reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Czasami tak, ale najlepiej jakby zawsze odrzucał. A to niedawno jakoś miałaś to puste jajo?
Te prenatalne to w którym tygodniu będziesz miała? Jakoś wcześnie chyba?
miałam być grudniówką 2022, poroniłam pod koniec kwietnia. Zaszłam w 2 cyklu po poronieniu.
Gin mi ten termin wyliczyła, z OM 11+4 wyjdzie, a z dzisiejszego usg chyba 11+1. Ja nie wiem dlaczego moja apka policzyła mi, że mam dziś 8+2, według wyliczeń gin dziś jest 8+0. Według usg 4 dni mniej czyli idealnie, bo miałam późną owulację. Chyba w 18 d.c.

reklama
Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Taką mam rozkminę, bo jestem w 5+3tc i w sumie, to nawet nie musi być na moim przykładzie, ale czemu w aplikacji pokazuje mi, że jest to 6tc? 🤔 Tylko się nie śmiejcie 😅

czasami odrzuca. Mnie przy pustym jaju non stop brzuch bolał. Myślałam, że się macica rozciąga, ale chyba organizm próbował się pozbyć ciąży. W końcu zaczęłam plamić. Cieszę się, że obyło się bez wywoływania i czyszczenia w szpitalu. Dziewczyny piszą, że to bardzo niefajne :/ a do tego mogliśmy zacząć się starać odrazu.
ja też zaczęłam plamić w 9tc. Okazało się że ciąża zatrzymała się na etapie 7tc. Na szczęście obyło się bez zabiegu i bez tabletek. Oczyściłam się sama. W ogóle mój gin był w szoku jak szybko.

Ja miałam i poronienie zatrzymanie zakończone w szpitalu łyżeczkowaniem i poronienie samoistne w domu, każde ok. 8 tc i lepiej wspominam, o ile można coś takiego jakkolwiek dobrze wspominać, to w domu. Wiadomo jednak, że na każdą sytuację trzeba patrzeć indywidualne.

Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Taką mam rozkminę, bo jestem w 5+3tc i w sumie, to nawet nie musi być na moim przykładzie, ale czemu w aplikacji pokazuje mi, że jest to 6tc? 🤔 Tylko się nie śmiejcie 😅
bo to rozpoczęty Tydzień ciąży. Czyli jak jesteś 5+3 to daje rozpoczęty 6tc, jeśli będziesz 13+6 to będzie rozpoczęty 14tc itd. Lekarze zazwyczaj trzymają się ukończonych, a nie rozpoczętych tygodni. Czyli u większości lekarzy przy 5+3 będziesz w piątym (ukonczonym) tygodniu. Wiem to zagmatwane 😝

reklama
ja też zaczęłam plamić w 9tc. Okazało się że ciąża zatrzymała się na etapie 7tc. Na szczęście obyło się bez zabiegu i bez tabletek. Oczyściłam się sama. W ogóle mój gin był w szoku jak szybko.
u mnie tydzień to trwało. Ostatniego dnia bolało mocniej i nagle wszystko się skończyło, cisza.

Do góry