 7+3. Termin porowu wg OM 11.03, według USG 8.3. Serduszko bije ładnie. Dostałam skierowanie na badania prenatalne wręcz z wyrzutem, dlaczego nie chcę skorzystać.
ojej! Cudownie 🥰 tak się cieszę że wszystko ok! Gratulacje 😘
Wiem wiem 😊. Już teraz widzę, że mam mniej siły na zabawę. Mam nadzieję, że będę mogła go wcześniej odbierać.
Dziękuję 😊.

Cieszę się, że jesteście wyrozumiałe w temacie mama w domu dziecko w żłobku. Czytałam trochę na różnych forach i eh aż żal kobieta kobiecie...
na szczęście ta grupka tutaj nam się chyba dobrze trafiła 😉 co do tego ze ktoś korzysta z jakiejś pomocy to czemu nie? Jesli tylko ma taką możliwość to super! Nie każdy ja ma i nie każdy potrafi tez wyjść poza schemat samego siebie, a przecież każda z nas zasługuje na to żeby żyćko i dzieci chować zgodnie ze swoimi możliwościami, przekonaniami itd 😊 ważne żeby dziecku nie robić krzywdy. Jeśli masz mieć uśmiechniętego bombelka, który będzie spędzał wartościowy czas z nieco bardziej wypoczęta mamą, niżeli byś była gdyby mały nie chodził do żłobka (tym bardziej że sama mówiłaś że lgnie do dzieci) to co w tym złego? Pamietaj- patrz tylko i wyłącznie na siebie, bo tw wszystkie paniusie co tak ganią za schemat 'mama w domu, dziecko w zlobku badz z niania' nie przyjdą Ci pomóc, ani nie znają Twojej sytuacji, charakterów dzieci oraz Twojego własnego 😊 Będziesz super mamuśką! Zobaczysz 🥰
Ja po wizycie. Niestety ginekolog nie widziała zarodka. Coś było, zmierzyła i 0,4 mm bez FHR, a w zeszlym tygodniu było 0,8 i FHR164. Mam zrobić bete jutro i po 48h, za tydzień i USG i pewnie dopiero wtedy dostanę skierowanie do szpitala. Mówili, że poronienie nie powinno się powtórzyć, a u mnie dokładnie to samo, nawet ten sam tydzień...
o jejku 😔 tak bardzo mi przykro. Przytulam mocno bo sama teraz najchętniej zakopałabym się pod ziemię 😔 3mam kciuki, żeby jednak wszystko było ok! 🍀

reklama
czasami odrzuca. Mnie przy pustym jaju non stop brzuch bolał. Myślałam, że się macica rozciąga, ale chyba organizm próbował się pozbyć ciąży. W końcu zaczęłam plamić. Cieszę się, że obyło się bez wywoływania i czyszczenia w szpitalu. Dziewczyny piszą, że to bardzo niefajne :/ a do tego mogliśmy zacząć się starać odrazu.
Czasami tak, ale najlepiej jakby zawsze odrzucał. A to niedawno jakoś miałaś to puste jajo?
Te prenatalne to w którym tygodniu będziesz miała? Jakoś wcześnie chyba?

Do góry