reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Czasami tak, ale najlepiej jakby zawsze odrzucał. A to niedawno jakoś miałaś to puste jajo?
Te prenatalne to w którym tygodniu będziesz miała? Jakoś wcześnie chyba?
miałam być grudniówką 2022, poroniłam pod koniec kwietnia. Zaszłam w 2 cyklu po poronieniu.
Gin mi ten termin wyliczyła, z OM 11+4 wyjdzie, a z dzisiejszego usg chyba 11+1. Ja nie wiem dlaczego moja apka policzyła mi, że mam dziś 8+2, według wyliczeń gin dziś jest 8+0. Według usg 4 dni mniej czyli idealnie, bo miałam późną owulację. Chyba w 18 d.c.

reklama
Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Taką mam rozkminę, bo jestem w 5+3tc i w sumie, to nawet nie musi być na moim przykładzie, ale czemu w aplikacji pokazuje mi, że jest to 6tc? 🤔 Tylko się nie śmiejcie 😅

czasami odrzuca. Mnie przy pustym jaju non stop brzuch bolał. Myślałam, że się macica rozciąga, ale chyba organizm próbował się pozbyć ciąży. W końcu zaczęłam plamić. Cieszę się, że obyło się bez wywoływania i czyszczenia w szpitalu. Dziewczyny piszą, że to bardzo niefajne :/ a do tego mogliśmy zacząć się starać odrazu.
ja też zaczęłam plamić w 9tc. Okazało się że ciąża zatrzymała się na etapie 7tc. Na szczęście obyło się bez zabiegu i bez tabletek. Oczyściłam się sama. W ogóle mój gin był w szoku jak szybko.

Ja miałam i poronienie zatrzymanie zakończone w szpitalu łyżeczkowaniem i poronienie samoistne w domu, każde ok. 8 tc i lepiej wspominam, o ile można coś takiego jakkolwiek dobrze wspominać, to w domu. Wiadomo jednak, że na każdą sytuację trzeba patrzeć indywidualne.

Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Taką mam rozkminę, bo jestem w 5+3tc i w sumie, to nawet nie musi być na moim przykładzie, ale czemu w aplikacji pokazuje mi, że jest to 6tc? 🤔 Tylko się nie śmiejcie 😅
bo to rozpoczęty Tydzień ciąży. Czyli jak jesteś 5+3 to daje rozpoczęty 6tc, jeśli będziesz 13+6 to będzie rozpoczęty 14tc itd. Lekarze zazwyczaj trzymają się ukończonych, a nie rozpoczętych tygodni. Czyli u większości lekarzy przy 5+3 będziesz w piątym (ukonczonym) tygodniu. Wiem to zagmatwane 😝

reklama
ja też zaczęłam plamić w 9tc. Okazało się że ciąża zatrzymała się na etapie 7tc. Na szczęście obyło się bez zabiegu i bez tabletek. Oczyściłam się sama. W ogóle mój gin był w szoku jak szybko.
u mnie tydzień to trwało. Ostatniego dnia bolało mocniej i nagle wszystko się skończyło, cisza.

Do góry