reklama
Helilo
Fanka BB :)
Miałam CC i czego najbardziej się bałam? Cewnika
Tylko wiedziałam już od 7 maca, że będę miała cesarkę i miałam spokój w sercu. Teraz też chcę. Wiadomo, że boli, wiadomo, że zombie, wiadomo, że dłużej się dochodzi do siebie, ale SN to dodatkowy strach o porażenie mózgowe ..
Natalia, działaj w tym zakresie, bierz zaświadczenie i zmień lekarza jak ten się nie ustosunkuje
Tylko wiedziałam już od 7 maca, że będę miała cesarkę i miałam spokój w sercu. Teraz też chcę. Wiadomo, że boli, wiadomo, że zombie, wiadomo, że dłużej się dochodzi do siebie, ale SN to dodatkowy strach o porażenie mózgowe ..
Natalia, działaj w tym zakresie, bierz zaświadczenie i zmień lekarza jak ten się nie ustosunkuje
Natalia1991991
wierzę Ci że jest krótszy, ale też jestem zdania, że w przypadku martwej powinno się miec wybór, bo to taka sama operacja jak w przypadku ciąży żywej. a nie miałabym takiej traumy.bo martwa ciaza nie jest wskazaniem do cc, taki mamy kraj, tylko widzisz jesteś osobą która przeżyła traumę, której w głowie zostanie to do końca życia, a uwierz mi ze czas rekonwalescencji po sn jest dużo krótszy niż po cc, tak nas stworzyła matka natura, a cc niestety w wielu przypadkach robione na żądanie matki wcale nie jest dobrym rozwiązaniem jednak mysle ze nie ma sensu dyskutowac bo masz swoje zdanie a ja nie mam zamiaru go zmieniać
Elkada
mam w rodzinie mame która ustaliła cc "na żadanie" chciała zeby 2 dziecko urodziło się dokładnie w tym samym dniu co 1, a że terminy prawie się pokrywały to za pieniądze można wszystko, dziecko chyba nie było gotowe do porodu, urodziło się z niedowładem jednej strony, rehabilitowane do dnia dzisiejszego a jej zdanie jest takie ze zrobiła największy błąd w życiu wiec każdy porod czy sn czy cc niesie ryzyko. Ile ludzi na świecie tyle różnych przypadków.Miałam CC i czego najbardziej się bałam? Cewnika
Madllen_pleasure
Ale przecież porażenie mózgowe nie zależy od drogi porodu. Może wystąpić tak samo przy porodzie SN oraz przy cc.Miałam CC i czego najbardziej się bałam? Cewnika
Elkada
Ja Cie doskonale rozumiem, i naprawdę współczuję, dlatego szukaj w swojej okolicy np innego lekarza i zapytaj go wprost czy wystawi skierowanie na cc, w dzisiejszych czasach pieniądz robi wszystko, a za zaświadczenie może też coś biorą.wierzę Ci że jest krótszy, ale też jestem zdania, że w przypadku martwej powinno się miec wybór, bo to taka sama operacja jak w przypadku ciąży żywej. a nie miałabym takiej traumy.
Natalia1991991
oczywiście zgadzam się. ja urodziłam ledwo dziecko 500 gram i 3 kg sobie nie wyobrażam.mam w rodzinie mame która ustaliła cc "na żadanie" chciała zeby 2 dziecko urodziło się dokładnie w tym samym dniu co 1, a że terminy prawie się pokrywały to za pieniądze można wszystko, dziecko chyba nie było gotowe do porodu, urodziło się z niedowładem jednej strony, rehabilitowane do dnia dzisiejszego a jej zdanie jest takie ze zrobiła największy błąd w życiu wiec każdy porod czy sn czy cc niesie ryzyko. Ile ludzi na świecie tyle różnych przypadków.
Elkada
Nie żebym byla zwolennikiem sn ale jeśli macie ochotę przeczytajcie bo artykuł napisany super
SN czy CC?
Jak tylko zaszłam w ciążę z Lilką to z jednej strony bardzo się cieszyłam, a z drugiej strony ogromnie się obawiałam. Nie bałam się tego jak
www.nebule.pl
Elkada
bo to zupełnie inaczej rodzac zdrowe dziecko, kiedy masz je w rękach bol mija w 2 sekundy. Dlatego nie można tego porównać. Myślę że powinnaś intensywnie przepracować ten problem tak jak dziewczyny radziły, bo to nie jest problem który zniknie sam.oczywiście zgadzam się. ja urodziłam ledwo dziecko 500 gram i 3 kg sobie nie wyobrażam.
reklama
Helilo
oczywiście, że tak, ale jak się słyszy o tych opóźnionych akcjach poprodowych, spadaniu tętna itd. to strach jest.Ale przecież porażenie mózgowe nie zależy od drogi porodu. Może wystąpić tak samo przy porodzie SN oraz przy cc.
Ja miałam ułożenie pośladkowe i IUGR więc że wskazaniem, ale serio byłam spokojna.